SHQIPTARE — Coronavirus i Kinës: Një Përditësim Tronditës. A e ka origjinën virusi në SH.B.A.?

Coronavirus i Kinës: Një Përditësim Tronditës. A e ka origjinën virusi në SH.B.A.?

      2 months ago

      10 Min Lexim

Gazeta impakt

Ndaje me miqte

Nga: Larry Romanoff

Mediat perëndimore hodhën shpejt në skenë dhe shtruan versonin zyrtar për shpërthimin e koronavirusit të ri, i cili u duk se kishte filluar në Kinë, duke pretenduar se ai e kishte origjinën nga kafshët në një treg të Wuhan.

Në fakt origjina mbeti për një kohë të gjatë e panjohur por duket se tani, ka gjasa, sipas raporteve kineze dhe japoneze, se virusi e ka origjinën diku tjetër, nga lokacione të shumta, por filloi të përhapet gjerësisht vetëm pasi u fut në treg.

Për më tepër, duket se virusi nuk e ka origjinën në Kinë dhe sipas raportimeve në mediave japoneze dhe të vendeve të tjera, mund ta ketë origjinën në SH.B.A.

Studiuesit kinezë arrijnë në konkluzionin se origjina e virusit është jashtë Kinës

Pas mbledhjes së mostrave të gjenomit në Kinë, fillimisht studiuesit e mjekësisë demonstruan në mënyrë përfundimtare se virusi nuk e kishte origjinën në treg, por kishte burime të shumta të paidentifikuara, pas së cilës ishte ekspozuar në tregun nga ku përhapet kudo. (1) (2) (3)

Sipas Global Times:

Një studim i ri nga studiuesit kinezë tregon se koronavirusi i ri mund të ketë filluar transmetimin tek njeri-njeri në fund të nëntorit nga një vend tjetër përveç tregut në Wuhan.

Studimi i publikuar në ChinaXiv, një qendër e hapur kineze për studiuesit shkencorë, zbulon se koronavirusi i ri u prezantua në treg nga një vend tjetër, dhe më pas u përhap me shpejtësi nga tregu për shkak të numrit të madh të kontakteve në të. Gjetjet ishin rezultat i analizave të të dhënave të gjenomit, burimeve të infeksionit dhe mënyrës së përhapjes së variacioneve të koronavirusit të ri të mbledhur në të gjithë Kinën.

Studimi beson se pacienti zero transferoi virusin tek punëtorët ose shitësit në tregun e Huanan, ku tregu i mbushur me njerëz lehtëson transmetimin e mëtejshëm të virusit tek blerësit, gjë që shkaktoi një përhapje më të gjerë në fillim të dhjetorit 2019.

Autoritetet mjekësore kineze dhe “agjencitë e inteligjencës” atëherë kryen një kërkim të shpejtë dhe të gjerë për origjinën e virusit, duke mbledhur gati 100 mostra të gjenomit nga 12 vende të ndryshme në 4 kontinente, duke identifikuar të gjitha llojet dhe mutacionet. Gjatë këtij studimi, ata përcaktuan se shpërthimi i virusit kishte filluar shumë më herët, me siguri në nëntor, menjëherë pas Lojërave Ushtarake në Wuhan.

Atëherë ata arritën në të njëjtat përfundime të pavarura si studiuesit japonezë që virusi nuk filloi në Kinë, por u fut atje nga jashtë.

Tha specialisti i lartë i frymëmarrjes në Kinë, Zhong Nanshan, më 27 janar

“Megjithëse COVID-19 u zbulua për herë të parë në Kinë, nuk do të thotë se ai ishte me origjinë nga Kina”.

“Por kjo q është shfaqur në kinë e ka “origjinën diku tjetër, në një vend tjetër “.

Kjo natyrisht shtron pyetje për vendndodhjen aktuale të origjinës. Nëse autoritetet ndjekën analizën e tyre përmes 100 mostrave të gjenomit nga 12 vende, ata duhet të kenë pasur një arsye bindëse për të kërkuar burimin origjinal jashtë Kinës. Kjo do të shpjegonte se pse kishte vështirësi të tilla në gjetjen dhe identifikimin e “pacientit zero”.

Media e Japonisë: Coronavirusi mund ta ketë origjinën në SH.B.A.

Në shkurt të vitit 2020, Agjensia japoneze e lajmeve Asahi (i shtypur dhe TV) pretendoi se koronavirusi e kishte origjinën në SH.B.A., jo në Kinë, dhe se disa (ose shumë) nga 14,000 vdekjet amerikane që i atribuohen gripit, në të vërtetë mund të kenë rezultuar nga koronavirus.

Një raport nga një stacion televiziv japonez që zbulon një dyshim se disa prej atyre amerikanëve mund të kenë përcjellë në mënyrë të panjohur koronavirusin është bërë virale në mediat sociale kineze, duke ngjallur frikën dhe spekulimet në Kinë se koronavirusi si lloj I ri virusi mund ta ketë origjinën në SH.B.A.

Raporti, nga agjensia TV Asahi e Japonisë, sugjeroi që qeveria amerikane mund të ketë dështuar të kuptojë se sa dhe si virusi ka kaluar në tokën e SHBA.

Sidoqoftë, nuk dihet nëse amerikanët që tashmë kanë vdekur nga gripi kishin mbartur koronavirusin, siç raportohet nga TV Asahi. (Daily’s People, English, 23 shkurt 2020, theksi u shtua)

Më 14 shkurt, Qendrat e SHBA për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve (CDC) thanë se ata do të fillojnë të testojnë individë me sëmundje të ngjashme me gripin për koronavirusin e ri në laboratorët e shëndetit publik në qytetet e Los Angeles, San Francisco, Seattle, Chicago, dhe New York.

Rrjeti TV Asahi prezantoi dokumentacionin shkencor për pretendimet e tyre, duke ngritur çështjen se askush nuk do ta dijë shkakun e vdekjes sepse SH.B.A. ose la pas dore interesin për të testuar ose nuk arriti të nxjerrë rezultatet. Japonia shmang pyetjet e natyrës, kundër njeriut të bëra nga njeriu dhe aksidentale, me qëllim, thjesht duke thënë se shpërthimi i virusit mund të ketë ndodhur së pari në SHBA. Mediat perëndimore duket se e kanë hedhur poshtë këtë informacion, por mediat kineze ende i referohen atij.

Këto pretendime ngjallën gjetën vend jo vetëm në Japoni, por në Kinë dhe menjëherë u bënë shkuar virale në mediat sociale kineze, veçanërisht pasi Lojërat Botërore Ushtarake u mbajtën në Wuhan në tetor, dhe tashmë ishte diskutuar gjerësisht se virusi mund të ishte transmetuar në atë kohë nga një burim i huaj.

“Ndoshta përfaqësuesit amerikanë e sollën koronavirusin në Wuhan, dhe disa mutacione i ndodhën virusit, duke e bërë atë më vdekjeprurës dhe ngjitës, dhe duke shkaktuar një shpërthim të përhapur këtë vit.” (E përditshmja e njerëzve, 23 shkurt 2020) (1)

Shen Yi, një profesor i marrëdhënieve ndërkombëtare në Universitetin Fudan të Shangait, deklaroi se virologët globalë “përfshirë agjensitë e inteligjencës” po ndiqnin origjinën e virusit. Gjithashtu me interes, qeveria kineze nuk e mbylli derën për këtë gjë. Raporti i lajmeve thoshte:

“Studiuesit inkurajohen që të marrin pjesë në mënyrë aktive në diskutime, por preferohet në mënyrë racionale”.

Në Kinë, kjo është domethënëse. Nëse raportet do të ishin mbeturina, qeveria do ta deklaronte qartë këtë dhe do t’u thoshte njerëzve të mos përhapnin thashethemet e rreme.

Virologu nga Tajvani sugjeron se koronavirusi është me origjinë në SH.B.A.

Pastaj, Tajvani drejtoi një program televiziv lajmesh në shkurt, 27, (kliko këtu për të hyrë në video (kineze), që paraqiti diagrame dhe grafikët e rrjedhës që sugjerojnë se koronavirusi origjinën e ka në SH.B.A.) (6)

Më poshtë është një përkthim, përmbledhje dhe analizë e përafërt e përmbajtjes së zgjedhur të asaj komunikate. (shiko hartën më poshtë)

Burri në video është një virolog dhe farmakolog i njohur, i cili kreu një kërkim të gjatë dhe të hollësishëm për burimin e virusit. Ai tregon në pjesën e parë të videos duke shpjeguar haplotipet e ndryshme (varietetet, nëse dëshironi), dhe shpjegon se si ato janë të lidhura me njëra-tjetrën, si duhet të ketë ardhur njeri para tjetrit, dhe si rrjedh nga një lloj në tjetërin. Ai shpjegon se kjo është thjesht shkencë elementare dhe nuk ka asnjë lidhje me çështje gjeopolitike, duke e përshkruar sesi, ashtu si me numrat në rregull, 3 duhet të ndjekin gjithnjë 2.

00

Një nga pikat kryesore të tij është se lloji që infekton Tajvanin ekziston vetëm në Australi dhe SHBA dhe, meqenëse Tajvani nuk ishte i infektuar nga australianët, infeksioni në Tajvan mund të kishte ardhur vetëm nga SH.B.A.

Logjika themelore është se vendndodhja gjeografike me larminë më të madhe të llojeve të viruseve duhet të jetë burimi origjinal sepse një lloj i vetëm nuk mund të dalë nga asgjëja. Ai demonstroi që vetëm SH.B.A. ka të pesë llojet e njohura të virusit (ndërsa Wuhan dhe shumica e Kinës kanë vetëm një, ashtu si Tajvani dhe Koreja e Jugut, Tajlanda dhe Vietnami, Singapori, dhe Anglia, Belgjika dhe Gjermania), që përbëjnë një tezë që shfaqjet në kombet e tjera mund të kenë origjinën në SH.B.A.

Koreja dhe Tajvani kanë një shfaqje të ndryshëm të virusit sesa Kina, ndoshta më infektive por shumë më pak vdekjeprurëse, që do të përbënte një normë vdekjeje vetëm 1/3 e asaj të Kinës.

As Irani dhe as Italia nuk u përfshinë në provat e mësipërme, por të dy vendet tani kanë deshifruar gjenomin lokalisht të përhapur dhe i kanë deklaruar lloje të ndryshme të varieteteve nga ato në Kinë, që do të thotë se ata nuk kishin origjinë nga Kina, por ishin të domosdoshme të futura nga një burim tjetër. Vlen të përmendet se shumëllojshmëria në Itali ka afërsisht të njëjtën shkallë fataliteti me atë të Kinës, tre herë më e madhe se kombet e tjera, ndërsa shfaqja në Iran duket të jetë më vdekjeprurës me një shkallë fataliteti midis 10% dhe 25%. (7) (8) (9)

Për shkak të një numri të madh të mbulimit të mediave perëndimore të përqendruara në Kinë, shumë nga bota besojnë se koronavirusi përhapet në të gjitha kombet e tjera nga Kina, por kjo tani duket se është vërtetuar si e gabuar. Me rreth 50 kombe të shpërndara në të gjithë botën që kanë identifikuar të paktën një rast në kohën e shkrimit, do të ishte shumë interesante të ekzaminoni mostrat e virusit nga secili prej atyre kombeve për të përcaktuar vendndodhjen e tyre të origjinës, burimet në botë dhe modelet e përhapjes.

Virologologu më tej deklaroi se SHBA kohët e fundit ka pasur më shumë se 200 raste “fibrozë pulmonare” që kanë rezultuar në vdekje për shkak të paaftësisë së pacientëve për të marrë frymë, por kushtet dhe simptomat e të cilave nuk mund të shpjegohen me fibrozë pulmonare. Ai tha se ai shkroi artikuj që informonin autoritetet shëndetësore të Sh.B.A që t’i konsiderojnë seriozisht ato vdekje si rezultat i koronavirusit, por ata u përgjigjën duke fajësuar cigaret elektronike për këto vdekje, pastaj heshtën duke e vazhduar diskutimin në të njëjtën linjë.

Mjeku Taiwanes atëherë deklaroi se shpërthimi i virusit filloi më herët sesa supozohej, duke thënë: “Ne duhet të shikojmë deri në muajin Shtator të vitit 2019”.

Ai deklaroi rastin në shtator të vitit 2019 ku disa japonezë udhëtuan në Hawaii dhe u kthyen në shtëpi të infektuar, njerëz që nuk kishin qenë kurrë në Kinë. Kjo ishte dy muaj para infeksioneve në Kinë dhe menjëherë pasi CDC papritmas mbylli plotësisht laboratorin e bio-armë të Fort Detrick duke pretenduar se objektet nuk ishin të mjaftueshme për të parandaluar humbjen e patogjenëve. (10) (11)

Ai tha se ai i hetoi personalisht ato raste me shumë kujdes (siç bërën virologët japonezë që erdhën në të njëjtin përfundim) .. Kjo mund të tregojë se koronavirusi tashmë ishte përhapur në SH.B.A. por aty ku simptomat u atribuohen zyrtarisht sëmundjeve të tjera, dhe i maskuar.

Uebfaqja e shquar kineze e lajmeve Huanqiu lidhej me një rast në SH.B.A., ku nga familjarëve të një gruaje u tha nga mjekët se ajo vdiq nga gripi, por ku çertifikata e vdekjes e renditi koronavirusin si shkakun e vdekjes. Më 26 shkurt, bashkëpunëtori i ABC News, Rrjeti KJCT8 News raportoi se një grua kohët e fundit u tha mediave se motra e saj vdiq nga infeksioni koronavirus. Montrose, banori i Almeta Stone në Kolorado tha: “Ata, stafi mjekësor, na mbanin të informuar se ishte gripi dhe kur mora certifikatën e vdekjes, në shkakun e vdekjes shënohej koronavirusi.” (12)

Ne nuk mund të konstatojmë numrin e rasteve të tilla në SH.B.A., meqenëse CDC me sa duket nuk ka komplete të besueshme të provës dhe po kryen pak ose aspak testime për virusin, pasi mund të ketë edhe të tjera./Gazetaimpakt/globalresearch/