RO — LARRY ROMANOFF: Democrația, cea mai periculoasă religie — Capitolul 4 – Creierul din dreapta

November 01, 2022

 

Democrația, cea mai periculoasă religie

4. Capitolul 4 – Creierul din dreapta

De Larry Romanoff

Traducerea: CD 

Acum avem dovezi științifice că cei care aparțin dreptei politice sunt mai primitivi și mai puțin capabili să raționeze clar decât ceilalți dintre noi, potrivit unui studiu recent al Institutului UCL de neuroștiință cognitivă din Marea Britanie. Oamenii în neuroștiință au descoperit dovezi că creierul politicienilor de dreapta are o formă diferită de cea a oamenilor normali, lipsit de materie cenușie într-o porțiune vitală a creierului asociată cu dezvoltarea, ceea ce indică o corelație puternică cu opiniile politice primitive și religiile bazate pe vrăjitorie și cercuri de decupaj. [1][2]

 

Aripile drepte au o secțiune mai subțire a creierului care permite gândirea rațională și conștientă – porțiunea cingulată anterioară și o parte mult mai groasă, mărită – amigdala – care este o parte veche a creierului asociată cu agresivitatea emoțională primitivă. Având în vedere tendințele tipic pre-umane ale aripii drepte politice, se pare că aceste loialități politice sunt conectate la acești oameni ca un defect genetic din cauza porțiunilor reduse ale creierului lor legate de dezvoltarea umană și civilizație. Nu’I nicio surpriză.

 

Această revelație științifică uimitoare demonstrează, în sfârșit, ceea ce am bănuit întotdeauna, și anume că Aripa Dreaptă Politică este un fel de Cro-Magnon deviant de la creierul „normal” de stânga, care a scăpat cumva de dispariția evolutivă, păstrând în același timp perspectiva lui Neanderthal. Vedem acum de ce este atât de dificil să le explicăm conservatorilor lucrurile în moduri pe care le pot înțelege, deoarece procesele lor mentale funcționează doar în termeni de trei sau mai puține puncte marcate, migrenele fiind cel mai frecvent rezultat al expunerii la concepte. Se pare că înclinațiile lor religioase și politice primitive ar fi insensibile la educație sau mediu, ceea ce ar explica ratele ridicate ale criminalității din SUA și tendința pentru arme și religii creștine năucitoare. Acest lucru explică multe despre Donald Trump, Mike Pompeo, George Bush, Hillary Clinton, Ronald Reagan, toți Congresul SUA, mare parte din populația Israelului, cea mai mare parte a Regatului Unit și 85% din Australia.

 

De fapt, studiul despre creierul celor de dreapta a fost rezultatul șocant și total neașteptat al unei glume și a fost raportat pe scară largă în presa din Marea Britanie la acea vreme. Un domn al cărui nume, din păcate, îmi scapă, plănuia o dezbatere politică la un talk-show din Marea Britanie. Ca pregătire și ca o glumă, el a adunat câțiva neurologi și specialiști în creier și a întrebat dacă pot identifica ceva în scanările creierului care i-a făcut pe oamenii de dreapta în mod natural violenți și proști. Oamenii de știință au efectuat cu respect acele scanări ale creierului și alte examinări și au descoperit, spre marea lor surprindere, că există într-adevăr diferențe fizice semnificative în structurile creierului între cei care s-au identificat fie ca liberali, fie conservatori. Această surpriză a generat în mod natural multe alte studii, iar rezultatele sunt acum clasice.

 

În 2011, Samuel Goldman a scris un articol util pe această problemă, menționând că oamenii sănătoși „au respins conservatorismul ca pe un defect mental de când a apărut ca un brand distinct de gândire politică”. [3] Thomas Paine a echivalat mințile conservatoare cu „o distrugere a cunoștințelor”. Goldman a relatat afirmația lui John Stuart Mill că „deși nu toți conservatorii sunt proști, majoritatea oamenilor proști sunt conservatori”. [4] Theodore Adorno a diagnosticat opiniile conservatoare ca fiind simptome ale unei „personalități autoritare” patologice. [5]

 

Nu aș fi putut să spun mai bine. În cele din urmă, universul se desfășoară așa cum ar trebui. Dacă putem evolua puțin mai departe, poate că putem trimite Aripa Dreaptă Politică la coșul de gunoi istoric și să construim un viitor mai pașnic pentru cei dintre noi care supraviețuim.

 

*

Scrierile domnului Romanoff au fost traduse în 32 de limbi, iar articolele sale au fost postate pe peste 150 de site-uri web de știri și politică în limbi străine din peste 30 de țări, precum și pe peste 100 de platforme în limba engleză. Larry Romanoff este un consultant de management pensionar și om de afaceri. A deținut funcții de conducere în cadrul unor firme internaționale de consultanță și a deținut o afacere internațională de import-export. A fost profesor invitat la Universitatea Fudan din Shanghai, prezentând studii de caz în afaceri internaționale la cursurile EMBA de nivel superior. Domnul Romanoff locuiește în Shanghai și scrie în prezent o serie de zece cărți legate în general de China și Occident. El este unul dintre autorii care contribuie la noua antologie a lui Cynthia McKinney „When China Sneezes”. (Cap. 2 — Confruntarea cu demonii).

Arhiva lui completă poate fi văzută la

https://www.bluemoonofshanghai.com/ + https://www.moonnofshanghai.com/

El poate fi contactat la: 2186604556@qq.com

*

Note

[1] Institutul de neuroștiințe cognitive;

https://www.ucl.ac.uk/icn

[2] Creierele de dreapta „diferite” | Independentul;

www.independent.co.uk/news/science/right-wing-brains-different-2171127.html.

[3] După conservatorism | Conservatorul american;

https://www.theamericanconservative.com/articles/after-conservatism-2

[4] Arhiva Spectorului

http://archive.spectator.co.uk/article/28th-october-1882/14/john-stuart-mill-and-the-conservatives-to-ms-edito

[5] Personalitatea autoritară a lui Adorno;

https://solidarity-us.org/atc/187/p4900

 

Copyright © Larry Romanoff, Blue Moon of Shanghai, Moon of Shanghai, 2024