RO — LARRY ROMANOFF:  Lumea războiului biologic — Capitolul 7 – Instituțiile de arme biologice din SUA

 Lumea războiului biologic

Capitolul 1 – Introducere și precauție

Capitolul 2 – Context

Capitolul 3 – Starea armelor biologice a Americii

Capitolul 4 – Semințe modificate genetic (actualizat)

Capitolul 5 – Parteneriatul secret SUA-Japonia

Capitolul 6 – Israelul și armele biologice

Capitolul 7 – Instituțiile de arme biologice din SUA

Capitolul 8 – Centrele SUA pentru Controlul Bolilor (CDC)

Capitolul 9 – Facilități străine pentru arme biologice din SUA

Capitolul 10 – Agenții patogeni cercetați și eliberați

Lumea Războiului Biologic

 

Capitolul 7 – Instituțiile de arme biologice din SUA

Da

Larry Romanoff

Traducerea: CD

Vedere parțială a Fort Detrick. Sursa/Source

Conținut

 7.1. Introducere

7.2. Pelerina fără sens a „cercetării medicale”

7.3. Neglijență nesăbuită

7. 4. Arme biologice și vaccinuri

7.5. Facilități interne pentru arme biologice/chimice din SUA

7.5.1. Închiderea Fort Detrick

7.5.2. Uzina de arme biologice de la Vigo, Indiana

7.5.3. Dugway Proving Ground din Utah

7.6. Toxinele Dugway

7.6.1.Agenția de Apărare a SUA testează insectele modificate genetic pentru a transmite virusuri modificate genetic

7.7. Oameni modificați genetic

7.8. Stația de testare Horn Island din Mississippi

7.8.1. Laboratorul Plum Island Germ din statul New York 

7.8.2. Arsenalul Edgewood

7.8.3. NAMRU

 7.1. Introducere

Facilități interne pentru arme biologice/chimice din SUA:

Fort Detrick, Vigo, Dugway, Horn Island, Plum Island, Pine Bluff, Edgewood Arsenal, flota NAMRU.

Există câteva lucruri pe care doriți să le știți despre instalațiile de război biologic/chimic din America.

 

7.2. Pelerina fără sens a „cercetării medicale”

Majoritatea țărilor occidentale, dar în special SUA, se străduiesc să-și eticheteze instalațiile de arme biologice drept instituții de cercetare medicală, când, desigur, nu sunt așa ceva. Armata SUA își prezintă principala instalație de război biologic de la Fort Detrick (AMRIID) ca „Institutul de Cercetare Medicală a Bolilor Infecțioase din Armata Statelor Unite”, ceea ce i-ar putea face pe creduli să creadă că este o instituție benignă care tratează rujeola și caută un leac pentru rabie. Și conform Wikipedia, Unitatea de cercetare medicală navală a armatei SUA Indo Pacific, (NAMRU-2), este un laborator de cercetare biomedicală al Marinei SUA „înființat pentru a studia bolile infecțioase în Asia”. În Marea Britanie, principala instituție Frankenstein care creează (și distribuie) agenți patogeni de război biologic este Porton Down, ale cărui semne pretind a fi „Campusul științific Porton Down al Sănătății Publice Anglia”. Atat de mari minciuni.

Aceste laboratoare biologice sunt de natură agresivă, având misiunea de a provoca epidemii și nu de a le preveni. După cum am menționat într-un capitol anterior, propaganda referitoare la natura „defensivă” a armelor biologice americane și la dorința armatei americane de a contribui la „Securitatea globală a sănătății” și scopul său „de a preveni epidemiile evitabile“, este doar o prostie. Ca o dovadă documentată, Uzina de Artillerie din Vigo putea produce un milion de bombe cu antrax pe lună și nu a trecut cu mult timp în urmă când armata SUA a lansat o licitație pentru externalizarea producției de agenți patogeni, afirmând că compania care liciteaza „trebuie să aibă capacitatea și să fie dispus să crească antrax în cantități de 1.500 de litri” și „trebuie să fie capabil, de asemenea, să producă loturi de 3.000 de litri” de alți agenți biologici nespecificați. Ți se pare asta cercetare medicală?

Aceste facilități militare, CIA, educaționale (universități precum Harvard), sănătate (marile spitale) și instituționale (Rockefeller, Ford, Carnegie) pentru arme biologice „cercetează” agenți patogeni care rareori au mai mult de 2 sau 3 apariții pe an în SUA. (la o populație de 330 de milioane), articole precum antraxul, tularemia, bruceloza, febra Q, encefalita ecvină, tuberculoza rezistentă la medicamente, tulpinile exotice de gripă, virusurile SARS și MERS, ciuma bubonică, botulismul, ricina, EBOLA , febră hemoragică și multe altele. Armata Statelor Unite a studiat pe larg Q-fever ca un potențial agent de război biologic, cu eventuala standardizare ca agent OU. La Fort Detrick și Dugway Proving Ground, au fost efectuate studii pe oameni pentru a determina dozele infecțioase medii și cursul infecției. Centrul de testare Deseret a distribuit agent biologic OU cu nave și aeronave, în timpul Proiectului 112 și al Proiectului SHAD. Ca armă biologică standardizată, a fost fabricată în cantități mari la Pine Bluff Arsenal, stocând mai mult de 5.000 de galoane la un moment dat. Virusul care provoacă virusul encefalitei ecvine venezuelene și alții similare au fost, de asemenea, studiate pe larg la Dugway și Plum Island, deoarece pot fi transmise cu ușurință de țânțarii infectați și pot provoca tulburări debilitante ale sistemului nervos central. De la antrax până la țânțari înarmați, Dugway a dezvoltat și aplicat cele mai experimentale arme din America.

7.3. Neglijență nesăbuită

Un alt factor important este că, aparent, toate aceste instalații – și există în jur de 220 dintre ele numai în SUA continentale – nu sunt doar neglijente, ci și aparent nesăbuite până la neglijență criminală. Majoritatea cititorilor sunt familiarizați cu închiderea din 2019 a biolaboratoarelor de la Fort Detrick din cauza „neregulilor” și a agenților patogeni scăpați, dar multe sute de eșecuri documentate au avut loc în ultimii ani la multe alte arme biologice academice, comerciale și guvernamentale federale. laboratoare care aparent funcționează fără supraveghere. Multe dintre aceste accidente au implicat agenți patogeni mortali precum antraxul, variola, H5N1, ciuma bubonică, febra Q, hantavirusul și altele. Potrivit cercetătorilor CDC, numărul de accidente raportate care implică agenți patogeni letali a crescut rapid, multe dintre acestea implicând eliberarea agenților patogeni în interiorul laboratoarelor, laboratoarele necesitând frecvent o decontaminare extinsă. Cu siguranță au existat multe boli ca urmare și foarte posibil multe decese neraportate, puține din aceste știri ajungând în presă. Potrivit unui articol din New York Times: [1]

„Lucrătorii de laborator din diferite locații s-au lovit accidental cu ace contaminate cu antrax sau virusul West Nile. Un sistem de curățare a aerului menit să filtreze microbii periculoși dintr-un laborator a eșuat, dar nimeni nu știa deoarece alarmele fuseseră dezactivate. Un lot de virus West Nile, ambalat necorespunzător în gheață carbonică, s-a deschis într-un centru de transport Federal Express. Șoarecii infectați cu ciuma bubonică și febră Q au dispărut, iar lucrătorii expuși la febră Q, bruceloză și tuberculoză nu și-au dat seama până când fie s-au îmbolnăvit, fie analizele de sânge au detectat expunerea. În trecutul recent, zeci de angajați CDC au fost expuși la antrax viu. Într-un alt caz, un laborator CDC a contaminat accidental un eșantion de gripă relativ benignă cu o tulpină periculoasă de gripă aviară H5N1 – și apoi a trimis-o la un laborator de la Departamentul Agriculturii. Într-un alt episod, fiole cu variolă și alți agenți infecțioși au fost descoperite într-un laborator guvernamental din campusul National Institutes of Health, după ce au fost depozitate și aparent uitate în urmă cu aproximativ 50 de ani.”

Un om de știință proeminent a spus că accidentele de la CDC au fost „foarte îngrijorătoare”, dar acest lucru este adevărat la mai mult de un nivel. Site-ul CDC susține că este „cea mai importantă organizație de servicii bazată pe știință, bazată pe date, a națiunii, care protejează sănătatea publicului”. Nu este imediat clar cum jocul cu antraxul și transportul de șoareci bolnavi și ciuma bubonică în întreaga lume ar fi în concordanță cu acest obiectiv. Mă voi ocupa de asta mai în detaliu mai târziu, dar s-ar părea că laboratorul de arme biologice militare americane de la Fort Detrick (USAMRIID) este câștigătorul Premiului Nobel pentru scurgeri de agenți patogeni, CDC raportând că între 2005 și 2012, această instituție a suferit 1.059 incidente care implică „furt, pierdere sau eliberare în afara barierelor primare de biocontainere” a agenților patogeni periculoși”. Aceasta este o medie de aproximativ un incident la fiecare două zile timp de aproape zece ani și aceasta este doar o instalație din cele peste 200 numai în SUA. Mai mult, acestea sunt doar lansări „accidentale”; vom discuta mai târziu despre miile de cele deliberate.

Un articol din USA Today spunea:

„Fiolele cu bacterii bioteroare au dispărut. Șoarecii de laborator infectați cu viruși mortali au scăpat, iar rozătoare sălbatice au fost găsite făcând cuiburi cu deșeurile de cercetare. Vitele infectate în experimentele de vaccin ale unei universități au fost trimise în mod repetat la sacrificare, iar carnea lor a fost vândută pentru consum uman. Echipamentul menit să protejeze lucrătorii din laborator de viruși letali precum Ebola și gripa aviară a eșuat în mod repetat. O investigație USA TODAY a arătat că sute de greșeli de laborator, încălcări ale siguranței și incidente aproape accidentale au avut loc în laboratoarele biologice de la coasta la coastă în ultimii ani.” [2]

Echipa USA TODAY a identificat „mai mult de 200 dintre aceste facilități de laborator cu izolare ridicată în toate cele 50 de state și Districtul Columbia, operate de agenții guvernamentale, universități și companii private. Sunt împrăștiați în toată țara, de la inima orașului New York până la o vale din Montana”, iar la aceste laboratoare USA Today a descoperit mai mult de 20.000 de pagini de înregistrări interne de siguranță în laborator și rapoarte de incidente.

Cu toate acestea, Kenneth Berns, co-președinte al unui grup de consilieri care a examinat biosecuritatea la CDC, Fort Detrick și alte laboratoare federale, a avut temeritatea să spună că „Cele mai bune laboratoare ale țării au programe robuste de siguranță”. Și Marian Downing, președintele Asociației Americane pentru Siguranța Biologică, ne-a spus vesel: „Nu cred că publicul trebuie să fie prea îngrijorat. Există mai multe niveluri de verificări și echilibrări în vigoare”. Minciuni ca aceasta ar trebui să fie pedepsite cu biciuire.

Americanii și mass-media evreiască au făcut tot posibilul pentru a descrie China drept nesăbuită sau iresponsabilă în gestionarea laboratoarelor biologice, în special a celor două unități BS-4 sau L-4 ale țării care efectuează cercetări asupra celor mai letali agenți patogeni. Dar faptele sunt că China a avut o singură „scurgere” de agent patogen, la Beijing acum aproape zece ani. Dacă îmi amintesc bine, mai multe persoane s-au îmbolnăvit și o persoană a murit ca urmare. Cu toate acestea, SUA, liderul mondial incontestabil în imprudența legată de laboratoarele de arme biologice, cenzurează puternic informațiile despre propriile accidente, astfel încât nimeni să nu cunoască vreodată totalul rănilor și deceselor. China este descrisă ca fiind „secretă”, dar faptele sunt altfel.

7. 4. Arme biologice și vaccinuri

Expunându-și motivele refuzului de a semna protocoale privind armele biologice, americanii au dezvăluit ceva foarte important, susținând că „verificarea nu a fost posibilă cu niciun grad de încredere din cauza naturii cu dublă utilizare a materialelor și echipamentelor biotehnologice, ceea ce face ușoară redirecționează instalațiile legitime, cum ar fi fabricile de vaccinuri, către producția ilicită.”[3] Acesta este ceva care trebuie să fie înțeles clar de către publicul larg: instalațiile de producție de vaccinuri nu se pot distinge de cele de producție de arme biologice, iar vaccinurile nu se pot distinge de armele biologice. Acest lucru poate părea excesiv de sinistru la prima lectură, dar acum vaccinurile par să fi devenit o armă acceptată în războaiele biologice. Acestea nu sunt războaie între națiuni, ci războaie purtate de guverne și autorități supranaționale împotriva diferitelor segmente ale populației lumii.

Personal la locul de muncă în laboratorul de nivel 4 de biosecuritate de la Institutul de Cercetare Medicală a Bolilor Infecțioase al Armatei SUA din Fort Detrick în 2002. [OLIVIER DOULIERY/AGENCE FRANCE-PRESSE]Sursa

 Vă puteți aminti comentariile mele din capitolul 1 că avem tendința de a gândi războiul biologic și/sau chimic în termeni simpli într-un cadru simplu, tendință care ne determină să înțelegem greșit multe din ceea ce se întâmplă în jurul nostru și să catalogăm greșit multe evenimente mondiale. Astăzi, războiul biologic acționează sub mai multe forme și are multe obiective, cu multe categorii de făptuitori, precum și clasificări ale victimelor vizate. Războiul biologic a trecut de mult din lumea militară în cea civilă, fapt care va necesita experiență și contemplare pentru a-l aprecia pe deplin. Actorul principal poate fi un guvern de stat, dar poate fi și o instituție precum Rockefeller sau o universitate majoră precum Harvard, o corporație precum Pfizer sau o agenție ONU precum OMS sau UNICEF. Nu este ușor să identifici toți participanții și nici papușarul pentru care aceștia acționează în cele din urmă. Poate doriți să vă gândiți la vaccinurile COVID în acest context.

7.5. Facilități interne pentru arme biologice/chimice din SUA

 

Sursa

 Faptele Fort Detrick, istoria sa întunecată, litania sa de scurgeri de agenți patogeni, mass-media și alte rapoarte despre boli respiratorii ciudate care înconjoară acest iad biologic, nu au fost niciodată abordate în mod corespunzător și, prin urmare, multe suspiciuni continuă. Printre acestea, în trecutul recent, se numără bolile și decesele ciudate de vaping și afecțiunile respiratorii neobișnuite și decesele din casele de bătrâni din vecinătatea Fort Detrick. Acestea au avut loc la debutul și au fost posibil legate de originile COVID-19 – care a fost în sine legată de Fort Detrick în multe feluri, dintre care nu în ultimul rând au fost bolile asemănătoare cu COVID-ul printre soldații care se antrenau acolo pentru Jocurile Olimpice ale armatei.

Institutul de Cercetare Medicală a Bolilor Infecțioase al Armatei SUA de 80.000 m² de la Fort Detrick, Maryland (USAMRIID) este principala facilitate a armatei pentru cercetarea războiului biologic. Narațiunea oficială ne spune că aceste facilități trebuie să dezvolte o apărare împotriva agenților de război biologic și tot ceea ce fac ei rămâne „în spiritul și litera Convenției ONU privind armele biologice din 1972”. După cum mulți alții au observat, această afirmație prostească nici măcar nu trece testul de râs. La mijlocul anilor 1980, secțiunea din Fort Detrick care se ocupa cu ingineria genetică a microorganismelor convenționale în arme biologice, primea aproape 100 de milioane de dolari pe an, iar aceasta era doar una dintre multele secțiuni și multe instituții. Nu este cunoscut pe scară largă, dar Fort Detrick a fost întotdeauna un centru pentru experimente biologice și chimice umane asupra cetățenilor americani. Multe experimente care au testat diferiți agenți biologici pe subiecți umani, o serie denumită Operațiunea Whitecoat, au fost efectuate la Fort Detrick, începând cu sfârșitul anilor 1940 și începutul anilor 1950. Nu există dovezi că aceste experimente au încetat.

Experimentele de război biologic ale Americii au fost desfășurate la început la Fort Detrick, care a fost principala facilitate pentru astfel de arme, unde, încă din 1935, SUA au început un program masiv de război biologic în care antraxul armat a fost întotdeauna proeminent. BBC a produs un documentar informativ despre Fort Detrick, intitulat „Hotel Anthrax”,[4] care detaliază o mare parte din experimentele umane făcute în această locație infamă asupra unui public american nebănuit cu antrax și alte bacterii letale. Programul a urmărit dezvoltarea programelor ofensive de arme biologice ale Americii, folosind documente declasificate și dovezi de la Senat și alte investigații. O mare parte din ceea ce veți citi aici despre bio-terorismul intern al armatei americane provocat cetățenilor americani și personalului militar își va avea originea la Fort Detrick. Când a început Războiul Rece, CIA a folosit Fort Detrick pentru a desfășura experimente secrete de control al minții asupra oamenilor, ca parte a Proiectului MK-ULTRA, care a implicat cetățeni și prizonieri americani neștiuți. Sub mantia „securității naționale”, oamenii de știință militari au testat liber proceduri incredibil de crude și ilegale pe subiecți umani, în timp ce căutau un așa-numit ser al adevărului, pentru a-i determina pe prizonieri să dezvăluie secrete. [5] [6]

Lucrătorii efectuează teste folosind Eight Ball, o sferă de oțel de 1 milion de litri construită la Fort Detrick în 1952 pentru a măsura virulența sporilor de antrax și a altor bacterii din aer. [Foto/AP]Sursa

 „În 1954, un medic al închisorii din Kentucky a izolat șapte deținuți de culoare și i-a hrănit cu „doze duble, triple și cvadruple” de LSD timp de 77 de zile consecutive. Nimeni nu știe ce s-a întâmplat cu victimele care cel mai probabil au murit fără să știe că fac parte din programul extrem de secret al CIA de a dezvolta modalități de a controla mințile. Într-un altul, nord-coreenii capturați au primit medicamente depresive, apoi li s-au administrat stimulente puternice și au fost expuși la căldură intensă și la electroșocuri în timp ce erau în starea de tranziție slăbită. Aceste experimente au distrus multe minți și au provocat un număr necunoscut de morți. Multe dintre poțiunile, pastilele și aerosolii administrate victimelor au fost create la Detrick.” [7] [8] Acestea au fost cele mai groaznice experimente pe care guvernul SUA le-a efectuat vreodată asupra ființelor umane.

„Fortul Detrick, care înflorește și astăzi ca bază principală a armatei pentru cercetarea biologică și cuprinzând acum aproape 600 de clădiri pe 13.000 de acri, a fost ani de zile centrul nervos al imperiului chimic ascuns și de control al minții al CIA. Timp de decenii, mare parte din ceea ce s-a întâmplat la bază a fost un secret strâns păstrat. Directorii programului de control mental al CIA MK-ULTRA, care a folosit Detrick ca bază cheie, și-au distrus majoritatea înregistrărilor în 1973, când programul a fost descoperit accidental. Unele dintre secretele sale au fost dezvăluite în documente desecretizate, prin interviuri și ca urmare a investigațiilor Congresului. Împreună, acele surse dezvăluie rolul central al lui Detrick în MK-ULTRA și în fabricarea otrăvurilor menite să ucidă lideri străini.”

Potrivit profesorului Francis Boyle, care a elaborat Legea împotriva terorismului privind armele biologice din 1989, adoptată de Congresul SUA, Pentagonul cheltuiește sume enorme de bani pentru războiul biologic, 14,5 miliarde de dolari doar în 2001-2004. O altă unitate similară a fost creată la Porton Down în Marea Britanie, unde Marea Britanie recrutase experți în arme biologice din întreaga lume și care a fost angajat în strânsă cooperare cu armata SUA și CIA. La Porton Down CIA a externalizat o mare parte din „interogațiile finale”, adică torturând victimele până la moarte, pentru a evita descoperirea și condamnarea acasă. Un program major desfășurat la Porton Down a fost dezvoltarea bolilor modificate genetic care ar afecta doar grupuri cu caracteristici similare ADN, menite să fie utilizate pe populații în masă. Aici a fost locul în care Dr. David Kelly a întâmpinat o moarte foarte ciudată, aproape toată opinia publică că a fost ucis pentru a preveni publicitatea. [9] [10] [11] [12] [13] De asemenea, armata americană și CIA nu duc lipsă de astfel de morți „ciudate” care sfidează logica. Am oferit câteva exemple în capitolul 2 din Police State America, volumul 2 – Dealing with Disidents. [14]

 

7.5.1. Închiderea Fort Detrick

Screenshot from The New York Times; August 08, 2019; Sursa

 În august 2019, CDC a închis laboratoarele de război biologic ale armatei americane de la Fort Detrick, din cauza lipsei aparente de garanții împotriva scurgerilor de agenți patogeni. CDC a emis un ordin complet de „încetare și renunțare” armatei, unitatea redeschizându-se parțial în noiembrie, dar nu a fost redeschisă complet până în aprilie 2020 – rămânând închisă pentru cea mai mare parte a unui an. Imediat după acest eveniment a apărut epidemia de „țigarete electronice”, alături de decese respiratorii frecvente și inexplicabile în rândul locuitorilor caselor de bătrâni din zonă. Închiderea a fost raportată pentru prima dată de Frederick News Post [15],

și confirmată de New York Times cu un titlu destul de sinistru: „Deadly Germ Research is Shut Down at Army Lab din cauza problemelor de siguranță”. [16]

Alte mass-media au raportat și despre închiderea Fort Detrick: [17] [18] [19] [20]

Nu va fi niciodată posibil să știm întreaga poveste despre închiderea Fort Detrick, deoarece informațiile sunt restricționate din motive de „securitate națională”. Cu toate acestea, este de remarcat faptul că închiderea nu a fost fără precedent. În 2009, toate cercetările de la Fort Detrick au fost suspendate când s-a descoperit că instituția lucra în secret cu agenți patogeni care nu sunt enumerați în baza sa de date și necunoscuți străinilor. [21] Între 2005 și 2012, cea mai recentă dată pentru care am cifre exacte, US CDC a primit 1.059 de „rapoarte de eliberare” – o medie de un incident la fiecare două zile care implică „furt, pierdere, eliberare care provoacă o expunere profesională sau eliberare”. în afara barierelor primare de bioconteinere” ale agenților patogeni periculoși.

De ce a închis CDC-ul Fort Detrick USAMRIID laboratorul de arme biologice? Sa datorat, așa cum pretindea mass-media, unei simple „lipse de procedură”? Cu excepția contaminării și/sau infecțiilor masive, de ce a fost acel amplasament uriaș ținut sigilat timp de șase luni de testare și decontaminare înainte de a li se permite să reia doar parțial lucrul? Oprirea a fost legată de focarele de boli respiratorii și de explozia de vaping care a avut loc în același timp? Închiderea a fost legată de apariția COVID în SUA, care a avut loc și la scurt timp după? De ce majoritatea site-urilor de știri în limba engleză au fost curățate brusc de orice referință la închiderea Fort Detrick câteva luni mai târziu, când a izbucnit coronavirusul? [22]

7.5.2. Uzina de arme biologice de la Vigo, Indiana

Interiorul fabricii abandonate de arme biologice din Vigo, Indiana. Soursa

În plus față de Fort Detrick, uzina militară de arme biologice din Vigo, Indiana, a fost construită inițial pentru a produce arme convenționale [23] , dar a fost transformată în curând într-o fabrică de arme biologice. Era o unitate de producție masivă specializată în agenți patogeni biologici și armament, capabilă să producă 275.000 de bombe care conțineau botulinum sau un milion de bombe cu antrax, pe lună. [24] [25] Rezervoarele de fermentare de la Vigo conțineau 250.000 de galoane, sau aproximativ un milion de litri, ceea ce o face de departe cea mai mare instalație de producție de masă bacteriană din lume. Aceasta nu a fost o dezvoltare recentă; Vigo a fost pe deplin operațional în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, în esență o fabrică de bio-antrax, una dintre primele sale comenzi fiind de la Winston Churchill în 1944 pentru 500.000 de bombe cu antrax și despre care Churchill a declarat că ar trebui considerată doar „prima tranșă”. Vigo a fost în cele din urmă preda lui Pfizer pentru „fabricarea de antibiotice” și a fost înlocuit la mijlocul anilor 1950 cu o nouă unitate de ultimă generație la Arsenalul Pine Bluff.

7.5.3. Dugway Proving Ground din Utah

Dugway Proving Ground. Sursa

 

Dugway Proving Ground a fost una dintre cele mai secrete zone militare ale Americii, o instalație care acoperă aproape 800.000 de acri îndepărtați în deșertul Salt Lake din Utah. Dugway a fost înființată de armata SUA în 1942 cu scopul de a dezvolta și testa arme chimice și biologice. La Dugway s-au întâmplat multe lucruri foarte ciudate, după cum veți citi mai târziu. Locuitorii din Dugway au experimentat cu țânțari infectați cu febră galbenă și alți agenți patogeni și se pare că au putut produce 130 de milioane de țânțari infectați pe lună. Ei au dezvoltat, de asemenea, pulverizarea cu aerosoli pentru a distruge culturile și, de asemenea, pentru a disemina agenți patogeni precum febra Q – care au fost larg dispersate în zonă.

7.6. Toxinele Dugway

Dugway Proving Ground a fost în mod obișnuit una dintre cele mai periculoase dintre toate stațiile de război biologice militare din SUA, având testate în mod repetat toxina botulină, antraxul, Brucella, Tularemia, Yersinia pestis (ciumă bubonica) și virusul encefalitei ecvine venezuelene (VEE). Neurotoxina botulină reprezintă o amenințare majoră a armelor biologice datorită potenței sale extreme, ușurinței de producție și transport. Provoacă paralizii musculare, insuficiență respiratorie și în cele din urmă moarte dacă nu este tratată imediat. Un singur gram de toxină cristalină poate ucide mai mult de un milion de oameni și poate fi diseminat în multe moduri, inclusiv aerosoli sau contaminarea apei și/sau a proviziilor de alimente. Armata a experimentat în mod repetat dispersia de aerosoli a botulinicului. Documentele secrete au arătat că în 2014 Departamentul Armatei a achiziționat 100 mg de toxină botulină de la Metabiologics pentru teste la Dugway, precum și cantități nespecificate în anii anteriori. Au fost efectuate și experimente cu antrax aerosolizat.

Some Toxins in use at Dugway. Capabilities Report 2012, West Desert Test Center. Sursa

Agenți biologici produși la Dugway. Capabilities Report 2012, West Desert Test Center. Sursa

 

 7.6.1.Agenția de Apărare a SUA testează insectele modificate genetic pentru a transmite virusuri modificate genetic

Pe lângă aceste toxine, Pentagonul a investit aproape 100 de milioane de dolari în editarea genelor. DARPA a selectat 7 echipe de cercetare pentru a dezvolta instrumente pentru ingineria genomului la insecte, rozătoare și bacterii în cadrul programului Safe Gene al DARPA, folosind tehnologia CRISPR-Cas9.

7.7. Oameni modificați genetic

„Pe lângă editarea genelor în insecte și în virușii pe care îi transmit, Pentagonul vrea să creeze și oameni. Proiectul DARPA Advanced Tools for Mammilian Genome Engineering urmărește să creeze o platformă biologică în interiorul corpului uman, folosind-o pentru a furniza noi informații genetice și, astfel, modificând oamenii la nivel de ADN. DARPA dorește să insereze un al 47-lea cromozom artificial suplimentar în celulele umane. Acest cromozom va furniza noi gene care vor fi folosite pentru ingineria corpului uman. SynPloidBiotek LLC a primit două contracte în cadrul programului în valoare totală de 1,1 milioane USD (2015-2016 – 100.600 USD pentru prima fază a cercetării; 2015-2017 – 999.300 USD pentru lucrări care nu sunt specificate în registrul contractelor federale. Compania are doar doi angajați și nicio înregistrare anterioară în domeniul cercetării biologice.”

În interiorul terenului de probă Dugway extrem de secret – Sursa: The Guardian

 În Dugway Proving Ground din Utah [26], armata americană a efectuat aproape 1.200 de teste în aer liber cu muniții pline cu substanțe chimice letale, iar documentele obținute de Deseret News au arătat că cel puțin 250.000 de kilograme, de VX și alte gaze letale au fost eliberate în atmosferă. Aceleași documente obținute de acest mediu de știri au relevat că peste 300 de teste de război biologic în aer liber au fost efectuate în această zonă, folosind versiuni letale ale antraxului, botulismului, ciumei, tularemiei și febrei Q. Aceeași zonă conține aparent unul dintre cele mai mari depozite de arme chimice din SUA, depozitând aproape 14.000 de tone de substanțe chimice și arme biologice în peste un milion de containere.

Daily News a publicat un articol pe 24 septembrie 2005 în care detalia că armata americană plănuia să evite controlul public și al Congresului prin externalizarea producției de material pentru armele sale biologice. Armata a început să difuzeze reclame pentru achiziții în vrac de antrax și alți agenți patogeni. [27] O serie de contracte au fost descoperite de Edward Hammond, directorul Sunshine Project, care proveneau de la Dugway Proving Ground al armatei din Utah. Aceste anunţuri au cerut diferitelor companii să licitaţi pentru producţia de cantităţi vrac de antrax, precum şi pentru a produce „volume semnificative” de alţi agenţi biologici. Un contract a precizat că societatea ofertantă „trebuie să aibă capacitatea și să fie dispusă să crească [antraxul] în cantități de 1.500 de litri”, și „trebuie să poată produce și loturi de 3.000 de litri” de alți agenți biologici nespecificați. . [28] [29]

Când armata unei națiuni produce agenți patogeni biologici letali în cantități de milioane de litri, este timpul să încetăm să ne prefacem că nu suntem implicați în război biologic. deoarece (1) orice instalație capabilă să producă agenți patogeni benigni poate produce cu ușurință soiuri letale și (2) nu există antrax „inofensiv”.

Nu există nicio diferență materială între un program de război biologic defensiv și unul ofensiv și chiar și proștii nu pot pretinde „autoapărare” atunci când produc milioane de litri de antrax. Chiar și Biroul de Responsabilitate a Guvernului SUA, în raportul său din 1994 privind aceste programe, a declarat că Programul de Apărare Biologică al armatei SUA conținea „zeci de divizii, departamente, grupuri de cercetare, bio-intelligence și multe altele, în niciun caz toate legate de „apărare” în orice sens”, și erau prin natură programe militare beligerante și ofensive.

Acest lucru este destul de ciudat. Suntem asigurați de autoritățile oneste și responsabile că armata SUA efectuează doar „cercetare medicală nevinovată”, „nu a folosit niciodată arme biologice” și „nici măcar nu s-ar gândi niciodată să creeze astfel de lucruri”. Dar aceleași persoane licitează simultan contracte pentru producția de antrax și alți agenți patogeni în mai multe loturi de mii de litri.

7.8. Stația de testare Horn Island din Mississippi

Clarion Ledger on Horn Island. Source

Existau și alte site-uri și facilități, în afară de Fort Detrick, care au fost construite de armata SUA exclusiv pentru dezvoltarea armelor biologice, inclusiv Stația de testare Horn Island din Mississippi, care trebuia să fie principalul site de testare a armelor biologice. [30] [31]Un raport guvernamental al Serviciului Parcurilor Naționale ne spune: „Stația de carantină a Serviciului de Război Chimic de pe Insula Horn a fost un proiect al Armatei SUA de testare a armelor toxice în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Zona era un poligon de testare, unde armata spera să verifice eficacitatea armelor lor înainte de a le folosi în luptă.” [32]

7.8.1. Laboratorul Plum Island Germ din statul New York 

 

Strict interzisă publicului, Insula Prunei găzduiește plaje virginale, stânci, păduri, iazuri și cei mai mortali germeni care au cutreierat vreodată planeta.Sursa

 

Nu este o surpriză faptul că insula Plum/Pruna are o istorie întunecată ca laborator experimental de arme biologice extrem de secret, în mare măsură pentru că aici armata SUA i-a localizat pe mulți dintre oamenii de știință japonezi ca parte a Operațiunii Paperclip după al Doilea Război Mondial. Unul dintre puținii oameni de știință germani aduși în America și unul dintre locuitorii renumiți ai insulei Plum, a fost Dr. Erich Traub, care a fost șeful SS al cercetării în domeniul biorăzboiului la Reims, Germania, înainte de exfiltrarea sa în SUA, expertiza sa aparent fiind infectarea căpușelor și țânțarilor cu agenți patogeni biologici. Deși acest fapt nu este secret, un detaliu important întotdeauna omis din consemnarea istorică este că Traub și-a primit toată pregătirea la institutul medical Rockefeller din Princeton, New Jersey, unde și-a petrecut timpul cu experimente care implicau antrax, holeră, hepatită și diverse virusuri. Dr. Kurt Blome, un alt dintre cercetătorii de top în domeniul biorăzboiului de la Reims, a fost capturat de armata americană, care l-a invitat să-și reia cercetările și la renumitul laborator militar de animale de la Plum Island.

Au existat, de asemenea, referiri recurente la diverși specialiști japonezi în bio-război de la Unitatea 731 a Dr. Ishii din China, în special cei care s-au specializat în entomologie ca arme – utilizarea insectelor infectate pentru a devasta populațiile civile. Și, de fapt, facilitățile Plum Island includ în mod special un laborator de cercetare a căpușelor. Principalul nostru interes în Plum Island se referă la un focar de boală Lyme, despre care mulți cred că a avut originea aici și va fi discutat într-un alt capitol.

Plum Island este situată în largul coastei Long Island, New York, și este principalul depozit al armatei americane pentru unii dintre cei mai periculoși agenți patogeni animale din lume, destinați cercetării și utilizării ca materiale de război biologic. A fost mai întâi o bază militară, apoi s-a transformat într-un laborator guvernamental de boli ale animalelor operat de Departamentul Agriculturii al SUA, apoi a fost transferat la Departamentul de Securitate Internă. Scopul declarat al vieții sale ca centru de animale a fost aparent acela de a studia febra aftoasă la bovine, dar când armata SUA a transferat oficial instalația către „Departamentul de Agricultură”, a solicitat, întâmplător, finanțare Congresului de 75 de milioane de dolari „pentru modernizare. instalația la un statut de bionivel 4 în scopul expres de a restabili cercetarea în domeniul războiului biologic”. În 2004, Michael C. Carroll a publicat o carte intitulată „Lab 257: The Disturbing Story of the Government’s Secret Plum Island Germ Laboratory”. [33] [34] [35]

Motivul finanțării a fost că, potrivit lui Carroll, în anii 1950, armata americană a planificat un proiect pentru a paraliza economia sovietică prin uciderea cailor, bovinelor și porcilor cu arme de război biologice dezvoltate din bolile animale exotice. Carroll a scris că „Conform lui Norman Covert, istoric de bază și ofițer de informații publice la Fort Detrick, doar o mână de oameni de știință cunoșteau acest proiect. „În multe cazuri, au existat doar poate cinci oameni care știau ce se întâmplă în cercetarea armelor. Oamenii dintr-un laborator nu știau ce s-a întâmplat în laboratorul următor și nu au întrebat.”

Când Japonia a invadat China, unul dintre marile succese ale doctorului Ishii (unitatea 731) a fost să dezvolte metode de producere în masă a puricilor și căpușelor infectate cu ciumă și alți agenți patogeni letali pentru distribuirea în rândul populațiilor civile – așa cum au învățat americanii să armeze insectele. – să reproducă și să răspândească căpușe infestate cu boala Lyme din laboratorul lor secret Plum Island Germ din statul New York. Aceasta a fost, de asemenea, sursa programelor americane de reproducere și diseminare a țânțarilor și puricilor infectați cu holeră și febră galbenă în China și Coreea de Nord, ca să nu mai vorbim despre programele interne de țânțari pe care SUA le-au aplicat propriilor oameni. Acest lucru se referă, de asemenea, în mod clar la izbucnirea ZIKA [36] și experimentele ulterioare cu țânțari ca „seringi zburătoare” [37], cu puterea de a „vaccina” populații întregi și care nu are apărare.

Fondată pe cercetarea umană a lui Ishii, armata americană a dezvoltat o instalație de război entomologic (insecte) și a pregătit inițial planuri de a ataca Rusia și statele sovietice cu arme biologice entomologice. Instalația Plum Island a fost proiectată să producă 100 de milioane de țânțari infectați cu febra galbenă pe lună, producția sa fiind testată pe civili americani neștiuți, aruncând țânțari infectați și alte insecte peste mari porțiuni ale SUA. Așa cum este atât de tipic pentru armata americană, aceste proiecte începute în anii 1950 și 1960 au primit denumiri juvenile precum „Project Big Buzz” și „Project Big Itch” și „Operation Mayday”, „Operation Dropkick”, care au fost teste de fezabilitate. de a produce miliarde de insecte, de a le infecta cu agenți patogeni letali, apoi de a le încărca în muniții și de a le dispersa peste Rusia din avioane sau chiar din rachete. Voi discuta despre acestea într-un capitol ulterior. Dintr-un raport al armatei americane din martie 1981, un scriitor a remarcat că „vă puteți mira cât de mult (sau cât de puțin) ar fi costat să lansați un atac de țânțar infectat cu febra galbenă asupra unui oraș – cu un „cost pe deces” la îndemână. „grafic inclus.”

O parte din instalația Plum Island a fost proiectată exclusiv pentru a dezvolta și testa agenți patogeni animale letali care ar putea distruge aprovizionarea cu alimente a unei națiuni inamice – așa cum au încercat SUA în Coreea de Nord. Tulpinile mortale de febră aftoasă au fost unul dintre rezultatele acestei cercetări, pe care americanii l-au împărtășit mai târziu cu colegii lor psihopati de la Porton Down din Marea Britanie – care au folosit-o la bun sfârșit, după cum veți vedea. O altă parte a fost dezvoltarea, testarea și producția de bombe care conțineau ceea ce se numea un „acid ucigas de legume” care putea distruge cerealele, cerealele și majoritatea culturilor de legume cultivate. Am o suspiciune puternică că multe dintre epidemiile recente de gripă aviară și porcină din SUA provin din agenți patogeni creați la Plum Island.

Uzina militară de război biologic din Pine Bluff, Arkansas.Sursa

 Manualul intitulat Medical Aspects of Biological Warfare (2007), [38] [39] publicat de chirurgul general al armatei americane, admite înființarea „o facilitate de producție la scară largă în Pine Bluff, Arkansas”, cu noul instalație cu „laborator avansat… măsuri care permit fermentarea, concentrarea, depozitarea și armamentul pe scară largă a microorganismelor”. Și admite, de asemenea, că până în 1951, SUA și-au produs primele arme biologice, bombe anti-recolte și muniții „antipersonal”, având „armat și stocat” toate acestea. Se adaugă că CIA a „dezvoltat în mod independent arme folosind toxine, inclusiv venin de cobra și saxitoxină pentru operațiuni ascunse”, dar, din păcate, „toate înregistrările privind dezvoltarea și desfășurarea lor au fost distruse în 1972”, când informațiile au devenit publice. [40] [41] [42] [43] [44] [45]Examinați fotografia de mai jos și întrebați-vă dacă aceasta arată ca „cercetare medicală” sau „producție defensivă” de agenți patogeni.

Interiorul fabricii de producție a agenților patogeni Pine Bluff.Sursa

 

7.8.2. Arsenalul Edgewood

Testarea armelor chimice la Edgewood Arsenal, acum parte a Aberdeen Proving Ground, unde SUA au produs și testat arme chimice din 1918. Fotografie din 29 iunie 1958. (Baltimore Sun).Source

 

Potrivit revistei New Yorker, [46]

„Edgewood era o cetate a secretelor. Programul de război psihochimic a fost o mică parte a cercetării generale și, în multe privințe, a fost cel mai ciudat. Odată, Ketchum a intrat în biroul lui și a găsit într-un colț un butoi de mărimea unui tambur de petrol. Nimeni nu a explicat de ce era în biroul lui sau cine o pusese acolo. După câteva zile, a așteptat până seara și a deschis-o. Înăuntru, a găsit zeci de fiole mici de sticlă, fiecare conținând o cantitate măsurată cu precizie de LSD pur; el s-a gândit că era suficient pentru a face ca câteva sute de milioane de oameni să devină nebuni – iar mai târziu a calculat valoarea stradală a barilului la aproximativ un miliard de dolari. La sfârșitul săptămânii, butoiul a dispărut la fel de misterios cum apăruse. Nimeni nu a vorbit despre asta. Nu s-a aflat niciodată pentru ce a fost adus.”

Saxitoxina C.I.A. a făcut parte dintr-un lot pregătit de armată la Arsenalul Edgewood din Maryland în anii 1960. Dr. Ketchum a spus că este una dintre cele mai mortale otrăvuri cunoscute de omenire, dar a adăugat că, din cauza valorii sale pentru cercetarea medicală, „ar fi criminal să distrugi acest material”. [47]Yale Medicine a raportat în numărul său din toamna anului 1975, „Dr. J. Murdoch Ritchie, Ph.D., D.Sc., Eugene Higgins Profesor de Farmacologie, îi urmărește cu îngrijorare considerabilă.” (Agenția de Informații cu o oarecare consternare) [48] [49]

 

Fabrica de gaz cloropicrin, Edgewood Arsenal.Source

 

Puțini oameni au vreo apreciere a letalității unora dintre acești compuși care au fost hrăniți în mod regulat atât militarilor americani, cât și civililor, uneori ca voluntari, dar mai des ca participanți involuntari la ceea ce ar fi trebuit denumit „Operațiunea Frankenstein”. Articolul New Yorker Magazine [50] a remarcat că armata americană a decis să urmărească gazul nervos Sarin – care este de aproximativ 25 de ori mai mortal decât cianura și, de asemenea, VX – care este de aproximativ 100 de ori mai mortal decât Sarin. New Yorker a remarcat, de asemenea, că aceste substanțe chimice sunt ușor transformate în aerosoli și sunt „practic imposibil de manipulat fără victime”, care includ de obicei atât personalul, cât și victimele. După un test care a eliberat vaporii în atmosferă, se pare că atât de multe păsări au căzut imediat moarte încât personalul a fost nevoit să se urce pe acoperiș pentru a îndepărta toate carcasele.

Am scris mai devreme că Big Pharma a fost implicată de la început în programele de arme biologice ale armatei americane. New Yorker a extins și acest lucru, cu informațiile că „Edgewood a început să analizeze sute de substanțe chimice, multe furnizate de companiile farmaceutice. Un ofițer a remarcat: „Caracteristicile pe care le căutăm la acești agenți sunt în general exact opuse față de ceea ce își doresc firmele farmaceutice în medicamente, adică efectele secundare nedorite”. Începând din 1959, arsenalul a urmărit agresiv fenciclidina – sau PCP – pe care Parke, Davis & Company o comercializase ca anestezic, dar a abandonat-o pentru că pacienții aveau halucinații și iluzii.”

7.8.3. NAMRU

NAMRU-D

NAMRU-SA

NAMRU-6

 

Au existat (și sunt încă) multe instalații NAMRU (Naval Medical Research Unit/), unele dintre acestea în SUA și altele în străinătate. Au existat NAMRU-D (Dayton), [51] [52] NAMRU-SA (San Antonio), [53] NAMRU-4, [54] [55] [56] care se afla la Centrul de Instruire Naval de la Great Lakes, Illinois. Există puține informații utile disponibile, dar, ca și în cazul versiunilor străine, există motive de îngrijorare.

*

Scrierile domnului Romanoff au fost traduse în 32 de limbi, iar articolele sale au fost postate pe peste 150 de site-uri web de știri și politică în limbi străine din peste 30 de țări, precum și pe peste 100 de platforme în limba engleză. Larry Romanoff este un consultant de management pensionar și om de afaceri. A deținut funcții de conducere în cadrul unor firme internaționale de consultanță și a deținut o afacere internațională de import-export. A fost profesor invitat la Universitatea Fudan din Shanghai, prezentând studii de caz în afaceri internaționale la cursurile EMBA de nivel superior. Domnul Romanoff locuiește în Shanghai și scrie în prezent o serie de zece cărți legate în general de China și Occident. El este unul dintre autorii care au contribuit la noua antologie a lui Cynthia McKinney „When China Sneezes”. (Cap. 2 — Confruntarea cu demonii).

 

Arhiva lui completă poate fi văzută la

https://www.bluemoonofshanghai.com/ + https://www.moonnofshanghai.com/

El poate fi contactat la:

2186604556@qq.com

NOTE

NOTE Cap. 7 Dotări domestice

[1] Necesiunile cu agenți patogeni cresc pe măsură ce autoritățile de reglementare rămân clare

[2]În interiorul biolaboratoarelor secrete ale Americii

https://www.usatoday.com/story/news/2015/05/28/biolabs-pathogens-location-incidents/26587505/

[3] Instalațiile de producție de vaccinuri nu se pot distinge de cele de producție de arme biologice, iar vaccinurile nu se pot distinge de armele biologice.

https://bailiwicknews.substack.com/p/vaccine-production-facilities-are

[4] Hotel Anthrax

https://www.bbc.co.uk/radio4/hotelanthrax/

[5] În spatele secretelor mortale de la Fort Detrick

https://www.chinadaily.com.cn/a/202107/12/WS60eb9b33a310efa1bd66125a_1.html

[6] Istoria uluitoare de la Fort Detrick

https://news.cgtn.com/news/2020-05-12/The-mind-blowing-history-at-Fort-Detrick-Qr1cLbK0dW/index.html

[7] Istoria secretă a Fort Detrick, baza CIA pentru experimente de control mental

Astăzi, este un laborator de ultimă oră. În anii 1950 și 1960, a fost centrul celor mai întunecate experimente ale guvernului SUA.

https://www.politico.com/magazine/story/2019/09/15/cia-fort-detrick-stephen-kinzer-228109/

[8] Proiectul CIA MK-ULTRA Actualizat

EN — LARRY ROMANOFF — CIA Project MK-ULTRA Updated — July 2, 2020

[9] Uciderea lui Kelly

https://www.imdb.com/title/tt12163034/

[10] Noi dovezi blestemate că Dr Kelly NU S-A sinucis: Defectele tulburătoare ale poveștii oficiale ale guvernului despre moartea expertului în arme chimice al lui Blair.

https://www.dailymail.co.uk/news/article-6585263/Damning-new-evidence-Dr-Kelly-DIDNT-commit-suicide.html

[11] Moartea „ciudată” a doctorului David Kelly | George Galloway

[12] De ce știu că expertul în arme, dr. David Kelly, a fost ucis de către parlamentarul care a petrecut un an investigând moartea lui

https://www.dailymail.co.uk/news/article-488667/Why-I-know-weapons-expert-Dr-David-Kelly-murdered-MP-spent-year-investigating-death.html

[13] Văduva lui David Kelly, „SPEAKS OUT”: opiniile despre moartea sa au fost dezvăluite pentru PRIMA DĂRĂ în carte

https://www.express.co.uk/news/uk/940856/dr-david-kelly-death-iraq-tony-blair-wife-book

[14]Police State America volumul doi

https://www.bluemoonofshanghai.com/wp-content/uploads/2023/03/Police-State-America-Volume-Two.pdf

[15] Laboratorul Fort Detrick a fost închis după inspecția de siguranță eșuată; toate cercetările au fost oprite la infinit

https://www.fredericknewspost.com/news/health/fort-detrick-lab-shut-down-after-failed-safety-inspection-all/article_767f3459-59c2-510f-9067-bb215db4396d.html

[16] Cercetarea asupra germenilor mortali este închisă la laboratorul armatei din cauza preocupărilor legate de siguranță

[17] Laboratorul de germeni al armatei închis de CDC în 2019 a avut mai multe încălcări „grave” a protocolului în acel an

https://wjla.com/news/local/cdc-shut-down-army-germ-lab-health-concerns

[18] Constatările inspecției CDC dezvăluie mai multe despre suspendarea cercetării USAMRIID

https://www.fredericknewspost.com/news/politics_and_government/military/cdc-inspection-findings-reveal-more-about-usamriid-research-suspension/article_6d1d316e-4989-5307-924c-8608c25ef6f7.html

[19] După o închidere misterioasă, Fort Detrick încă învăluit în secret

https://news.cgtn.com/news/2021-02-18/After-mysterious-shutdown-Ford-Detrick-still-shrouded-in-secrecy-XZkLOGbxcc/index.html

[20] Cercetările privind virușii mortali și armele biologice la laboratorul armatei americane au fost închise din cauza temerilor că ar putea scăpa

https://www.independent.co.uk/news/world/americas/virus-biological-us-army-weapons-fort-detrick-leak-ebola-anthrax-smallpox-ricin-a9042641.html

[21] Armata SUA suspendă cercetarea germenilor la laboratorul din Maryland

https://www.nytimes.com/2009/02/10/world/americas/10iht-10germs.20070589.html

[22] O schimbare de paradigmă – COVID-19 necesită o anchetă penală

https://www.moonofshanghai.com/2020/04/part-2-paradigm-shift-covid-19-needs.html

[23] Revizuirea fabricii de muniție a armatei din Indiana

https://abandonedonline.net/revisiting-the-indiana-army-ammunition-plant/

[24] Uzina de artilerie din Vigo

https://en.wikipedia.org/wiki/Vigo_Ordnance_Plant

[25] Uzina de arme biologice din Vigo – Indiana Public Media

https://indianapublicmedia.org/momentofindianahistory/vigo-bioweapons-plant/

[26] În interiorul terenului de probă extrem de secret Dugway – în imagini

https://www.theguardian.com/us-news/gallery/2017/aug/17/dugway-proving-ground-utah-top-secret-in-pictures

[27] Armata SUA intenționează să cumpere antrax în vrac

https://www.newscientist.com/article/dn8044-us-army-plans-to-bulk-buy-anthrax/

[28] O formă superioară de ucidere

https://files.libcom.org/files/Churchill%20and%20Poison%20Gas.pdf

[29] Wunderwaffen al Aliaților

https://forum.axishistory.com/viewtopic.php?t=232989

[30] Stația de carantină a Serviciului de Război Chimic Horn Island

https://en.wikipedia.org/wiki/Horn_Island_Chemical_Warfare_Service_Quarantine_Station

[31] Istoria fascinantă a insulei Horn

The Fascinating History of Horn Island

[32] Stația de război chimic de pe Insula Horn

https://www.nps.gov/articles/cws-horn-island.htm

[33] Laboratorul 257: Povestea tulburătoare a laboratorului secret de germeni al guvernului

https://www.amazon.com/Lab-257-Disturbing-Governments-Laboratory/dp/006078184X

[34] Laboratorul 257: povestea tulburătoare a laboratorului secret de germeni Plum Island al guvernului

https://archive.org/details/lab257disturbing00carr

[35] Laboratorul 257: Povestea tulburătoare a laboratorului secret de germeni de pe Insula Prunelor al Guvernului

https://www.amazon.com/Lab-257-Disturbing-Governments-Laboratory/dp/0060011416

[36] ZIKA

https://www.bluemoonofshanghai.com/politics/5811/

[37] Vaccinări împotriva COVID și „seringi zburătoare” de la Oxitec

https://www.bluemoonofshanghai.com/politics/6756/

[38] Aspecte medicale ale războiului biologic

https://repository.netecweb.org/items/show/325

[39] Aspecte medicale ale războiului biologic

https://archive.org/details/BioBook4

[40] COLBY DESCRIE C.I.A. MUNCĂ OTRAVĂ

https://www.nytimes.com/1975/09/17/archives/colby-describes-cia-poison-work-he-tells-senate-panel-of-secret.html

[41] C.I.A. S-au raportat opinii privind utilizarea otravii

https://www.nytimes.com/1975/09/11/archives/cia-views-on-use-of-poison-reported-cia-poison-ideas-reported-known.html

[42] Saxitoxină

https://en.wikipedia.org/wiki/Saxitoxin

[43] Cazul CIA și al toxinei de scoici

https://medicine.yale.edu/news/yale-medicine-magazine/article/the-case-of-the-cia-and-butter-clam/

[44] Saxitoxină

https://military-history.fandom.com/wiki/Saxitoxin

[45] Toxinele ca agenți de război biologic

https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/B9780128120262000037

[46] Revista New Yorker decembrie 2012, gazul Sarin al armatei americane; Operațiunea Delirium

https://www.newyorker.com/magazine/2012/12/17/operation-delirium

[47] C.I.A. S-au raportat opinii privind utilizarea otravii

https://www.nytimes.com/1975/09/11/archives/cia-views-on-use-of-poison-reported-cia-poison-ideas-reported-known.html

[48] ​​Cazul CIA și al toxinei de scoici

https://medicine.yale.edu/news/yale-medicine-magazine/article/the-case-of-the-cia-and-butter-clam/

[49] Venin de șarpe

https://pennybutler.com/snake-venom-notes/

[50] Revista New Yorker decembrie 2012, gazul Sarin al armatei americane; Operațiunea Delirium

https://www.newyorker.com/magazine/2012/12/17/operation-delirium

 [51] NAMRU Dayton

https://www.med.navy.mil/Naval-Medical-Research-Command/R-D-Commands/Naval-Medical-Research-Unit-DAYTON/About-NAMRU-DAYTON/

[52] Unitatea de cercetare medicală navală (NAMRU-D)

https://ohiofrn.org/contacts/organizations/naval-medical-research-unit-namru-d

NAMRU-1

[53] NAMRU-SA

https://www.health.mil/News/Gallery/Photos/2021/01/19/NAMRU-SA-1-2021

[54] Naval Medical Research Unit Four

https://en.wikipedia.org/wiki/Naval_Medical_Research_Unit_Four

[55] O introducere în NAMRU-4: istorie și realizări

https://archive.org/details/AnIntroductionToNAMRU4HistoryAnd

[56] UNITATEA DE CERCETARE MEDICALĂ NAVALĂ NR. 4, GREAT LAKES, ILLINOIS: 25 DE ANI 1946-1971

https://archive.org/details/NAMRU425Years

*

Acest document poate conține materiale protejate prin drepturi de autor, a căror utilizare nu a fost autorizată în mod specific de către proprietarul drepturilor de autor. Acest conținut este pus la dispoziție conform doctrinei de utilizare corectă și are doar scop educațional și informativ. Nu există nicio utilizare comercială a acestui conținut.

Copyright © Larry Romanoff, Luna din Shanghai, Luna albastră din Shanghai, 2023