RO — LARRY ROMANOFF: Lumea Razboiului Biologic — Capitolul 3 – Statutul Americii privind armele biologice

 September 09, 2023   PDF

 

 

 

Lumea Razboiului Biologic 

 

Capitolul 3 –
Statutul Americii privind armele biologice

De

Larry Romanoff 

 

 

Source

 

 CONŢINUT

Statele Unite sunt lider în controlul armelor biologice

Armele biologice din SUA sunt „defensive” în natură

Armata SUA și securitatea globală a sănătății

Depozitul ADN al armatei americane

Proiectul genomului uman

 

Statele Unite sunt lider în controlul armelor biologice

 

Această afirmație nu este susținută de niciun fapt cunoscut. SUA au o istorie secreta de peste 100 de ani, fie refuzând să participe la tratatele privind armele chimice și biologice, fie încălcându-și angajamentele și implicându-se în secret în război biologic. În 1907, națiunile lumii au semnat Convenția de la Haga, un acord care a scos în afara legii armele chimice. SUA au refuzat să participe.[1]În 1925, națiunile lumii au susținut din nou Convenția de la Geneva care a interzis armele biologice. SUA au refuzat să o ratifice până în 1975, apoi au renunțat prompt la el.[2] În 2001, după 6 ani de negocieri intense, toate națiunile au convenit din nou asupra unor restricții mai puternice privind războiul chimic și biologic. SUA au respins-o din nou.[3]

 

Acesta a fost modelul american de mai bine de un secol. Și în situațiile în care americanii au semnat orice astfel de acorduri de limitare, ei se retrag unilateral și renunță la astfel de tratate ori de câte ori este în avantajul lor. De fapt, este mai rău decât asta. În 2019, SUA s-au retras unilateral din tratatul nuclear INF,[4] folosind trucul standard de a acuza pe alții în mod fals pentru păcatele pe care ei le comit. În acest caz, SUA au susținut – fără absolut nicio dovadă – că Rusia a dezvoltat în secret o nouă armă nucleară și, prin urmare, a încălcat tratatul și, prin urmare, SUA au fost justificate să se retragă, permițându-i secretarului de stat Mike Pompeo să susțină apoi: „Rusia este responsabil pentru încetarea tratatului”.

 

În diverse ocazii ulterioare, SUA au refuzat în mod constant să semneze un protocol privind armele biologice care să ofere experților ONU acces la laboratoarele militare americane. În timpul negocierilor acestor tratate, a fost făcut public faptul că secretarul apărării Donald Rumsfeld a vrut cu orice preț să prevină orice astfel de inspecții. Și în 1997, Senatul SUA a adoptat propria Convenție privind armele chimice, care prevedea că „Președintele poate refuza o cerere de inspectare a oricărei instalații „din motive de securitate națională”. Acest act de autoapărare a fost necesar deoarece o parte din obligațiile tratatului obligau națiunile semnatare la inspecții internaționale pentru a dovedi absența armelor biochimice. [5][6][7][8][9][10]  În orice caz, așa cum am menționat mai sus, SUA evită monitorizarea prin externalizarea acestor laboratoare chimice și de arme biologice către țările din lumea a treia sub pretextul de cercetare medicală și despre care laboratoare se spune că sunt interzise chiar și guvernelor locale.

 

Președintele Richard Nixon și secretarul de stat William Rogers la semnarea BWC. (Biblioteca și Muzeul Prezidențial Richard Nixon, Administrația Națională a Arhivelor și Arhivelor).

 

În 1969, ca răspuns la proliferarea mișcărilor agresive ale SUA în utilizarea erbicidelor pentru a distruge aprovizionarea cu alimente a națiunilor care refuză colonizarea militară americană, Adunarea Generală a ONU a interzis folosirea tuturor otravurilor de plante ca arme împotriva populațiilor civile. SUA a fost una dintre cele trei țări care au votat împotriva interdicției. Puteți ghici cine au fost ceilalți doi. Cu toate acestea, pentru a vă arăta cât de mult din istoria noastră înregistrată constă în întregime din minciuni, la 16 noiembrie 1969, președintele Richard Nixon a anunțat că SUA vor „renunța unilateral la utilizarea agenților biologici letali și a armelor și la toate celelalte forme de război biologic. ” Motivul oficial a fost că au „semnificație militară limitată”. Desigur, acest anunț a fost făcut în mijlocul războiului SUA împotriva Vietnamului, unde americanii pulverizau întreaga țară cu Napalm și Agent Orange, acesta din urmă substanță chimică creată special pentru a distruge aprovizionarea cu alimente a națiunilor care refuzau colonizarea militară americană.

 

Și într-adevăr, armata americană a ignorat anunțul lui Nixon și a continuat să împodobească pădurile și fermele din Vietnam cu agentul portocaliu pentru încă 6 ani. Singura parte care ni se spune este refuzul „unilateral” al Americii de a folosi aceste substanțe chimice. Cu toate acestea, Jstor ne spune că acest „gest umanitar” enorm din partea SUA „a ajutat la deschiderea drumului pentru Convenția din 1972 privind armele biologice și cu toxine”, care a cerut tuturor națiunilor să-și distrugă stocurile de astfel de arme.  [11]Desigur, SUA nu a făcut niciodată asta. Jstor lansează imediat un atac asupra Irakului și a tuturor „patogenilor umani” imaginari. Și brusc subiectul s-a schimbat și dăm vina pe victime. Minciunile sunt atât de evidente pa cat de rele.

 

În 1989, a avut loc la Paris o conferință despre Tratatul de la Geneva, unde 150 de națiuni au condamnat orice utilizare a armelor chimice și au votat pentru interzicerea totală. SUA au fost hărțuite să semneze Tratatul, dar americanii au dezvăluit ulterior că plănuiau să continue gazele otrăvitoare și alte arme chimice, indiferent de tratat. Și în 2001, americanii s-au retras din toate negocierile din Convenția privind armele biologice și toxice, ucigând efortul internațional de eliminare a acestor arme, deoarece SUA au fost de departe cel mai mare făptuitor. Revista New Scientist a raportat în mai 2001 că „respingerea SUA [a tratatului privind armele biologice] era de așteptat, dar a fost neașteptat de neechivoc”.[12]

 

În noiembrie 2002, după cea de-a cincea Conferință de revizuire a Convenției privind armele biologice, guvernul SUA a declarat următoarele: „Statele Unite sunt foarte mulțumite de rezultatele de astăzi. Credem că decizia care a fost adoptată în unanimitate la Conferință. reprezintă un program de lucru constructiv și realist cu respect și cu statele care fac parte… un rezultat realist care va realiza cu succes ceea ce se urmărește în acest Forum pentru anii următori.” Robert-James Parsons a observat că „Dacă Statele Unite sunt mulțumite, este pentru că au reușit să saboteze Protocolul de control al Convenției… adoptând un program care necesită doar măsuri voluntare, ceea ce înseamnă că nimic nu este verificabil”. El a adăugat că, dacă ar fi fost necesare inspecții și verificări, aceasta „ar fi oferit informațiile necesare societății civile despre ceea ce se dezvoltă cu adevărat și devine cel mai mare program de arme biologice conceput vreodată”.

 

Armele biologice din SUA sunt „defensive” în natură

US Army Basic Training 1956. Source

 

Această afirmație trebuie denunțată ca fiind un gunoi. Guvernul SUA și numeroasele sale agenții, departamente și oficiali, instituții de învățământ și de sănătate, au efectuat timp de multe decenii cercetări intensive în domeniul războiului biologic, finanțate de un Congres conform cu nenumărate zeci de miliarde de dolari sub scuza „bioapărării”. Multe dintre aceste așa-numite arme biologice par aproape bizare în teorie și intenție, cercetările în multe cazuri concentrate puternic pe agenții patogeni specifici rasei. Într-un raport adresat Congresului SUA, Departamentul Apărării a dezvăluit că programul său de creare a agenților biologici artificiali a inclus modificarea virușilor non-letali pentru a’i face letali, utilizarea de toxine naturale, cum ar fi veninul de șarpe și utilizarea ingineriei genetice. să modifice în mod deliberat imunologia agenților biologici pentru a face imposibile tratamentul și vaccinările. Raportul militar a recunoscut că, la acea vreme, opera aproximativ 130 de unități de cercetare a armelor biologice în SUA, inclusiv multe în universități din SUA, precum și sute de site-uri internaționale în afara competenței Congresului SUA și a jurisdicției instanțelor. .

 

Un manual de operare al armatei americane din 1956, publicat imediat după războiul din Coreea, a declarat în mod explicit că războiul biologic și chimic reprezintă o parte operațională integrală a strategiei militare americane, nu au fost restricționate în niciun fel și, în plus, Congresul SUA a dat armatei dreptul de ” First Strike” – Primă Lovitură cu privire la utilizarea armelor biologice și  chimice. Câțiva ani mai târziu, în 1959, o încercare a Congresului de a înlătura această autoritate de primă lovitură a fost învinsă de Casa Albă și, la scurt timp după aceea, președintele Kennedy a majorat cheltuielile cu armele biochimice de la 75 de milioane de dolari la aproape 350 de milioane de dolari. [13]  Aceasta a fost o sumă enormă de bani în 1959.

 

Defense Secretary Robert S. McNamara is shown during a news conference in Washington, D.C., April 3, 1967. Source

 

După cum am notat în altă parte, secretarul american al Apărării, Robert McNamara, a planificat și executat cele 150 de programe de arme biologice, simultane și diferite, la sfârșitul anilor 1960 și începutul anilor 1970, în cea mai mare parte efectuând experimente cu arme biologice și teste pe teren pe un public involuntar, uneori în țări străine dar cel mai adesea împotriva cetățenilor americani.  [14][15][16]La acea vreme, McNamara a ordonat șefilor de stat major militar „să ia în considerare toate aplicațiile posibile” ale acestor agenți împotriva națiunilor inamice într-un plan coerent pentru o „capacitate de descurajare biologică și chimică” totală. planul să includă estimări ale costurilor și o „evaluare a consecințelor politice internaționale”. Vi se pare „defensiv”?

 

Armata americană a părut de zeci de ani aproape disperată nu doar să găsească modalități biologice de a ucide națiuni de oameni, dar a fost la fel de interesată de metodele de distrugere a aprovizionării cu alimente. Oficialii militarilor americani au mărturisit în fața Congresului că scopul principal al utilizării agentului portocaliu în Vietnam a fost distrugerea permanentă a aprovizionării cu alimente vietnameze. Scopul agentului portocaliu nu a fost niciodată cel de defoliant așa cum se susține, ci s-a dezvoltat pentru a distruge culturile de orez din Vietnam si Laos și pentru a contamina suficient solul pentru a preveni re-creșterea. În consecință, SUA a mărturisit și alte câteva zeci (cel puțin) de ocazii în care au fost eliberați agenți devastatori de boli ale culturilor și plantelor, în experimente pentru a testa metode de distrugere a întregii vieți a plantelor alimentare a unei națiuni inamice. În 2012, presa japoneză a dezvăluit că guvernul Statelor Unite a testat arme biologice specifice, concepute prin inginerie ADN, în Okinawa și Taiwan, în anii 1960 și începutul anilor 1970, și că armata americană a testat unele dintre acestea și în SUA continentale. Este interesant că, atunci când cercetez acest subiect, Google și Bing îmi oferă pagini mai ales despre OZN-uri.

 

Și așa cum SUA au fost dornice de mai bine de un secol să-și infligă propriii agenți patogeni chimici și biologici asupra populațiilor civile ale altor națiuni, americanii nu au ezitat niciodată să practice distrugerea deliberată a firmelor chimice ale unei națiuni pentru a-și otrăvi civilii. În timpul despărțirii Iugoslaviei, orchestrată de orașul Londra, avioanele americane și NATO au bombardat în mod deliberat fabricile chimice sârbe și orice alte instalații industriale care ar putea elibera nori chimici periculoși peste orașe. Au făcut același lucru în Vietnam, Irak, Libia și Siria.

 

Institutul de Cercetare Medicală a Bolilor Infecțioase al Armatei SUA, cu o suprafață de 80.000 m², din Fort Detrick, Maryland, este principala facilitate a armatei pentru cercetarea războiului biologic. Narațiunea oficială ne spune că aceste facilități trebuie să dezvolte o apărare împotriva agenților de război biologic și tot ceea ce fac ei rămâne „în spiritul și litera Ordinelor prezidențiale de renunțare la utilizarea armelor biologice și cu toxine și a Convenției ONU privind armele biologice din 1972.” După cum mulți alții au observat, această afirmație prostească nici măcar nu trece testul de râs. La mijlocul anilor 1980, secțiunea din Fort Detrick care se ocupa cu ingineria genetică a microorganismelor convenționale în arme biologice, primea aproape 100 de milioane de dolari pe an, iar aceasta a fost doar una dintre multele secțiuni.

 

Ca un exemplu al activităților sale biologice „defensive”, armata SUA a dezvoltat o instalație de război entomologic (insecte) la terenul său de probă Dugway și a pregătit planuri strategice uriașe pentru a ataca Rusia și statele sovietice cu arme biologice entomologice. [17][18]Unitatea a fost concepută pentru a produce 100 de milioane de țânțari infectați cu febra galbenă pe lună, producția sa fiind testată pe civili neavizati, aruncând țânțari infectați și alte insecte peste mari porțiuni ale SUA. Așa cum este atât de tipic pentru armata SUA, aceste proiecte începute în anii 1950 și 1960 au primit denumiri juvenile precum „Project Big Buzz”[19][20] și „Project Big Itch”, [21]dar au fost teste ale fezabilității producând miliarde de insecte, infectându-le cu agenți patogeni letali, apoi încărcându-le în muniții și dispersându-le peste Rusia din aeronave sau chiar rachete. Dintr-un raport al armatei americane din martie 1981, un scriitor a remarcat că „vă puteți mira cât de mult (sau cât de puțin) ar fi costat să lansați un atac de țânțar infectat cu febra galbenă asupra unui oraș – cu un „Cost per Death” la îndemână. “grafic inclus.” Activități defensive, într-adevăr.

  

Apoi am avut „Operațiunea Drop Kick”, [22]  concepută pentru a testa diverse modalități de dispersare a insectelor infectate pe zone geografice mari, testele desigur efectuate în diferite părți ale SUA continentale, inclusiv cea mai mare parte a Coastei de Est. Apoi, până în 2000, am avut „Proiectul Bacchus”[23] conceput pentru a determina fezabilitatea construirii unei unități de producție de antrax într-o țară străină, rămânând nedetectată. Au existat, desigur, alte programe, toate cu nume prostești și toate concepute pentru a evalua răspândirea insectelor infectate și a altor agenți patogeni letali în populațiile civile. Au fost ținute foarte secrete, deoarece erau ilegale din punct de vedere al dreptului intern și au încălcat dreptul internațional și multe tratate privind armele pe care alte națiuni le-au semnat cu SUA cu bună-credință. Pentru cei dintre voi care încă aderă la religia COVID, s-ar putea să vă intereseze să citiți acest articol intitulat Vaccinări împotriva COVID și „seringi zburătoare” de la Oxitec [24] și să vedeți dacă puteți face vreo legătură.

 

Existau și alte site-uri și facilități, în afară de Fort Detrick, care au fost construite de armata SUA exclusiv pentru dezvoltarea armelor biologice, inclusiv Stația de testare Horn Island din Mississippi, care trebuia să fie principalul site de testare a armelor biologice, Plum Island Germ. Laborator din statul New York de la care armata a răspândit boala Lyme la jumătate din populația zonei. O parte din instalația Plum Island a fost proiectată exclusiv pentru a dezvolta și testa agenți patogeni animali virulenți și letali care ar putea distruge aprovizionarea cu alimente a unei națiuni inamice – așa cum au încercat SUA să facă în Coreea de Nord. Tulpinile mortale ale febrei aftoase au fost unul dintre rezultatele acestei cercetări, pe care americanii l-au împărtășit mai târziu cu colegii lor psihopati de la Porton Down în Marea Britanie – care au folosit-o la bun sfârșit, după cum veți vedea.[25]  O parte suplimentară a fost dezvoltarea, testarea și producția de bombe care conțineau ceea ce se numea „acid ucigas de legume” și care putea distruge cerealele, cerealele și majoritatea culturilor de legume cultivate.

 

 

Uzina din Vigo urma să fie prima fabrică de antrax din SUA și va fi utilizată pentru a completa o comandă britanică de bombe cu antrax.[4] În martie 1944, britanicii au plasat o comandă pentru 500.000 din aceste bombe despre care Winston Churchill, a remarcat, ar trebui să fie considerată doar o „prima tranșă”.[5] Source

 

Mulți americani ar putea fi familiarizați cu numele Fort Detrick, în timp ce puțini par să cunoască uzina Bio-weapons Ordnance din Vigo, Indiana, [26][27]  care era o unitate de producție masivă specializată în producerea de agenți patogeni biologici și de arme, capabile să producând 275.000 de bombe care conţin botulină sau un milion de bombe cu antrax pe lună. Rezervoarele de fermentare de la Vigo conțineau 250.000 de galoane, sau aproximativ un milion de litri și a fost, conform rapoartelor, de departe cea mai mare unitate de producție în masă de bacterii din lume. Aceasta nu a fost o dezvoltare recentă; Vigo a fost pe deplin operațional în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Fabrica a fost în esență o fabrică de bio-antrax, una dintre primele sale comenzi fiind de la Winston Churchill în 1944 pentru 500.000 de bombe cu antrax și despre care Churchill a declarat că ar trebui considerată doar „prima tranșă”. Vigo a fost în cele din urmă predat Pfizer pentru „fabricarea de antibiotice” (dacă poți să crezi asta) și a fost înlocuit la mijlocul anilor 1950 cu o nouă unitate de ultimă generație la Arsenalul Pine Bluff. Dar pentru a reafirma punctul principal, producția a un milion de bombe cu antrax pe lună nu ar intra sub nicio definiție rezonabilă a războiului „defensiv”. De asemenea, s-ar putea să rețineți că multe dintre acestea au avut loc după respingerea „unilaterală” de către Nixon a tuturor tratatelor privitoare la formelor de război biologic și chimic.

 

Și, de fapt, Daily News a publicat un articol pe 24 septembrie 2005 în care detalia că armata SUA plănuia să evite controlul public și al Congresului prin externalizarea producției de material pentru armele sale biologice. Armata a început să difuzeze reclame pentru achiziții în vrac de antrax și alți agenți patogeni.[28] O serie de contracte fuseseră descoperite de Edward Hammond, directorul Sunshine Project, care proveneau de la Dugway Proving Ground al armatei din Utah. Aceste anunţuri au cerut diverselor companii să liciteze pentru producţia de cantităţi vrac de antrax, precum şi pentru a produce „volume semnificative” de alţi agenţi biologici. Un contract a precizat că firma care licita „trebuie să aibă capacitatea și să fie dispusă să crească (antrax) în cantități de 1.500 de litri”, și „trebuie să poată produce și loturi de 3.000 de litri” de alți agenți biologici nespecificați. Acest lucru vă sună „defensiv”?

 

Când armata unei națiuni produce agenți patogeni biologici letali în cantități de milioane de litri, este timpul să nu ne mai pretindem că nu suntem implicați în război biologic. Nu este deloc confortabil faptul că armata ar putea pretinde că acestea sunt tulpini „inofensive” de agenți patogeni, deoarece orice unitate capabilă să producă agenți patogeni benigni poate produce cu ușurință soiuri letale. Dar, în orice caz, ce posibil scop „defensiv” ar putea fi servit prin producerea a milioane de litri de agenți patogeni „inofensivi”? Scuza a fost întotdeauna că aceste programe de război biologic au fost doar în scopuri defensive, dar, desigur, nu există nicio diferență materială între un program de război biologic defensiv și unul ofensiv. Și chiar și proștii nu pot pretinde autoapărare atunci când produc milioane de litri de antrax. Chiar și Biroul de Responsabilitate a Guvernului SUA, în raportul său din 1994 privind aceste programe, a afirmat că Programul de Apărare Biologică al armatei SUA conținea „zeci de divizii, departamente, grupuri de cercetare, bio-intelligence și multe altele si în niciun caz toate legate de „apărare” înfiind prin natura lor, programe militare beligerante și ofensive.

 

Și procesul nu s-a oprit niciodată. The New York Times a raportat în aprilie 1971 că, „În ciuda repudierii de către președintele Nixon a războiului cu germeni în urmă cu 16 luni, există indicii că cercetările armatei se desfășoară la fel ca înainte…”. Și asta este corect. The Times a publicat un articol similar în 1982. [29]  SUA au susținut că au renunțat la crearea și producerea de arme biologice în 1969, dar cantități de antrax letal erau încă produse la Dugway chiar în 1998 și multe alte programe secrete au continuat. neclintit. Cititorii atenți ai articolelor din Times de mai sus vor observa escrocheria, cum publicul este înșelat în mod deliberat de mass-media, aproape întotdeauna condus de New York Times, pe care am ajuns să-l numesc Primul Prevaricator Pustulent. În acest caz, mass-media ne-a spus că Nixon a repudiat orice război biologic, dar articolul din Times dezvăluie accidental adevărul ascuns că războiul „defensiv” va continua.

 

Source

 

Ar trebui să fie evident că lansarea războiului biologic, ca și în cazul războiului convențional, este ușurată considerabil prin localizarea bazelor militare și a armelor ofensive și a sistemelor de livrare cât mai aproape fizic posibil de potențialii inamici. Acesta este unul dintre motivele pentru care SUA și-au înființat cele aproape 1.000 de baze militare străine – pentru a asigura capacitatea de a ataca un inamic în 30 de minute oriunde în lume. În mod clar, aceeași strategie se aplică războiului biologic, această capacitate sporită de faptul că o mare parte din armele biologice militare americane, deși neetice și ilegale sunt, rămân nedezvăluite atât Congresului SUA, cât și autorităților locale, în ciuda faptului că sunt extrem de periculoase. Prin urmare, nu este o surpriză să aflăm dintr-un raport recent că Pentagonul cheltuia aproape 300 de milioane de dolari pe an (cu Obama cerând încă 50 de milioane de dolari) pentru a construi laboratoare de război biologic definite eufemistic drept „infrastructură de securitate a sănătății” în țări străine. Mi se pare înfricoșător să aflu că multe dintre aceste bio-instalații străine sunt clasificate drept Top Secret și în afara cunoștințelor și controlului chiar și a guvernelor locale din națiunile în care sunt construite.

 

Armata SUA și securitatea globală a sănătății

 

În categoria „mare minciună”, Andrew Weber, secretar adjunct al Apărării pentru Programele de Apărare Nucleară, Chimică și Biologică ale Americii, a spus că „Amenințarea globală (a focarelor de boli) necesită ca Departamentul Apărării să inoveze” , și că armata americană, în cadrul a ceva pe care îl numește „Agenda globală de securitate a sănătății”, „țintește să prevină epidemiile evitabile…”.

 

Așa că ni se cere să credem că, pe lângă miliardele cheltuite în SUA, Pentagonul cheltuiește mai mult de 350 de milioane de dolari pentru a înființa laboratoare biologice în țări străine în scopul „securității globale a sănătății”? Cu siguranță există pe undeva oameni care se întreabă de ce armata SUA ar fi atât de puternic implicată în „cercetarea cancerului și a virusurilor” sau în „intensificarea luptei împotriva Ebola”? SUA nu au facilități civile de cercetare medicală? Nu are lumea universități, spitale, laboratoare sau instituții de cercetare capabile de aceste funcții? Cine a numit Pentagonul ca îngrijitor al problemelor medicale ale lumii? Cu siguranță niciun popor de nicăieri nu este atât de credul și naiv încât să creadă că armata americană conduce lupta pentru a găsi un remediu pentru cancer.

 

 

De fapt, o mare parte din atenția aproape isterica pe care armata SUA o acordă brusc „luptei globale împotriva bolilor contagioase” este legată de producția de arme biologice specifice etnice, un gând care a fost în mintea SUA. Departamentul Apărării de multe decenii acum. Un autor a remarcat că „Proiectul BioShield” al președintelui Bush [30][31][32]a fost prezentat ca parte a Războiului împotriva terorismului, dar a fost în schimb aproape în întregime un program ofensiv de arme biologice. Acesta a fost principalul motiv pentru care întregul domeniu al microbiologiei – civilă și militară – legat de boli de tot felul – a fost reclasificat de Pentagon drept „război biologic” și transferat la Institutul de Cercetare Medicală al Armatei SUA de la Fort Detrick, Maryland, și Institutul Național pentru Alergie și Boli Infecțioase din Bethesda, Md., locația spitalului militar Walter Reed și divizia de cercetare.

 

Același autor a menționat că „Atracția este că armele biologice nu sunt doar ucigași în masă foarte eficienți, ci sunt foarte rentabile în comparație cu războaiele de împușcare. De asemenea, armele genetice pot fi dispersate într-o multitudine de moduri, folosind insecte infectate cu virusuri. sau bacterii, sau îmbinate în semințe modificate genetic. Aceste arme sunt greu de detectat și identificat și, adesea, un tratament sau un vaccin ar putea dura ani de zile.”

 

Întrebările sunt evidente, dar nimeni nu pare să vrea să le pună. De ce este armata SUA atât de puternic implicată în chestiunile de cercetare biologică? De ce armata SUA a construit atât de multe situri biologice extrem de secrete împrăștiate în întreaga lume și ce face acolo? De ce armata SUA a produs cantități uriașe dintr-o varietate puternică extrem de rafinată și mortală de antrax cu arme și atât de mulți alți agenți patogeni letali? Narațiunea standard este că armata efectuează cercetări pentru a găsi antidoturi și remedii în cazul în care propriii soldați sunt expuși, dar de ce cercetarea antidoturilor necesită fabricarea și depozitarea a milioane de kilograme din acest spor mortal? S-ar crede că o ceașcă ar fi suficientă pentru cercetarea antidotului.

 

Dar mai exact, armata americană nu a ascuns interesul său pentru dezvoltarea armelor biologice și a făcut acest lucru de cel puțin 60 sau 70 de ani, cercetările sale concentrându-se tot mai mult pe arme specifice rasei. Cu toate acestea, cu laboratoarele biologice militare nu atât de secrete din SUA și cu laboratorul biologic ultrasecret „Peace Medicine” îngropat în junglele Indoneziei,  [33][34][35]cu o declarație deschisă. intenția de a dezvolta astfel de agenți patogeni ca arme ca „instrumente politice utile” și fiind principalul angajator al unor astfel de arme în trecut, cât de prost trebuie să fie publicul pentru a crede că armata americană este angajată în „combaterea bolilor”?

 

Dovezile arată că SUA continuă cercetarea biologică în Indonezia în ciuda interdicției. Source.

 

Nu ar trebui să fie o surpriză pentru nimeni că Big Pharma a fost implicată în această aventură falimentară moral timp de aproape 100 de ani și, de fapt, atunci când armata americană și-a creat complexul masiv de bio-război la Fort Detrick, a fost sub conducerea lui George. W. Merck, președintele Merck Pharmaceuticals. Merck s-a specializat în propria companie în cercetarea și producția de droguri sintetice și hormoni, iar în timpul celui de-al Doilea Război Mondial a fost responsabil de Serviciul de Cercetare a Războiului, care la rândul său a creat programul de arme biologice inițiat de SUA. Facilitățile s-au angajat rapid în producția în masă de agenți patogeni precum antraxul, bruceloza și botulismul, iar creațiile lui Merck au fost testate la Dugway Proving Grounds din Utah. Pentru eforturile sale, Merck a primit medalia de merit din SUA, a fost prezentat pe coperta revistei Time și a primit doctorate onorifice de la mai multe universități americane. Amintiți-vă, de asemenea, că Pfizer a fost cel care a preluat producția de agenți patogeni la Dugway. De asemenea, nu ar trebui să fie surprinzător faptul că mulți compuși care și astăzi își găsesc drumul în inventarul american de arme biologice sunt numiți „farmaceutice orfane”, ceea ce înseamnă medicamente care s-au dovedit a avea proprietăți atât de extraordinar de toxice încât au devenit mult prea valoroase pentru a fi aruncate.

 

Din publicația „Aspecte medicale ale războiului biologic”, publicată de chirurgul general al armatei SUA,  [36]  avem următorul extras:

 

„Președintele Roosevelt a înființat Serviciul de Rezervă de Război (cu George W. Merck ca director) pentru a dezvolta măsuri defensive împotriva unui atac biologic. Până în noiembrie 1942 Serviciul de Rezervă de Război a cerut Serviciului de Război Chimic al Armatei să își asume responsabilitatea pentru o cercetare secretă la scară largă și program de dezvoltare, inclusiv construirea și exploatarea laboratoarelor și a instalațiilor pilot.Armata a selectat un mic aerodrom al Gărzii Naționale la Camp Detrick din Frederick, Maryland, pentru noile facilități în aprilie 1943. Până în vara anului 1944, armata avea instalații de testare în Horn Island, Mississippi (mutată mai târziu în Dugway, Utah) și o unitate de producție în Terre Haute, Indiana. Prăjiturile de bovine folosind spori de B anthracis au fost produse la Camp Detrick și expediate în Marea Britanie, dar nu au fost niciodată folosite.

 

În ianuarie 1946, Merck a raportat secretarului de război că, deși obiectivul programului era apărarea împotriva unei amenințări biologice, Statele Unite au nevoie în mod clar de o capacitate credibilă de a riposta dacă sunt atacate cu arme biologice. Cercetarea și dezvoltarea de bază au continuat la Camp Detrick. Statele Unite au aflat de amploarea cercetărilor japoneze privind armele biologice după cel de-al Doilea Război Mondial. La sfârșitul războiului, într-o mișcare care a devenit acum controversată, Ishii, pe atunci un general locotenent, și colegii săi de știință au primit amnistia pentru furnizarea de informații derivate din ani de cercetări în domeniul războiului biologic.” În 1969, Institutul de Cercetare Medicală a Armatei SUA of Infectious Diseases (USAMRIID) a fost dotat cu laboratoare de nivel 3 și 4 de biosecuritate.”

 

Depozitul ADN al armatei americane

 

Inside DODSR. Credit: Dina Fine Maron. Source

 

La 12 august 2013, Dina Maron a scris un articol în Scientific American despre banca de sânge a Departamentului de Apărare al SUA, [37]care este „cel mai mare depozit de ser de sânge din lume”. Articolul descria o duzină de congelatoare, fiecare de dimensiunea și înălțimea unui teren de baschet, menținute la -30 de grade Celsius și stivuite până la tavan cu cutii cu ser de sânge din care poate fi extras ADN-ul a nenumărate sute de milioane de indivizi din toate colțurile. lumii.

 

Narațiunea încearcă să scaldă colecția într-o lumină a inocenței, dar nu reușește să pună toate întrebările grele. De exemplu, Maron scrie că armata americană a început să colecteze ser de sânge (și ADN) în urmă cu 30 de ani „ca un produs secundar al supravegherii HIV”, dar nu a reușit să se întrebe de ce armata americană ar fi avut vreun interes în supravegherea HIV, cu excepția cazului în care, după cum vom vedea, producerea HIV a fost foarte probabil un proiect militar american. Articolul mai precizează că probele de sânge și ADN sunt „în mare parte” obținute de la membri ai forțelor armate americane, dar apoi admite că colecția conținea aproximativ 60 de milioane de mostre de la 10 milioane de indivizi – mai mult decât numărul personalului militar. Și, desigur, nu putem ști numărul real de probe colectate.

 

Maron respinge apoi cu bucurie preocupările cu privire la posibilele utilizări și aplicații ale acestei colecții biologice, oferind cititorilor povestea militară nebună a datelor folosite „pentru supravegherea generală a sănătății” sau „pentru a urmări bolile infecțioase”, sau chiar „pentru a modela sănătatea (americană)”, gogosi politice”. Totuși, ea adaugă un fel de etichetă finală spunându-ne că acest depozit este, de asemenea, „copt pentru programe de cercetare țintite”. Acesta din urmă este cel care este înfricoșător, având în vedere amploarea și gama vastă a criminalității biologice pe care armata americană a conspirat în trecut, dar nici Maron, nici mass-media americană nu au nicio curiozitate aparentă cu privire la motivul pentru care armata americană ar fi implicată în supravegherea sănătății publice sau urmărirea bolilor, infecțioase sau de altă natură. Statele Unite nu au lipsă de departamente medicale însărcinate cu toate aceste activități și ar trebui să fie clar pentru toți cei care gândesc că singurele „boli infecțioase” pe care armata americană le-ar urmări ar fi cele pe care le-au provocat unei populații.

 

Maron notează în articol că nu toți „participanții” la acest așa-numit „program de supraveghere și cercetare” au fost entuziasmați de acesta și ea notează că mulți (sau majoritatea, sau toți) nu au fost conștienți de includerea lor și că armata refuză fie să recunoască posesia serului sau ADN-ului cuiva, fie să-l scoată din colecția lor. De asemenea, în informațiile Wikileaks se afla un raport al RAND Corporation conform căruia câteva milioane (cel puțin) dintre eșantioane proveneau de la membrii familiei militarilor, aparent colectate într-un mod clandestin.

 

A fost deranjant să aflu din cercetările lui Maron că armata se pare că efectuează ceea ce ea a numit „cercetare de ultimă oră” asupra PTSD, tulburări de stres post-traumatic, care este modul în care armata americană alege să clasifice gama largă de boli debilitante cu micoplasmă cunoscute colectiv. ca sindromul Războiului din Golf. Am observat în altă parte că armata SUA refuză să recunoască utilizarea anterioară sau chiar existența armelor biologice și chimice în timpul războaielor din Irak și Golf, atribuind chiar și agenți patogeni clar infecțioși rezultatului „stresului de luptă”.

 

Acest articol Scientific American și-a informat cititorii că armata folosește aceste zeci de milioane de probe de sânge și ADN prelevate de la toți aceiași indivizi, pentru a înțelege cum „PTSD devine evident la nivel genetic” și cum „poate reduce la tăcere anumite gene”. Având în vedere că bolile studiate nu sunt în mod evident legate de PTSD, singura concluzie este că armata americană folosește câteva milioane de militari ai săi – și membri ai familiilor lor care au contractat aceste boli contagioase – ca cobai sau miei de sacrificiu. într-un alt studiu al lucrării lor. Și de ce anume ar fi armata SUA atât de interesată de modul în care micoplasma lor „aduce la tăcere anumite gene”? Aceasta este imunosupresia, care distruge apărarea organismului față de agenții patogeni. Ca să nu vă grăbiți să respingeți asta ca fiind o altă teorie a conspirației, v-aș reaminte că aceasta nu ar fi prima dată când se întâmplă exact așa ceva.

 

Articolul a mai afirmat că multe proiecte de cercetare au depins de aceste date, dar că multe „nu au făcut-o în tipărire” – ceea ce ne-am aștepta. Într-o recunoaștere surprinzătoare, articolul a remarcat aproape de sfârșit că toată utilizarea și toate cercetările care implică această bază de date cu ser de sânge, ADN și ARN trebuie „utilizate în scopuri militare relevante”. Și cum s-ar potrivi aceste scopuri exact cu obiectivul declarat al armatei SUA de a efectua pur și simplu un serviciu public de „supraveghere generală a sănătății” sau „urmărire a bolilor infecțioase”? În mod clar, răspunsul este că nu s-ar potrivi, în niciun fel. Această colecție masivă și în creștere rapidă de ser de sânge și probe de ADN din întreaga lume este realizată în întregime „în scopuri militare relevante”, adică producția și testarea armelor biologice și chimice. Ar fi cu adevărat înălțimea (sau adâncimea) naivității și credulității să credem altfel. Dar vestea nu este deloc rea. Cel puțin avem asigurarea Departamentului de Apărare că orice testare sau cercetare făcută de armata SUA va „adera întotdeauna la principiile etice de cercetare”. Din acest jurământ, ești liber să tragi orice mângâiere pe care o crezi rezonabilă.

 

În noiembrie 2008, Financial Times a publicat un articol de Stephen Fidler, [38][39]care exprimă temeri acumulate cu privire la colecția secretă a armatei americane a unei baze de date masive ADN. Articolul a furnizat puține informații în afară de a afirma existența a ceea ce a numit „o bază de date puțin cunoscută a guvernului federal al SUA” cu mostre de ADN care făcea „parte dintr-un parteneriat secret de informații al agențiilor militare, de informații și de aplicare a legii”, și că în Faptul include, de asemenea, multe instituții medicale și educaționale din SUA ca parte a acestui „proces de colectare”. Aș adăuga că instituțiile „educaționale” care cuprind acest parteneriat ar include aproape sigur Harvard, Duke și Tufts, procesul fiind o ramură a Laboratorului de Identificare ADN al Forțelor Armate din Rockville, Maryland.

Steven Aftergood

 

 Articolul menționa că nimic din toate acestea nu este „discutat în mod deschis” de autoritățile americane și l-a citat pe Steven Aftergood, directorul proiectului privind secretul guvernamental la Federația Oamenilor de Știință Americani, care a spus că baza de date este „cu adevărat învăluită în mister”. El a fost citat spunând: „Nu numai că numele bazei de date nu este citat aproape niciodată, dar rolul colectării ADN-ului… nu este discutat public nici măcar acolo unde s-ar aștepta”. Fidler a scris, de asemenea, că informațiile despre baza de date secretă ADN a armatei americane „au dispărut de pe site-ul Pentagonului”. Puține informații sunt disponibile oriunde.

 

Apoi, începând în jurul anului 2010 sau 2011, în mass-media au apărut articole conform cărora armata americană și diverse agenții de informații ale sale au fost de ani de zile „în scenă operațiuni de vaccinare false” pentru a aduna ADN de la un public nebănuit din multe țări.[40][41][42] Toate acestea au fost făcute sub pretenția de a se aștepta să obțină „ADN-ul familiei” lui Osama bin Laden prin extragerea de probe de sânge de la sute de mii de indivizi din mai multe țări. [43]

 

În 2011, The New York Times a minimalizat atât de mult acest lucru încât a produs un articol aproape prea juvenil pentru a apărea chiar și într-o carte de benzi desenate. [44] The Guardian din Marea Britanie[45] a susținut că CIA în mod ascuns „a desfășurat un program masiv de vaccinare fals în Abbottabad, Pakistan, ca un șiretlic pentru a obține dovezi ADN de la membrii familiei lui Bin Laden”, folosind medici și diverse trucuri pentru a „face ( programul de vaccinare) arată mai autentic”. The Guardian a remarcat că „asistentele ar fi putut fi instruite să extragă niște sânge din ac după administrarea medicamentului”. Uh huh. Și în ce scop, mai exact? Dacă poliția caută un anume infractor, cât de exact ajută la obținerea ADN-ului de la vecinii săi? Răspunsul, desigur, este că nu, și există metode mult mai ușoare și mai rapide de a identifica rudele unui bărbat decât prin obținerea pe ascuns a probelor de ADN de la toată lumea dintr-un oraș întreg.

 

Dar apoi, după ce a fost expusă în public, Casa Albă a promis că va înceta imediat utilizarea programelor de vaccinare false pentru a colecta ADN. Nu-mi pot imagina pe cineva mângâiat din acea promisiune. Și chiar și consilierul anti-terorism de la Casa Albă, Lisa Monaco, a confirmat că CIA a desfășurat programe de vaccinare false și asupra cetățenilor americani, când a afirmat că „agenția (nu va mai căuta) să obțină sau să exploateze ADN sau alt material genetic dobândit prin astfel de programe”. Cum ar putea vreo persoană gânditoare să creadă că CIA încearcă să „găsească Osama bin Laden” prin colectarea pe ascuns ADN de la sute de mii de oameni din Pakistan și SUA?

 

Casa Albă a lui Obama a părut îngrijorată de faptul că vestea despre această culegere de ADN prin subterfugiu ar putea slăbi încrederea publicului în Statele Unite ale Americii, dar nu aceasta era tocmai problema. Adevărata îngrijorare a fost că întreaga unitate medicală din lume ar putea în sfârșit – și din atâtea motive întemeiate – să-și piardă toată încrederea în programele de vaccinare sponsorizate de SUA și să împiedice OMS să-și îndeplinească funcția reală de eliminare și control al populației.[46]  Cred că Mike Adams a scris pentru prima dată despre asta în Natural News în urmă cu câțiva ani.

The U.S. military has secretly run its biological weapons program in South Korea since at least 2009.Source

 

Și, de fapt, aceasta este una dintre principalele preocupări cu privire la frecventele, și adesea inutile, „programele de vaccinare urgentă” ale OMS, desfășurate în atât de multe națiuni, observatorii nu orbi la faptul că OMS pare adesea să funcționeze ca un departament virtual al OMS. Pentagon. Este posibil ca cititorii să nu știe că OMS are un laborator biologic secret în Coreea de Sud, care este gestionat în întregime de armata SUA, împreună cu Baza Aeriană Osan, care a fost aproape sigur sursa MERS.[47]

 

Mulți oameni au scris despre fervoarea înspăimântătoare din ce în ce mai mare cu care guvernul SUA și OMS au promovat programe de vaccinare practic universale chiar și în zone și în scopuri pentru care nu era nici nevoie și nici beneficiu, precum și despre bolile și decesele înspăimântătoare care par să apară în urma atâtor dintre aceste programe de vaccinare. Există într-adevăr o mișcare publică foarte mare în SUA împotriva tuturor programelor de vaccinare, având în vedere dezastrele repetate și decesele cauzate de contaminarea vaccinului și din creșterea suspiciunii cu privire la scopurile reale ale acestor programe. După cum am detaliat în altă parte, un program de vaccinare din SUA – care a fost total inutil în primă instanță – a folosit un vaccin antipoliomielitei contaminat și a infectat peste 100 de milioane de americani cu celule canceroase. Și, desigur, avem OMS și istoria sa lungă de intenții criminale, așa cum am documentat în altă parte.

 

Source

 

 Pare din ce în ce mai sigur că întreaga lume a geneticii, a ADN-ului, a armelor biologice create de om, a alimentelor modificate genetic și a reducerii populației și a controlului civil, sunt toate strâns legate și în mod inerent de origine și scop militar, iar dovezile sunt tot mai mult că toate acestea provin din City of London. Guvernul SUA a mărturisit că folosește programe de vaccinare false pentru a colecta ADN atât de la americani, cât și de la cei din țări străine și, cu siguranță, o mare parte din acest lucru ar fi fost realizată cu participarea de bună voie a OMS. Și, în practică, este probabil destul de simplu să colectezi cantități mari de ADN pentru a fi utilizate în cercetarea și fabricarea de arme biologice, bazate pe etnie sau de altă natură, oferind cetățenilor următoarei victime militare (cum ar fi Siria, Iranul sau China) „gratuit”. „vaccinări pentru a preveni niște virusuri sau ciume dispersate în mod deliberat și potențial letale, colectând simultan ADN-ul necesar pentru a fabrica mai multe astfel de arme.

 

În conformitate cu cele de mai sus, s-ar putea să fiți interesat să aflați despre o întreprindere surprinzător de criminală desfășurată în China de Universitatea Harvard, dar finanțată de armata americană, pentru a colecta și scoate pe clandestinitate – și ilegal – din China, sute de mii de mostre a ADN-ului chinezesc. [48]Ar fi un singur scop pentru o astfel de întreprindere – colectarea ADN-ului chinez pentru fabricarea de arme biologice specifice Chinei. Un alt efort ilegal similar a fost realizat de Universitatea Tufts din China cu, în esență, aceleași obiective, dar în acest caz pentru a determina sensibilitatea chineză la diferiți compuși alimentari.[49]

 

Proiectul genomului uman

 

Source

 

 Începând cu 1999 și 2000, mass-media occidentală a fost inundată de articole despre Proiectul Genomului Uman și despre modul în care acesta deschidea ușa armelor biologice specifice etnice. Una dintre principalele surse de îngrijorare a fost faptul că acest proiect de genom se desfășura sub autoritatea finală a armatei SUA, fiind repartizat Departamentului de Energie al SUA, destul de prost numit, care, printre altele, supraveghează arsenalul de arme nucleare al Americii și, din motive inexplicabil, efectuează mai multe cercetări în științe fizice decât toate celelalte agenții federale din SUA. Proiectul Manhattan, care a dezvoltat bomba atomică, a fost sub conducerea predecesorului Departamentului de Energie, iar când a fost creată, agenția a fost condusă de Secretarul Apărării. Departamentul de Energie al SUA a fost întotdeauna o organizație orientată spre arme și, de fapt, operează un sistem foarte mare de laboratoare tehnice și de cercetare în SUA, dintre care unele se concentrează pe dezvoltarea nucleară, dar altele cu activități adesea secrete și nedefinite. Acestea includ Laboratoarele Naționale Argonne și Brookhaven, Los Alamos, Oak Ridge, Sandia, Lawrence Livermore și poate o duzină de altele.

 

Source

 

Pe 30 aprilie 2010, Project Censored a publicat un articol despre perspectiva proiectului genomului uman care să deschidă ușa pentru crearea de arme biologice etnice, [50] menționând că SUA au „o istorie lungă de interes pentru astfel de cercetări genetice. „, și că casa Proiectului Genomului Uman este laboratorul Cold Springs Harbor din Long Island, NY, care este aceeași locație precisă a celebrului Birou de Cercetare in Eugenie, pe care americanii l-au început în 1910 și care s-a concentrat chiar și atunci pe diferențele genetice rasiale.  De asemenea, a menționat că încă din noiembrie 1970, US Military Review a publicat un articol pentru personalul militar la nivel de comandă, intitulat „Arme etnice”, [51]  cu un doctor Carl Larson scriind despre modul în care „variațiile genetice ale rasei sunt”. concomitent cu diferențele de toleranță pentru diferite substanțe”, și că o armă biologică ar putea profita de această variație genetică și ar putea incapacita sau ucide o întreagă populație. Câțiva observatori au remarcat la acea vreme că armata americană s-a angajat într-un program intens de dezvoltare a armelor etnice care au fost concepute pentru a viza și elimina în mod selectiv anumite grupuri etnice care sunt susceptibile din cauza diferențelor genetice și a variațiilor ADN-ului.”

 

În același articol, Greg Bishop a scris:

 

„Cercetarea armelor biologice specifice etnice a fost abordată public pentru prima dată în 1970, când articolul „Arme etnice” al Dr. Carl Larson a apărut în Military Review. Larson a discutat despre posibilitatea utilizării sensibilității diferitelor rase sau a rezistenței scăzute la compuși specifici (cum ar fi lactoza). intoleranță în rândul asiaticilor) fie ca armă biologică, fie ca „vector” care ar permite altor otrăvuri sau microorganisme să pătrundă mai ușor în corpul uman atunci când apărările au fost coborâte sau distruse. Această metodă nu a fost atât de precisă chirurgical pe cât ar dori armata. Fii, deoarece multe populații nu sunt complet omogene. Lucrul ciudat despre acoperirea Times a fost că a ignorat complet această istorie și faptul că orice tehnologie pentru uciderea mai multor inamic decât a ta ar fi, cel mai probabil, (și a fost) privită. cu interes de strategii militari.

 

Natura omniprezentă a rasismului și istoria structurii puterii de conducere de a gestiona „indezirabilii”, precum și de a face față unui inamic (aproape întotdeauna de origine rasială diferită de cea a unui agresor dominant) ne asigură practic că țările mai puternice și aliații lor continuă să să caute modalități noi și mai bune de a supune și de a ucide populații străine întregi (sau părți majore din)”. Bishop a remarcat de asemenea că: “Când London Times a spus povestea proiectului de arme biologice israeliene și interesul pentru dezvoltarea agenților patogeni care ar dezactiva sau ucide după etnie, au citat o sursă de informații britanică fără nume care a spus că aceste tipuri de arme sunt „teoretic posibile”. Nu erau doar „teoretice”, dar fuseseră cercetate de aproape 50 de ani. Punctul principal al articolului din Times a fost încrederea scriitorului pe o explicație specifică genetică pentru armele etnice”.

 

 

*

Scrierile dlui Romanoff a fost traduse în 32 de limbi, iar articolele sale au fost postate pe peste 150 de site-uri web de știri și politică în limbi străine din peste 30 de țări, precum și pe peste 100 de platforme în limba engleză. Larry Romanoff este un consultant de management pensionar și om de afaceri. A deținut funcții de conducere în cadrul unor firme internaționale de consultanță și a deținut o afacere internațională de import-export. A fost profesor invitat la Universitatea Fudan din Shanghai, prezentând studii de caz în afaceri internaționale la cursurile EMBA de nivel superior. Domnul Romanoff locuiește în Shanghai și scrie în prezent o serie de zece cărți legate în general de China și Occident. El este unul dintre autorii care contribuie la noua antologie a lui Cynthia McKinney „When China Sneezes”. (Cap. 2 — Confruntarea cu demonii).

Arhiva sa completă poate fi văzută la

https://www.bluemoonofshanghai.com/  + https://www.moonnofshanghai.com/

El poate fi contactat la:

2186604556@qq.com

*

NOTE (Toate în limba engleză)

[1] SUA respinge tratatul mai puternic privind armele biologice

https://www.nature.com/articles/nbt0901-793

[2] Protocolul de la Geneva din 1925

https://media.nti.org/pdfs/treaties_1.pdf

[3] Protocolul de la Geneva

https://en.wikipedia.org/wiki/Geneva_Protocol

[4] Tratat nuclear INF: SUA se retrage din pactul din perioada Războiului Rece cu Rusia

https://www.bbc.com/news/world-us-canada-49198565

[5] Respingerea SUA pune în derivă tratatul privind armele biologice

https://www.thelancet.com/journals/lancet/article/PIIS0140-6736(01)05589-1/fulltext

[6] SUA respinge acordul privind armele biologice

https://www.newscientist.com/article/dn1076-us-rejects-bioweapons-agreement/

[7] Cercetarea armelor biologice este interzisă de un tratat internațional – dar nimeni nu verifică încălcările

https://theconversation.com/bioweapons-research-is-banned-by-an-international-treaty-but-nobody-is-checking-for-violations-163472

[8] SUA respinge tratatul mai puternic privind armele biologice

https://www.nature.com/articles/nbt0901-793

[9] SUA respinge protocolul convenției privind armele biologice

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1173329/

[10] SUA respinge controalele armelor biologice

https://www.reuters.com/article/us-arms-biological-idUSTRE5B82DG20091209

[11] Războiul biologic împotriva culturilor

https://www.jstor.org/stable/26058290

[12] SUA respinge acordul privind armele biologice

https://www.newscientist.com/article/dn1076-us-rejects-bioweapons-agreement/

[13] O scurtă istorie a armelor bio-chimice

[14] Guvernul SUA declară război Americii

[15] Guvernul SUA declară război Americii – Partea 2 – Război biologic

[16] Guvernul SUA declară război Americii – Partea 3 – SUA declară război propriilor sale armate

[17] În interiorul Dugway Proving Ground, unde oamenii de știință lucrează cu cele mai mortale arme chimice și biologice din lume într-o zonă militară extrem de secretă

https://africa.businessinsider.com/military-and-defense/inside-dugway-proving-ground-where-scientists-work-with-the-worlds-deadliest-chemical/8ccpxg4

[18] Testarea armelor chimice a creat controverse la Dugway

[19] Operațiunea Big Buzz

https://en.wikipedia.org/wiki/Operation_Big_Buzz

[20] Negrii din Savannah bântuiți de amintirea infamului experiment cu țânțari

https://eu.savannahnow.com/story/news/2021/02/04/big-buzz-mosquito-experiment-savannah-blacks-distrust-covid-vaccine-tuskegee-fear/4314322001/

[21] Operațiunea Big Itch

https://en.wikipedia.org/wiki/Operation_Big_Itch

[22] Operațiunea Drop Kick

https://en.wikipedia.org/wiki/Operation_Drop_Kick

[23] Proiectul Bacchus

https://en.wikipedia.org/wiki/Project_Bacchus

[24] Vaccinări împotriva COVID și „seringi zburătoare” de la Oxitec

[25] Marea Britanie febra aftoasă

EN — LARRY ROMANOFF — UK Foot and Mouth Disease — June 24, 2020

[26] Uzina de artilerie din Vigo

https://en.wikipedia.org/wiki/Vigo_Ordnance_Plant

[27] Uzina de arme biologice din Vigo – Indiana Public Media

https://indianapublicmedia.org/momentofindianahistory/vigo-bioweapons-plant/

[28] Armata SUA intenționează să cumpere antrax în vrac

https://www.newscientist.com/article/dn8044-us-army-plans-to-bulk-buy-anthrax/

[29] S.U.A. CONTINUĂ CERCETAREA RĂZBOIULUI DE GERMEN DEFENSIV

[30] Reinventarea proiectului BioShield

https://www.science.org/doi/10.1126/science.333.6047.1216

[31] Proiect Bioshield Act

https://en.wikipedia.org/wiki/Project_Bioshield_Act

[32] Președintele Bush semnează Actul BioShield pentru proiect pe 10 ani și 5,6 miliarde USD

https://californiahealthline.org/morning-breakout/president-bush-signs-10year-56-billion-project-bioshield-act-into-law/

[33] Temerile indoneziene cu privire la laboratorul marinei americane

https://www.theage.com.au/world/indonesian-fears-over-us-navy-laboratory-20080426-ge70bl.html

[34] NAMRU-2 și dezvoltarea armelor biologice: de ce Indonezia trebuie să fie conștientă de potențialul

https://medium.com/@ajrahayu72/namru-2-and-biological-weapon-development-why-indonesia-needs-to-be-aware-of-the-potential-threat-dd4504c22851

[35] Dovezile arată că SUA continuă cercetările biologice în Indonezia, în ciuda interdicției de laborator

https://sputnikglobe.com/20220526/evidence-points-to-us-continuing-biological-research-in-indonesia-despite-lab-ban-1095788699.html

[36] Aspecte medicale ale războiului biologic

https://ia601007.us.archive.org/21/items/BioBook4/Bio%20Book%204.pdf

[37] Banca gigantică de ser de sânge a Pentagonului poate oferi indicii PTSD

https://www.scientificamerican.com/article/blood-serum/

[38] Temeri legate de baza de date secretă ADN

https://www.ft.com/content/30574726-b4fe-11dd-b780-0000779fd18c

[39] Baza de date ADN se extinde în ciuda hotărârii

https://www.ft.com/content/acbc0022-c34e-11de-8eca-00144feab49a

[40] Cum campania de vaccinare falsă a CIA pentru a-l găsi pe Bin Laden s-ar putea încă contracol

https://www.cnet.com/science/how-the-cias-fake-vaccine-campaign-to-find-bin-laden-could-still-backfire/

[41] Cum ne pune pe toți în pericol campania falsă de vaccinare a CIA

https://www.scientificamerican.com/article/how-cia-fake-vaccination-campaign-endangers-us-all/

[42] CIA a organizat o campanie de vaccinare falsă pentru a obține ADN-ul familiei lui Osama bin Laden

https://www.theguardian.com/world/2011/jul/11/cia-fake-vaccinations-osama-bin-ladens-dna

[43] Programul fals de vaccinare al CIA, criticat de Medici fără frontiere

https://www.theguardian.com/world/2011/jul/14/cia-fake-vaccination-medecins-frontieres

[44] Strategie de vaccinare folosită în urmărirea lui Bin Laden

https://www.nytimes.com/2011/07/12/world/asia/12dna.html

[45] CIA a organizat o campanie de vaccinare falsă pentru a obține ADN-ul familiei lui Osama bin Laden

https://www.theguardian.com/world/2011/jul/11/cia-fake-vaccinations-osama-bin-ladens-dna

[46] O poveste de precauție despre OMS

https://www.bluemoonofshanghai.com/politics/4879/

[47] MERS

https://www.bluemoonofshanghai.com/politics/mers-november-18-2020/

[48] Exploatarea frauduloasă a ADN-ului chinezesc de la Universitatea Harvard

https://www.bluemoonofshanghai.com/politics/4252/

[49] „Experimentul” fraudulent al orezului auriu din China al Universității Tufts

https://www.bluemoonofshanghai.com/politics/4517/

[50] Proiectul genomului uman deschide ușa armelor biologice specifice etnic

https://www.projectcensored.org/16-human-genome-project-opens-the-door-to-ethnically-specific-bioweapons/

[51] Arme etnice pentru curățarea etnică

http://considerthefuture.com/Genetics/GeneticsArticles/gen2_racist.html

*

Acest document poate conține materiale protejate prin drepturi de autor, a căror utilizare nu a fost autorizată în mod specific de către proprietarul drepturilor de autor. Acest conținut este pus la dispoziție conform doctrinei de utilizare corectă și are doar scop educațional și informativ. Nu există nicio utilizare comercială a acestui conținut.

 

Drepturi de autor © Larry Romanoff, Moon of Shanghai, Blue Moon of Shanghai, 2023