RO — LARRY ROMANOFF: Operatiunea Northwoods: Tintinand terorismul impotriva cetatenilor americani

Operatiunea Northwoods:

Tintinand terorismul impotriva cetatenilor americani

de Larry Romanoff, June 10, 2023

Traducerea: CD

Criza rachetelor cubaneze, octombrie 1962 Președintele John F Kennedy cu generalul Curtis LeMay și șefii de stat major americani discută despre supravegherea Cubei. Source

ENGLISH   POLSKI   ROMANIAN

Operațiunea Northwoods a fost o propunere pentru o serie de operațiuni cu steag fals[la deruta] care au apărut în cadrul guvernului Statelor Unite în 1962, a căror documentație a fost ținută secretă timp de aproape 40 de ani. Șefii de stat major americani au prezentat un document elaborat în care au propus în unanimitate ca agenții CIA să comită acte de terorism sponsorizate de stat atât în interiorul SUA, cât și împotriva cetățenilor americani, și din exterior, care urmau să fie puse pe seama Cubei pentru a crea sprijin public pentru o război pentru a-l înlătura pe Fidel Castro de la putere. Autorul planului a fost generalul Lyman Lemnitzer, care era la acea vreme cel mai înalt ofițer militar al națiunii.

 

Planul includea uciderea de civili nevinovați și soldați americani, doborârea avioanelor americane, scufundarea navelor americane, asasinarea emigranților cubanezi, scufundarea bărcilor refugiaților cubanezi, deturnarea avioanelor și împușcarea americanilor pe străzile din Washington, D.C. CIA și SUA armata a propus și a intenționat pe deplin să implementeze un război terorist secret și sângeros împotriva propriei națiuni pentru a obține sprijinul public pentru un război pe care doreau cu disperare să-l inițieze împotriva Cubei.[1][2][3][4]

 

On Pe 13 martie 1962, Lemnitzer a prezentat Operațiunea Nothwoods secretarului de apărare Robert MacNamara. Aprobat de șefii de stat major comun, documentul a subliniat o serie de moduri prin care SUA ar putea incita un război cu Cuba.Source

 

O parte a Operațiunii Northwoods a fost „dezvoltarea unei campanii de teroare comunistă cubaneză în zona Miami, în alte orașe din Florida și chiar în Washington”, inclusiv deturnări și bombardamente urmate de introducerea de dovezi fabricate care ar implica guvernul cubanez.

 

Acesta a afirmat: „Rezultatul dorit din execuția acestui plan ar fi plasarea Statelor Unite în aparenta poziție de a suferi nemulțumiri susținute din partea unui guvern imprudent și iresponsabil ca al Cubei și de a dezvolta o imagine internațională a unei amenințări cubaneze la adresa păcii în Emisfera vestica.” Planul exprima încrederea că, prin această acțiune, „SUA ar putea obține aproape sigur sprijinul necesar în rândul membrilor OEA pentru acțiunea colectivă împotriva Cubei”.

 

Una dintre cele mai ingenioase propuneri, și una tipică, a implicat umplerea unui avion de pasageri cu studenți americani în vacanță și trimiterea lui în afara cursului peste Cuba. Armata americană ar doborî apoi aeronava, ar da vina pe cubanezi și ar folosi acest lucru pentru a justifica un război de invazie. „Este posibil să se creeze un incident care să demonstreze în mod convingător că o aeronavă cubaneză a atacat și doborât un avion de linie civil închiriat pe drumul din Statele Unite către Jamaica, Guatemala, Panama sau Venezuela.

 

Destinația ar fi aleasă doar pentru a face ca ruta planului de zbor să traverseze Cuba. Pasagerii ar putea fi un grup de studenți plecați într-o vacanță. . . închirierea unui zbor neprogramat.” O altă propunere inteligentă a fost deghizarea aeronavelor militare americane în MIG-uri ruse ale Forțelor Aeriene Cubaneze, care ar fi pilotate de piloți americani pentru a ataca navele americane de suprafață sau navele militare americane, operațiuni care ar sacrifica, evident, sute sau chiar mii de vieți americane – inclusiv proprii soldați. – de dragul creării unui pretext fals pentru a invada Cuba.

 

 

Acest plan scandalos a inclus chiar și „Operațiunea Dirty Trick“, una dintre cele mai condamnabile acțiuni concepute vreodată de Guvernul SUA. Acesta a fost un plan real de a crea în mod deliberat un dezastru NASA care să sacrifice viața astronautului John Glenn, un erou spațial american, pentru a fi apoi pus pe seama interferențelor electronice de către Cuba. „Obiectivul este de a oferi o dovadă irevocabilă că (atunci când zborul spațial eșuează) vina este a Cubei. Acest lucru trebuie realizat prin fabricarea diferitelor dovezi care ar dovedi interferența electronică din partea cubanezilor.”[5]

 

Ideea a apărut de fapt de la președintele SUA Eisenhower, care a spus că, dacă Cuba nu a reușit să ofere o scuză pentru atac, poate că SUA „s-ar putea gândi să fabrice ceva care ar fi în general acceptabil”, sugestiile sale implicând bombardamente, atacuri de sabotaj și alte acte. Armata SUA și CIA au fost revoltate că atunci președintele american John F. Kennedy le-a respins planurile detaliate și l-a concediat pe Lemnitzer.

 

Kennedy a fost asasinat la scurt timp după. Știrile spuneau că John Glenn avea să plângă în timpul discursurilor publice la ani după ce această propunere a devenit publică, la conduita duplicitară și trădătoare a propriilor săi superiori.

 

Puteți citi rapoartele din presa americană despre asta, dar toți mint. Un exemplu tipic este un articol din Washington Post[6] care afirmă următoarele: „Când John Glenn a decolat în spațiu într-o capsulă Mercur pe 20 februarie 1962, planificatorii militari de la Pentagon se gândeau să-l învinuiască pe Fidel Castro dacă astronautul nu a reușit să coboare din nou. Propunerea s-a numit Operațiunea Dirty Trick și, potrivit documentelor de mult secrete făcute publice ieri, ideea era „de a oferi dovada irevocabilă că, în cazul în care zborul cu echipaj MERCURY eșuează, vina este a comuniștilor și ai Cuba”.

 

Acest lucru ar putea fi realizat, sugerau planificatorii într-un memoriu din 2 februarie 1962, „prin fabricarea diferitelor dovezi care ar dovedi interferența electronică din partea cubanezilor”. Articolul îi conduce în mod clar pe cititori la concluzia că Cuba ar fi învinuită numai în cazul unui accident neprevăzut, în timp ce planul real era ca SUA să distrugă naveta (uciderea astronauților din interior), apoi să dea vina pe Cuba.

 

The New York Times este la fel de necinstit (ca întotdeauna), cu un titlu care afirmă „Idei anticastriste propuse lui Kennedy”,[7] menționând planurile implicate doar „Acțiuni posibile pentru a provoca, hărțui sau perturba Cuba”. Printre exemplele NYT au fost un plan de a-l arăta pe Castro în situații compromițătoare cu femei sau de a concepe „un costum de scuba otrăvit ca cadou pentru domnul Castro”, fără nicio indicație despre atrocitățile propuse de fapt.

 

*

Scrierile dlui Romanoff au fost traduse în 32 de limbi, iar articolele sale au fost postate pe peste 150 de site-uri de știri și politică în limbi străine din peste 30 de țări, precum și pe peste 100 de platforme în limba engleză. Larry Romanoff este un consultant de management pensionar și om de afaceri. A deținut funcții de conducere în cadrul unor firme internaționale de consultanță și a deținut o afacere internațională de import-export. A fost profesor invitat la Universitatea Fudan din Shanghai, prezentând studii de caz în afaceri internaționale la cursurile EMBA de nivel superior. Domnul Romanoff locuiește în Shanghai și scrie în prezent o serie de zece cărți legate în general de China și Occident. El este unul dintre autorii care contribuie la noua antologie a lui Cynthia McKinney „When China Sneezes”. (Cap. 2 — Confruntarea cu demonii).

Arhiva lui completă poate fi văzută la

https://www.bluemoonofshanghai.com/  + https://www.moonnofshanghai.com/

El poate fi contactat la:

2186604556@qq.com

*

NOTE

[1] Operation Northwoods

https://en.wikipedia.org/wiki/Operation_Northwoods

[2] Operation Northwoods

Operation Northwoods

[3] U.S. Military Wanted to Provoke War With Cuba

https://abcnews.go.com/US/story?id=92662&page=1

[4] Inside Operation Northwoods, The U.S. Military Plot To Incite A War With Cuba

https://allthatsinteresting.com/operation-northwoods

[5] Operation Dirty Trick: or, How Castro Would have Been Blamed if a Mercury Mission had Failed

https://www.spaceflighthistories.com/post/that-time-castro-would-ve-been-blamed-if-a-mercury-mission-had-failed

[6] MILITARY HAD PLAN TO BLAME CUBA IF GLENN’S SPACE MISSION FAILED

https://www.washingtonpost.com/archive/politics/1997/11/19/military-had-plan-to-blame-cuba-if-glenns-space-mission-failed/24eb451e-bdb2-441a-9b83-c4e8aecd6aa1/

[7] Declassified Papers Show Anti-Castro Ideas Proposed to Kennedy

https://www.nytimes.com/1997/11/19/us/declassified-papers-show-anti-castro-ideas-proposed-to-kennedy.html

 

Copyright © Larry RomanoffBlue Moon of ShanghaiMoon of Shanghai, 2023