RO — LARRY ROMANOFF DISCUTĂ MULTE DINTRE ARTICOLELE LUI IN INTERVIUL DE PE YOUTUBE

LARRY ROMANOFF DISCUTĂ MULTE DINTRE ARTICOLELE LUI IN INTERVIUL DE PE YOUTUBE:

 https://www.youtube.com/watch?v=nKVnIxQzfvs

Publicat 7 aprilie 2020

Sursa, transcript: https://www.bluemoonofshanghai.com/politics/2098

Traducerea: CD

CHINESE ENGLISH ESPAÑOL FRANÇAIS PORTUGUÊS  ROMANIAN  RUSSIAN

 

 

Larry Romanoff discută multe dintre articolele sale, inclusiv:

„Coronavirusul Chinei: o actualizare șocantă, a apărut virusul din SUA? Japonia, China și Taiwan Rapoarte despre originea virusului”;

„Umanitatea la răscruce – Conectarea punctelor la lumea noastră cea nouă și curajoasă”;

-„De ce se pare că SUA nu testează coronavirusul COVID-19?”;

Șase focare virale inexplicabile în China în timpul războiului comercial care au necesitat importuri din SUA;

Cercetare despre originile coronavirusului;

Secvențierea genelor a tuturor tulpinilor diferite;

Toate tulpinile există doar în SUA;

Wuhan Seafood Market nu originea virusului;

Laboratorul Wuhan BSL4 nu este un laborator de arme biologice; peste 1.000 de scurgeri de la laboratoarele US BSL 3 și 4 în cinci ani;

Ft. enorm. Închiderea laboratorului de arme biologice Detrick timp de 6 luni;

Virusul Chinei 100% specific chinezesc, la fel și cu SARS;

Harvard a dat afară din China pentru colectarea ilegală de ADN chinez;

CDC le-a ordonat medicilor americani să nu facă teste pentru coronavirus;

Țintele geopolitice ale Italiei și Iranului;

CDC a produs teste greșite și apoi deloc;

CDC parte a armatei SUA;

Dezastru economic.”

* * * * * * * *

 Viruși. Sunt ca si ca copiii unui părinte. Nu poți avea un copil să apară singur. Trebuie să vină dintr-un loc, sa aiba parinti.

Și în acest caz, există cinci feluri de așa-numiți părinți. Și numai SUA ii au pe toti cinci.

Coreea, Taiwan au avut o varietate. La fel ca Anglia, de fapt. China avea una complet diferită de celelalte. A fost mult mai letal decât cel din Coreea.

Și diferite țări au avut diferite tipuri.

Iranul și Italia și-au verificat-o pe ale lor și au descoperit că era diferită de cea care era în China, așa că infecțiile lor nu au venit din China. Au venit din alt loc.

Dar alt loc ar fi putut fi doar SUA, deoarece acesta era singurul loc în care au existat toate acele 5 soiuri.

Bonnie Faulkner: Sunt Bonnie Faulkner. Azi, cu postul TV “Guns and Butter”, Larry Romanoff. Emisiunea de azi: COVID SUA.

Larry Romanoff este cercetător, jurnalist și autor. Este pensionar consultant de management și om de afaceri. A deținut funcții de conducere în cadrul unor firme internaționale de consultanță și a deținut o afacere internațională de import-export.

A fost profesor invitat la Universitatea Fudan din Shanghai, prezentând studii de caz în afaceri internaționale la cursurile de MBA pentru executive senior.

Domnul Romanoff locuiește în Shanghai și scrie în prezent o serie de 10 cărți legate în general de China și Occident.

Astăzi discutăm câteva dintre cele mai recente articole ale sale din seria sa despre noul coronavirus, inclusiv „Coronavirusul Chinei: o actualizare șocantă. Virusul a provenit din SUA?”, „Japonia, China și Taiwan: Raport despre originea virusului” și „De ce se pare că SUA NU testează coronavirusul COVID 19?”

Domnule Larry Romanoff, bine ai venit.

Larry Romanoff: Mulțumesc.

Bonnie: Am citit cu interes multe dintre articolele pe care le-ai scris în seria ta „Tracing the Outbreak and Spread of Coronavirus”.

Când ai început să studiezi epidemia de coronavirus? Și ce te-a făcut să începi pe această linie de anchetă?

Larry: De fapt, am început chiar de la început pentru că existau curiozități doar legate de focarul și, parțial, pentru că China a avut în mod inexplicabil șase dintre acestea – diverse tipuri de viruși de porc, viruși de păsări, tot felul de lucruri, izbucnind unul după. celălalt doar în ultimii doi ani, în timp ce războiul comercial se desfășura.

În întreaga lume au existat câteva focare de diverse lucruri în SUA, dar singurul alt loc în care au existat focare de viruși sau focare de boli de orice fel fusese în alte țări în care locațiile fuseseră exact în locul în care armata SUA are baze de biolaboratoare.

De exemplu, când virusul ebola a izbucnit în Africa, a izbucnit în trei locuri diferite simultan, la mii de kilometri unul de celălalt. Și în fiecare caz, exact în locul în care SUA aveau un laborator militar de arme biologice. Dacă asta nu este dovada de nimic, dar a fost doar foarte curios.

Și având în vedere că China a avut această lungă succesiune de viruși care nu aveau nicio explicație, acesta din urmă părea cu adevărat curios.

Așa că am început să-l studiez de la bun început și, cu cât îl studiam mai mult, cu atât devenea mai curios.

Bonnie: Ei bine, scrii că în ultimii doi ani în timpul războiului comercial, despre care tocmai l-ai menționat, China a suferit mai multe pandemii și enumerați șase dintre ele într-unul dintre articolele dvs.

Ați putea vorbi despre aceste pandemii care atacă animalele sălbatice, animalele, culturile și chiar oamenii din China și la ce duc aceste pandemii?

Larry: Ei bine, nu au fost atacate animale sălbatice, dar patru dintre ele erau viruși de păsări. Unul a fost extraordinar de patogen, care s-a întâmplat în timpul crizei coronavirusului. A apărut în ianuarie într-o provincie din China, alături de Wuhan, de lângă provincia Hubei.

Cei patru dintre acești virusi de păsări și virusul porcului erau agenți patogeni neobișnuiți. Nu fuseseră văzuți aici până acum și nu existau nicio explicație pentru ei. Nu exista nicio urmărire a originii reale, dar erau mortale.

Și în cazul virusului porcului, gripa porcină, au existat mai multe rapoarte din părți foarte diferite ale Chinei că cineva zbura cu drone mici deasupra fermelor de porci și fie scăpa, fie pulveriza ceva.

Într-o zonă foarte mare de fermă de porci, iar China nu are foarte mulți operatori mari. Acestea sunt în mare parte ferme mici. Dar într-o operațiune foarte mare din nordul Chinei, dronele veneau atât de des încât proprietarii au primit niște echipamente de bruiaj pentru a bloca toate dronele pentru a le opri să vină.

În cele din urmă au fost nevoiți să se oprească bruiajul pentru că autoritățile au spus că se aflau aproape de o cale de zbor către un aeroport și că afectează aeronavele. Așa că au trebuit să nu mai facă asta.

Dar au existat rapoarte despre drone din multe, multe părți ale Chinei care zburau deasupra fermelor de porci. Nimeni nu l-a urmărit vreodată.

Mass-media occidentală a avut povești despre bandele chineze care încercau să omoare toți porcii pentru ca aceștia să poată profita cumva, dar această poveste nu avea deloc sens. Nu existau dovezi de așa ceva.

Dar totul a fost pur și simplu foarte, foarte ciudat.

Și singurul rezultat al tuturor acestor lucruri a fost că a ucis mai mult de jumătate dintre porcii din China, ceea ce a însemnat că China a trebuit să importe carne de porc în valoare de miliarde de dolari din SUA.

A ucis toți puii, de patru ori la rând sau de cinci ori la rând. Așa că China a trebuit să-și inverseze politica și să înceapă să cumpere mult mai multe produse agricole din SUA.

Și a fost doar al naibii de curios, pentru că nu se întâmplase în niciun alt loc, iar China a continuat să aibă aceste lucruri unul după altul în succesiune. Și niciunul dintre virusi nu era rudă unul cu celălalt. Nu era de fiecare dată același virus.

Bonnie: Faptul că locuiți în China v-a ajutat să urmăriți progresia virusului, coronavirusului sau ați fi putut face aceeași analiză dacă ați locui, de exemplu, în Statele Unite?

Larry: Cred că probabil că sunt aici este un avantaj pentru că am contacte aici, surse de informații, probabil că nu aș avea dacă aș fi în afara Chinei. Probabil că este mult mai convenabil să o faci de aici.

Bonnie: Ce metodologie folosiți pentru a urmări răspândirea virusului? Adică adunați dovezi din mass-media, din statistici guvernamentale sau din alte surse? Cum te descurci cu cercetarea ta?

Larry: Ei bine, este de fapt foarte complicat. Include tot ce ai menționat și multe altele. Acest virus a început aproape ca o curiozitate pentru mine, dar a ajuns să fie trei luni de cercetare cu normă întreagă – zile foarte lungi, literalmente trei luni.

Așa că am obținut tot ce am putut găsi – din mass-media din fiecare țară, de la oameni de știință locali și internaționali.

Am prieteni în Italia, de exemplu, contacte de unde aș putea colecta informații de la virologi italieni cu privire la opiniile lor despre sursa virusului și cauza acestuia și extinderea acestuia. Similar cu Canada. Similar cu Coreea de Sud.

Așa că aveam surse din multe, multe locuri diferite și a fost doar o chestiune de a colecta toate acestea și de a le pune cap la cap și de a încerca să văd ce are sens.

Bonnie: În articolul tău din 4 martie [2020], „Coronavirusul Chinei: Actualizare șocantă: Virusul a provenit din SUA? Japonia, China și Taiwan raportează despre originea virusului.”

Ce au raportat Japonia, China și Taiwan despre originile coronavirusului?

Larry: Ei bine, aceasta este partea ciudată, pentru că ori de câte ori izbucnește un virus, primul lucru pe care îl face fiecare țară este să încerce să găsească sursa – efectiv pacientul 0.

Vrei să afli. . . Vrei să descoperi cine a început acest lucru, cine a fost sursa inițială de infecție, astfel încât să poți opri sursa.

Pentru că, dacă tot ceea ce faci este să tratezi infecțiile care apar, acestea vor continua să apară pentru totdeauna, deoarece sursa continuă să infecteze pe toată lumea.

Deci vrei să-l urmărești până la origine și să-l oprești acolo, apoi poți trata focarul și, în cele din urmă, va muri.

Ei bine, [a fost] un efort masiv de a încerca să depistam sursa, pacientul inițial 0, și apoi sa întâmplat ceva cu adevărat ciudat, pentru că brusc s-au oprit.

Și în schimb, chinezii, nu doar virologii, ci și agențiile de informații chineze, au încetat să se uite la China și au început să caute în afara Chinei, în restul lumii.

Ei au colectat împreună peste 100 de mostre de virus din diferite țări de pe patru continente și au început să facă secvența genelor pentru toate acestea.

Și a fost un lucru foarte ciudat să se fi întâmplat pentru că nu au spus niciodată de ce au făcut-o, dar evident că au încetat să caute sursa în interiorul Chinei pentru că s-a întâmplat ceva.

Ceva i-a determinat să creadă că virusul a venit din afara țării.

Așa că au încetat să caute în China și au început să caute afară. Acesta a fost primul lucru.

Al doilea lucru care s-a întâmplat aproape în același timp a fost că agențiile de presă japoneze au publicat mai multe articole și un program TV spunând că virusul aproape sigur trebuia să provină din SUA, că oamenii s-au întors în Japonia infectați cu coronavirus încă de devreme, de la sfârșitul lunii septembrie – turiști care se întorc din SUA în Japonia – și alte informații.

Și apoi un virolog taiwanez a petrecut mult timp. Trebuie să fi avut acces la aceleași informații, deoarece a urmărit toate tipurile și tulpinile diferite de virus. Și a demonstrat în mod concludent într-un program TV foarte lung că virusul trebuie să fi avut originea în SUA, deoarece toate trenurile din afara SUA erau în esență ramuri ale unui singur copac. Și acele ramuri nu ar fi putut exista de la sine. Trebuiau să fi venit din trunchiul original și acel portbagaj exista doar în SUA, deoarece numai SUA aveau toate varietățile diferite ale virusului.

Deci de aici a început.

Bonnie: În ce moment în evoluția acestui virus China a început să caute în afara Chinei? Vă amintiți?

Larry: Cam la sfârșitul lunii ianuarie, mi se pare.

Bonnie: Cam în aceeași perioadă în care CDC și-a făcut anunțul exploziv.

Deci, cum au putut cercetătorii chinezi să concluzioneze că virusul provine din afara Chinei? Și cum au putut să colecteze toate aceste mostre?

Larry: Ei bine, pentru că atunci când China a secvențiat pentru prima dată genomul virusului, l-a trimis OMS și alți oameni, inclusiv SUA, au făcut același lucru.

Dar autoritățile chineze au mers și în SUA și presupun că le-au colectat de la autoritățile locale de sănătate, dar le-au luat și de la OMS și le-au luat și de la autoritățile sanitare din toate celelalte țări.

Așa că au adunat totul și apoi au comparat toate soiurile. Ar trebui să fie foarte simplu de explicat, dar din anumite motive nu este.

Doar că acești viruși, cum să spun asta, sunt ca și copiii unui părinte. Nu poți avea un copil să apară singur. Trebuie să vină dintr-un loc.

Și în acest caz, există cinci feluri de așa-numiți părinți, și doar SUA îi are pe toți cinci.

Coreea, Taiwan au avut un singur soi – de fapt, la fel ca Anglia.

China avea una complet diferită de celelalte, care era mult mai letal decât cea din Coreea.

Și diferite țări au avut diferite tipuri.

Iranul și Italia și-au ordonat-o pe ale lor și au descoperit că era diferită de cea care era în China, așa că infecțiile lor nu au venit din China. Au venit din alt loc.

Dar alt loc ar fi putut fi doar SUA, deoarece acesta era singurul loc în care au existat acele soiuri.

Bonnie: Vorbesc cu cercetătorul, jurnalistul și autorul, Larry Romanoff. Emisiunea de azi: COVID SUA. Eu sunt Bonnie Faulkner. Acesta este “Guns and Butter”.

Potrivit articolului dvs., se pare că noul coronavirus s-a răspândit rapid de pe piața fructelor de mare din Wuhan, China. Ce ați descoperit despre intrarea virușilor pe piața Wuhan?

Larry: Ceea ce au descoperit virologii chinezi a fost că piața nu a fost deloc originea virusului. De fapt, virusul nu a avut nimic de-a face cu piața.

L-au urmărit în mai multe puncte din provincia Hubei și în orașul Wuhan, dar fără legătură cu piața.

Și se pare că ceea ce s-a întâmplat a fost că indivizii infectați inițial au călătorit cu toții la piață și, pentru că este un loc foarte aglomerat, cu un număr mare de oameni foarte apropiați, toată lumea i-a infectat pe toată lumea foarte repede și virusul a izbucnit cu adevărat rapid din toate multiplele contacte de pe piață.

Dar virusul a intrat pe piață venind din afara. Atât a fost dovedit și chiar există probe, Daniel Lucey, care este virolog american, a spus exact același lucru. A studiat și asta. Și el a spus că virusul a intrat pe piață înainte de a ieși.

Deci piața umedă a fost de fapt irelevantă.

Și piața nu vinde lilieci și animale sălbatice și tot felul de alte lucruri. Este în mare parte o piață de fructe de mare.

Deci toate acestea au fost doar fum care a fost creat de mass-media.

Piața a fost de fapt irelevantă pentru focar. S-ar fi întâmplat chiar dacă piața nu ar fi existat.

Virusul a fost, nu știu, însămânțat, plantat, a izbucnit cumva în multe locații în același timp în Wuhan și de acolo a fost pur și simplu transportat în oraș. Piața s-a întâmplat să fie un loc convenabil pentru a o răspândi.

Bonnie: Adică, pe piața de fructe de mare nu se vând lilieci și ceva numit pangolini sau orice ar fi. . .?

Larry: Nu.

Bonnie:. . . toate aceste lucruri ciudate?

Larry: Nu, nu, nu. Nu Nu. Acesta este fumul. Nici un astfel de lucru.

Oamenii din China nu mănâncă lilieci. Și nici nu mănâncă pangolini.

Fotografiile care erau în videoclipurile care au fost vehiculate au fost făcute în Palau, în Micronezia, în Pacificul de Sud, pentru că acolo oamenii mănâncă lilieci ca o delicatesă. Iar videoclipul era cu un ghid turistic chinez care era acolo cu un grup de turisti și localnicii i-au dat un castron cu supă de lilieci să încerce și i-au facut videoclipul.

Și apoi oamenii au luat acel videoclip și l-au promovat ca chinezi care mănâncă lilieci. Dar asta nu a fost niciodată adevărat. Și nu au existat niciodată lilieci de vânzare nicăieri în China – niciodată.

Bonnie: Nu-i așa de interesant, pentru că am văzut o poză cu această femeie care încerca să mănânce o bucata de liliac dintr-o supă. . .

Larry: Da.

Bonnie:. . . și apoi cred că am văzut-o scuzând-o mai târziu online. E chiar o nebunie.

Larry: Ei bine, acel videoclip a fost făcut acum patru ani.

Bonnie: Cine a scos aceste videoclipuri?

Larry: Habar n-am. Unele dintre ele au venit de la VOA – Vocea Organizatie Asiatice și Radio Free Asia Radio Asia Libera, care sunt în esență fronturi de propagandă CIA.

Dar odată iesit toți cei care cred că este interesant îl vor propaga și îl vor transmite altcuiva, astfel încât să se răspândească la fel ca un virus. Doar merge peste tot. Și este foarte dificil să urmăriți sursa originală.

Dar cineva a înțeles asta și l-au folosit doar ca o cortină de fum doar pentru a încerca să dea vina pe China – pentru a implica China prin inferență.

Același lucru a fost valabil și pentru acest așa-numit laborator de virologie de la Universitatea Wuhan, care era total irelevant și pentru orice. Dar ei au spus că China a avut asta când era foarte aproape de piața fructelor de mare, așa că aceasta este cauza.

Dar, din nou, a fost doar creat mult fum pentru a deruta pe toată lumea prin un fel de dovezi circumstanțiale, încercând să pună vina pe populația locală pentru focar.

Dar toate acestea au fost doar știri false.

Bonnie: Este atât de interesant pentru că am citit atât de multe despre acest laborator de bionivel 4 din Wuhan, care a avut scurgeri înainte ca oamenii să le spună. Nu este adevarat?

Larry: Nu, nu. China a avut un singur exemplu de scurgeri și acesta a fost acum 10 ani, la Beijing, unde și-au construit primul laborator și unii viruși au izbucnit de două sau trei ori, dar asta a fost la nivel minim și nu s-a mai întâmplat de atunci.

Și laboratorul de la Wuhan, este un laborator BS4 care se ocupă cu diferite tipuri de agenți patogeni, dar nu au existat niciodată scurgeri și nu este un laborator de arme biologice. Este doar o parte din virologia universității.

Faptul că locația sa era în Wuhan a sunat implicant, dar așa cum am menționat într-unul dintre articolele mele, SUA sunt cele care au toate focarele.

Am menționat într-unul dintre articolele mele că, din 2012 până în 2017, SUA au avut 1.059 de focare de agenți patogeni, scurgeri, din laboratoarele bio-3 și bio-4. 1.059 în șapte ani. Și mulți dintre ei erau serioși.

Ultima a fost la Ft. Detrick, US AMRIID [S.U.A. Army Medical Research Institute of Infectious Disease] unde CDC l-a închis din cauza unor scurgeri periculoase și l-au închis timp de șase luni. Asta nu a fost nimic. Nu era ca și cum l-au închis pentru weekend. Au închis întregul laborator. Și acesta este un loc monstruos – de 80.000 de metri pătrați. Deci aproape un milion de metri pătrați. Este un loc imens.

Și toate sunt chestii de laborator de arme biologice – armata SUA. Și CDC le-a dat un ordin de încetare și renunțare și au închis tot locul timp de șase luni.

Și chiar și atunci, până în decembrie s-a deschis. Au putut să se deschidă doar parțial pentru a continua unele lucrări, dar a fost nevoie de șase luni de testare și decontaminare pentru a curăța acel loc.

Așadar, mass-media din SUA și, în general, mass-media occidentală, au ignorat toate acestea și au dat vina pe China pe scurgerile din Wuhan care nu au existat niciodată.

Și singurele scurgeri pe care le-a avut China au fost, așa cum am spus, la Beijing acum 10 ani. Dar au ignorat mai mult de 1.000 de scurgeri grave care au avut loc în S.U.A.

Deci nu China este cea care are scurgeri.

Bonnie: Ei bine, nu-i așa de interesant, pentru că implicația este întotdeauna că laboratorul de bio-nivel 4 din Wuhan, de la universitate, așa cum ați explicat, este întotdeauna scris ca și cum ar fi un laborator de arme biologice.

Larry: Da, și nu este. Nu a avut niciodată vreo legătură cu armata.

Cunosc bine locul. Nu locuiesc atât de departe de Wuhan. Am fost la Wuhan de multe ori. Cunosc universitatea și sunt familiarizat cu laboratorul. Și este doar o parte a Departamentului de Biologie. Nu are nimic de-a face cu armata.

Bonnie: Uau!

Larry: Deci toate acestea au fost doar fum creat în mass-media occidentală pentru a încerca implicit să sugereze că China era însăși responsabilă pentru asta.

Dar partea cu adevărat prostească este că acest virus, când a izbucnit, era 100% specific chinezesc. Nu a atacat pe nimeni altcineva.

Există milioane de străini în China. Sunt mii și mii și mii în Wuhan. Și nu a fost un singur caucazian infectat.

Virusul a fost 100% specific chinezesc.

Și chiar și la sfârșit, după câteva luni, a existat un singur caucazian pe care îl cunosc – cred că un german – care a fost infectat cu versiunea chineză a virusului.

Deci nicio țară nu va crea un agent patogen periculos care să-și atace doar propriii oameni. Adică, de ce ar face China așa ceva?

Bonnie: Deci vrei să spui că acest virus din Wuhan a fost genetic specific chinezilor?

Larry: Absolut. Absolut. 100%. Nimeni altcineva nu s-a infectat cu el.

Bonnie: Ei bine, este destul de exploziv. Îmi amintesc că am citit că chinezii au dat afară o grămadă de americani din China pentru că au colectat ADN acolo.

Larry: Oh, au făcut-o. Au facut. Să revenim la asta pentru o secundă pentru că este foarte important.

Dar în ceea ce privește partea care privește Wuhan, vreau să spun, sunt într-adevăr mulți, multe, multe mii de străini, americani, în Wuhan. Și absolut nimeni nu s-a infectat. Deci a fost 100% specific chinezesc și da, este foarte exploziv, deoarece nu există nicio posibilitate ca un virus natural să atace doar o rasă de oameni.

Acum, în Italia și Iran tulpinile de virus sunt diferite. Nu sunt la fel ca cele din China. Ei atacă italienii și iranienii. Și același lucru este valabil și pentru Coreea de Sud.

Coreea de Sud are o tulpină total diferită de China. Este mult mai puțin letal, dar mai infecțios. Și îi atacă doar pe sud-coreeni. Nu merge altundeva. Ei bine, îmi pare rău. Taiwan îl are și el – același tip – dar este foarte blând. Este o tulpină total diferită.

Deci, acesta ataca doar chinezii.

Și a fost înnebunitor pentru că în mass-media spuneau că Franța a avut primele infecții cu acest coronavirus, dar când i-ai urmărit, nu era Franța. Doi chinezi care au călătorit din China în Franța s-au dovedit infectați.

Și ei spuneau: „Australia are primul caz de coronavirus”, dar a fost din nou un chinez. Au fost în totalitate, 100%, chinezi care au fost infectați.

Și acele infecții nu au fost legate de eventualele focare.

Ca și în Italia, au fost doi sau trei italieni care s-au dovedit a fi infectați în Italia. Au fost puși în carantină. Asta a trecut, iar apoi focarul din Italia s-a petrecut într-un loc total diferit de oamenii care nu au avut contact cu acei călători chinezi. A fost un focar intern – total fără legătură.

Dar mass-media, a făcut să sune ca și cum China a răspândit acest virus în întreaga lume către francezi, australieni, italieni și asta nu a fost niciodată adevărat. Asta nu a fost niciodată adevărat.

Doar chinezii au fost infectați cu acest virus.

Apropo, același lucru s-a întâmplat cu SARS. Era 99,5% chinezesc. Unii vietnamezi au fost infectați și nimeni altcineva.

Și chiar și ei au făcut o mare împotrivire despre Canada care avea aproximativ 40 de cazuri de SARS, dar toți erau chinezi care au călătorit în China, s-au infectat și s-au întors în Canada și care au infectat personalul medical chinez.

Nu au existat non-chinezi care să fi fost infectați cu SARS. Și același lucru este valabil și cu acest coronavirus acum.

Așadar, focarul inițial din primele două luni a fost în întregime specific Chinei. Și asta nu se poate întâmpla întâmplător.

Bonnie: Vorbesc cu cercetătorul, jurnalistul și autorul, Larry Romanoff. Emisiunea de azi: COVID SUA. Eu sunt Bonnie Faulkner. Acesta este “Guns and Butter”.

Și apoi urma să vorbiți puțin despre: cine erau acești americani care colectau ADN în China și apoi China i-a scos din țară?

Larry: Oh, asta a fost rău. Asta a fost Universitatea Harvard. Harvard a făcut un aranjament cu armata americană să vină în China. Au avut un program de cercetare. Au vrut să facă studii. Inițial au spus că este vorba despre astm.

Dar ceea ce au vrut să facă a fost să colecteze mostre de ADN.

Și guvernul chinez a refuzat să fie de acord cu studiul.

Așa că, fără să spună nimănui, au trimis o echipă de oameni de la Harvard în China, în provincia Anhui, propunând să facă un studiu local despre astm și alte boli în Anhui, care este un fel de provincie săracă din China.

Dar ceea ce au făcut a fost să ia și să colecteze sute de mii de mostre de ADN chinezesc și apoi să-le furișeze afară din țară – cred că în bagaje diplomatice, de fapt.

Și când guvernul a aflat despre asta, a iesit un iad. Au existat procese peste tot în China, în S.U.A. Harvard a fost criticat pentru lipsa de etică, iar guvernul chinez a fost al naibii de furios pentru că acel studiu fusese interzis înainte.

Dar americanii s-au întors și l-au făcut oricum și au furișat totul din țară fără ca nimeni să știe. Și nu a fost descoperit până când au scris o lucrare despre asta și au publicat-o.

Și apoi unii reporteri de la China Daily au început să facă o investigație și au descoperit toată mizeria.

Iar Universitatea Harvard a spus că au obținut permisiunea de la guvernul chinez de la diferite niveluri și s-a dovedit că toate acele scrisori de permisiune au fost falsificate. Erau complet falși.

Ei au spus că au obținut scrisori de consimțământ de la fiecare persoană de la care au obținut mostre de ADN, dar apoi, când a avut loc o investigație juridică de către Departamentul de Justiție din SUA, Universitatea Harvard a distrus brusc toată documentația care pretindea îngrijorări de confidențialitate pentru pacienți. .

Și dintr-o dată nu a existat nicio dovadă de niciun fel și nu a mai existat nicio dovadă a studiului. Deci nicio investigație nu a putut fi finalizată.

Așa că au obstrucționat totul, distrugând toate documentele. Deci nu era nicio modalitate de a demonstra ceva.

Dar cercetătorii de aici au trecut prin mii de așa-numiți „pacienți” și nimănui nu i s-a cerut să semneze vreun fel de eliberare sau scrisoare de înțelegere sau permisiune sau nimic.

Nu a existat absolut nicio permisiune. Nu existau documente. Nu au fost acorduri, nimic. Au făcut-o în liniște, pe sub masă, apoi au strecurat totul înapoi în S.U.A.

A fost o mizerie uriașă.

Bonnie: Și în ce interval de timp a avut loc asta? Și, evident, colectau ADN de la pacienți chinezi, nu?

Larry: Da. Ei verificau exclusiv ADN-ul. Era în jurul anului 1999 sau 2000.

Bonnie: Bine, deci asta a fost cu mult timp în urmă.

Larry: Da. Și suspiciunea la acea vreme era că o făceau pentru cercetarea armelor biologice. Acesta este unul dintre motivele pentru care guvernul a fost atât de supărat că s-a întâmplat.

Și Harvardului nu i s-a permis să intre înapoi in China.

Bonnie: Virologul chinez pe care îl citați spune că locația geografică cu cea mai mare diversitate de tulpini de virus trebuie să fie sursa originală, deoarece o singură tulpină nu poate ieși din nimic, pe care ați descris-o destul de mult.

Ce țară are cele mai diferite tulpini ale virusului și care țări au o singură tulpină?

Larry: Majoritatea țărilor au o singură tulpină. SUA le are pe toate.

China are o tulpină, care este mai letală decât gripa normală. Avea un debuseu minuscul în Guangzhou de o tulpină diferită – una foarte ușoară – care a fost reținut rapid și ucis și nu a fost nimic.

Australia are 90% o tulpină și puțin o a doua. Prim-ministrul Australiei a spus că 80% din infecțiile sale au venit din SUA, așa că e din acea tulpină.

Dar SUA este singura țară care le are pe toate. Majoritatea țărilor au doar unul.

Bonnie: Acum, toate aceste tulpini diferite de coronavirus care există în SUA, plutesc toate acolo în rândul publicului? Unde se află aceste tulpini în Statele Unite?

Larry: Ei bine, a fost un focar mare în statul Washington, care pare să fie locul unde a început. În acest moment, New York este epicentrul și nu știu cum a ajuns New York-ul să fie epicentrul.

Dar este evident. . . New York are 40-50% din toate decesele din SUA și aproximativ 40 sau 50% din toate infecțiile. Deci cumva a fost dus la New York.

Dar, de fapt, mai este ceva în acea poveste pe care nu cred că îl știe nimeni.

Există un virolog chinez, un medic, Helen Chu în statul Washington, care făcea studii despre gripă – doar o gripă normală – de câteva luni, începând din octombrie-noiembrie-decembrie 2019.

Și a strâns tampoane de gât și tampoane nazale de la oameni din tot statul Washington. Și tocmai le catalogau și le salvaseră.

Și apoi, când a izbucnit noul coronavirus, a devenit îngrijorată că atunci când ea și echipele ei au luat aceste tampoane de la oameni din statul Washington, că au găsit simptome ale unei boli care nu era gripă, că era ceva nou și foarte ciudat și ea a devenit din ce în ce mai îngrijorată că exista un nou agent patogen care plutea în jur.

S i ea a cerut permisiunea CDC pentru a începe să facă teste pe aceste tampoane pe care le-au colectat luni de zile pentru coronavirus, iar CDC a refuzat să-i dea permisiunea.

Și, de fapt, când a devenit destul de insistentă că s-a întâmplat ceva foarte ciudat, CDC a avut o video-conferință… nu-mi amintesc. Cred că a fost o conferință video cu CDC și Dr. Chu și echipa ei și autoritățile de sănătate de stat și alte persoane și i-au dat un ordin oficial de încetare și renunțare și i-au interzis absolut să testeze oricare dintre aceste tampoane pentru coronavirus.

Și apoi, în cele din urmă, spre sfârșitul lunii februarie, dr. Chu a devenit atât de îngrijorată că era ceva foarte grav, în neregulă și că oamenii aveau să înceapă să moară, încât și-a neascultat ordinele și a testat oricum unele dintre acele tampoane anterioare și, desigur, ea a găsit coronavirusul, motiv pentru care vestea a izbucnit în SUA.

Dacă nu ar fi fost asta, nimeni nu ar fi știut vreodată.

Dar până atunci, mii sau zeci de mii de oameni din statul Washington fuseseră infectați. Zeci de oameni din casele de bătrâni muriseră deja. Și acolo a început boala în S.U.A.

Și chiar și după aceea, Dr. Chu a fost interzisa din nou și i s-a interzis absolut să mai facă alte teste.

CDC a susținut că, deoarece tampoanele au fost colectate de la americani pentru testarea gripei, nu era etic să testați aceste tampoane pentru o altă boală, deoarece le încălcați intimitatea și ar trebui să vă întoarceți și să obțineți permisiunea de la fiecare dintre acești oameni înainte. ai putea retesta, ceea ce este complet nebunesc.

Adică, dacă bănuiești că tamponul/proba pe care l-ai luat de la mine ar putea avea o boală periculoasă, să spui că nu este etic să-l testezi pentru boală și să stai pe loc și să mă lași să mor, este o nebunie.

Ar fi trebuit să se întoarcă, dar CDC a refuzat absolut și cred că probabil vor distruge toate mostrele.

Dar asta ar dovedi probabil că virusul plutea în jurul statului Washington în octombrie și noiembrie trecut. Dar doar dădeau vina pe gripă pentru toate decesele și nu făceau niciun test.

Și, de fapt, CDC le-a ordonat medicilor americani să nu testeze, în special să nu testeze, pentru coronavirus, ci să testeze pentru gripă și să testeze mai întâi orice alt tip posibil de boală.

Și dacă ar găsi simptome ale oricărei alte boli, s-ar opri aici. Nu au fost niciodată testați pentru coronavirus.

Și din experiența mea, dacă nu pui o întrebare, este pentru că știi deja răspunsul și nu vrei să știe nimeni altcineva.

Dar tuturor li s-a interzis, în mod special, să facă teste pentru coronavirus.

Bonnie: Ce nu înțeleg, dacă te uiți la asta din punct de vedere politic, ce e cu Italia? De ce s-ar întâmpla un astfel de focar în nordul Italiei? Ai vreo idee despre asta?

Larry: Din punct de vedere geopolitic, Italia este urâtă amar de guvernul SUA, parțial pentru că s-a alăturat „Centurii și Drumului” Chinei, parțial pentru că a participat cu China la multe dintre inițiativele mondiale, parțial pentru că a refuzat să se alăture pe deplin. integrarea financiară 100% a UE. Italia și-a păstrat, în esență, infrastructura bancară și de credit separată de restul UE și a fost urâtă pentru asta multă vreme.

Există câteva explicații foarte bune de ce diverși oameni ar dori să pedepsească Italia foarte, foarte mult, în comparație cu Germania sau oricine altcineva.

Italia este cu siguranță o țintă. Este urât, amar.

Bonnie: Ei bine, asta este foarte interesant. Nu am înțeles asta despre Italia, în principal că italienii nu și-au integrat complet sistemul financiar și bancar în cel al UE. nu stiam asta.

Larry: Da, mulți oameni nu stiu, în special sistemul de credit bancar, pentru care UE se luptă cu Italia de mult timp. Ei doreau foarte mult să înghită Italia în asta, iar Italia refuzase, ceea ce a fost o mare dispută de multă vreme.

Deci, Italia, din punct de vedere geopolitic, există multe motive foarte întemeiate pentru a dori să provoace Italiei, în esență, un colaps economic, pentru a o forța financiar să se integreze pe deplin în UE.

Și acesta va fi efectul. Italia va fi lovită atât de tare, vor avea atât de multe datorii, iar economia lor va fi suficient de afectată, încât sistemul bancar va avea probleme serioase și probabil că nu vor avea de ales decât să facă ceea ce UE. vrea ca ei să facă.

Acesta va fi rezultatul major al virusului în Italia.

Bonnie: Similar cu Grecia, nu?

Larry: Da. Da. Da, Grecia s-a întâmplat fără virus, dar a fost același gen de lucru care s-a întâmplat. Grecia tocmai a fost forțată să facă asta, iar Italia va suferi acum același efect. Probabil că nu există nimic care să o împiedice.

Și, în general, orice lucru geopolitic, prima întrebare care trebuie pusă este: cine beneficiază de asta.?

Pentru că este întotdeauna o greșeală să presupunem că rezultatele nu au fost planificate. Sunt aproape toate planificate.

Deci, când te uiți la rezultat, care este beneficiul? Cine beneficiaza? Și în acest caz UE beneficiază pentru că ajung să înghită sistemul financiar al Italiei, iar Italia este pedepsită pentru că a participat cu China. Acesta este în esență rezultatul.

Cu Iranul, este deosebit de rău. Mike Pompeo a ținut un discurs zilele trecute. De fapt, Mike Pompeo a trimis o circulară tuturor personalului Departamentului de Stat, tuturor – întregului personal al Serviciului Extern – oferindu-le puncte de discuție despre [neinteligibil] în mod specific.

Am primit o copie a acelor documente despre cum să dau vina pe China pentru virusul și infecția la nivel mondial și le-am spus în mod specific că în fiecare interviu de știri să afirm că „Statele Unite sunt cea mai umanitară națiune care a existat vreodată în istoria lume”. Bine? Acesta este un citat din Pompeo.

Dar, între timp, unul dintre primele lucruri care s-au întâmplat când a izbucnit virusul a fost că administrația americană a impus și mai multe sancțiuni asupra Iranului pentru a se asigura că Iranul nu poate obține provizii medicale.

Doar China a încălcat acele sancțiuni care a dat Iranului vreo speranță de a putea trata oamenii, deoarece Iranul a fost blocat complet de a obține provizii medicale din orice loc din lume.

Și asta a fost instituit după izbucnirea virusului de către administrația Trump, ceea ce nu este foarte frumos.

Bonnie: Vorbesc cu cercetătorul, jurnalistul și autorul, Larry Romanoff. Emisiunea de azi: COVID SUA. Eu sunt Bonnie Faulkner. Acesta este “Guns and Butter”.

În articolul tău din 6 martie [2020], de ce se pare că SUA nu testează coronavirusul din 2019? Subliniați că Centrele pentru Controlul Bolilor din SUA, CDC, nu testează pentru noul coronavirus, COVID-19, și că teste de încredere nu există în SUA.

Ce vrei să spui „testele de încredere nu există în Statele Unite”?

Larry: Ei bine, de la bun început, începând cu ianuarie, CDC a produs niște teste de virus, care erau foarte defecte.

Le-au trimis afară. Toate statele au obiectat imediat, spunând că rezultatele sunt total inexacte. Erau sălbatici.

E cum ai face două teste de la aceeași persoană. Unul ar fi puternic pozitiv, altul negativ.

Erau complet nesiguri.

Și în cele din urmă, CDC le-a spus tuturor să le arunce pentru că aveau defecte.

În același timp, OMS a avut un test de lucru foarte bun pe care l-a oferit SUA, iar CDC a refuzat să-l folosească.

Trump a spus într-unul dintre interviurile sale de știri că testele OMS nu au fost bune, dar nu este adevărat. Erau perfecte.

CDC a produs un test greșit și apoi nu au produs nimic. Și doar și-au târât picioarele. Nu au produs niciun test de niciun fel.

Deci nu existau teste disponibile în S.U.A.

California, la un moment dat în februarie, la mijlocul lui februarie, a spus că au mai rămas doar două kituri de testare în întreg statul. La New York a avut și mai puțin. Și majoritatea statelor nu au avut niciuna.

Nu existau teste disponibile în toate Statele Unite ale Americii, iar CDC a refuzat să producă.

Apoi CDC a început să spună că oamenii ar trebui să contracteze cu producătorii privați pentru a vedea dacă pot face teste.

Așa că oamenii au încercat să facă asta, dar apoi acei producători privați au trebuit să meargă la CDC pentru a obține aprobarea pentru teste, iar CDC și-a târât picioarele și a refuzat să le aprobe. Deci asta a durat aproximativ două luni.

Deci, nimeni nu a putut face nicio testare.

În sfârșit, sunt câteva teste care se fac acum, dar, de fapt, nimeni nu știe cu adevărat. CDC folosește . . . Nu-mi amintesc cuvântul, dar este „presupuse infecții”.

Deci cifrele pe care le vedeți în ziarele voastre care vă spun că SUA are 100.000 de infecții și 5.000 de decese sau ceva, acele cifre nu sunt exacte.

CDC nu testează de fapt. Ei chiar ghicesc.

Au făcut același lucru cu gripa H1N1 acum câțiva ani. Au folosit doar „rate presupuse de infectare”. Deci nimeni nu știe cu adevărat.

Nu se fac foarte multe teste în SUA nici în prezent.

Dar mai este ceva de care ar trebui să știi și de care nimeni nu pare să fie conștient.

CDC nu este ceea ce pare a fi. Ne-am aștepta ca CDC să fie sora mai mare a NIH,

Institutul Național de Sănătate, de exemplu, ca organizație civilă dedicată păstrării

sănătății americanilor.

Dar nu este cazul.

CDC este de fapt mama laboratorului de arme biologice din Ft. Detrick. Face parte din armata SUA.

La sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial, când unitatea japoneză 731 din China a fost reținută pentru că și-a efectuat toate experimentele cu patogeni biologici în China și a făcut toate experimentele pe oameni, motivul pentru care au evitat procesele pentru crime de război este că armata SUA, cu generalul Douglas MacArthur, a făcut o înțelegere cu Shiro Ishii pentru a obține toate documentele sale și toți oamenii săi transferați în Statele Unite.

Și au fost cel puțin 4-5.000 dintre ei și cred că poate chiar 10.000. Au fost transferați în SUA cu toată experiența și practica lor cu armele biologice, documente – totul.

Și toți au fost puși pe baze militare americane și toți au fost transferați în S.U.A.

Unii dintre acești oameni la acel moment au fost transferați la nou-formatul CDC, care face parte din armata SUA.

Nu a fost niciodată o organizație civilă.

Și în urmă cu câțiva ani, a existat o mare împrăștiere în mass-media că CDC a exportat agenți patogeni biologici în țări din întreaga lume.

Iar exemplul care a fost folosit a fost Irakul, că CDC a trimis o listă lungă de orice, de la antrax la ciuma bubonică până la coronavirus până la Dumnezeu știe ce – o listă lungă de lucruri către Irak și către alte țări.

Și CDC a negat cu fermitate și au spus că sunt la fel de puri ca zăpada și că nu ar face niciodată așa ceva și că sunt o organizație pur civilă și nu au nimic de-a face cu agenții patogeni.

Dar apoi USA Today a publicat o listă de expediere pe antetul CDC, care se poate citi ca visul unui terorist. Era o listă cu toți acești agenți patogeni biologici pe care CDC i-a vândut în întreaga lume în diferite țări.

Așa că atunci CDC a tăcut, iar chestiunea a fost eliminată din mass-media. Tocmai a ieșit de pe radar.

Dar CDC a comercializat la nivel internațional agenți patogeni biologici de zeci de ani. CDC face parte din armata SUA. Nu este o organizație civilă.

Deci este mai dezordonat decât pare.

Bonnie: Ei bine, ceea ce eu nu înțeleg din punct de vedere politic este acest blocaj? Chestia asta s-a globalizat. Sunt toate aceste țări în izolare.

Acum, aici, în Statele Unite, distruge toate întreprinderile mici, poate chiar și întreprinderile mijlocii.

Acesta nu pare a fi un răspuns adecvat la o pandemie.

Larry: Ei bine, blocarea, cred, dacă urmez teoria mea anterioară, blocarea nu ar trebui să aibă loc niciodată. Nu trebuia să se întâmple nimic. Trebuia doar să fie atribuită gripei și viața ar fi continuat normal și nu ar fi existat efecte deosebite.

Spitalele ar fi înregistrat o creștere a deceselor, dar cu adevărat nimic altceva.

Dar, când vestea despre coronavirusul în SUA a scăpat și a devenit cunoscută publică, atunci autoritățile locale de sănătate, care nu fac parte din niciun plan național pentru nimic și nu fac parte din CDC, sănătatea locală. autoritățile încercau să-și protejeze propriul popor.

Și când au început să facă unele teste și și-au dat seama că virusul se răspândește, au luat inițiativa de a face ei înșiși blocarea.

Adică, New York-ul a fost cel care a decis să închidă New York-ul. Nu administrația Trump sau CDC au decis să o facă.

Și același lucru este valabil și în California și în multe alte state și orașe. Ei au luat propria inițiativă pentru a încerca să se protejeze. Nu era instrucțiunea națională.

În China, guvernul a decis la nivel național: așa ne vom descurca. Vom pune în carantină toate aceste zone și le vom bloca și vom preveni răspândirea virusului. Asta a venit de sus.

În SUA, nimic nu a venit de sus. Totul a venit de jos.

Bonnie: În articolul tău devastator, „Humanity at the Crossroads: Connecting the Dots to Our Brave New World”, scrii că „puterile financiare ale Europei și ale Americii plănuiesc un guvern mondial super-suveran în controlul lor absolut. Ar trebui să fii un prost pentru a ignora volumul mare de dovezi.”

Considerați blocarea globală a coronavirusului ca un pas în direcția acestui guvern mondial super-suveran?

Larry: Da, absolut. Absolut. Absolut.

Dacă te gândești la rezultate, din nou, unul dintre lucrurile care s-au întâmplat, ai menționat că ucide întreprinderile mici și mijlocii. De asemenea, ucide companiile aeriene.

Toți vor fi în pragul falimentului foarte repede. Și cineva va cumpăra toate acțiunile de la toate acele companii aeriene pentru bani.

Și când virusul va dispărea, cineva va deține toate companiile aeriene din lume.

Asta nu e nimica toata.

Bonnie: Asta mă face să simt că această pandemie este falsă. Dar nu este fals pentru că oamenii mor. Deci nu înțeleg.

Larry: Ei bine, dacă te gândești la armele biologice, în mod normal ne gândim la: faptul ca dacă îți urăsc țara, aș vrea să eliberez ciuma bubonică și să ucid jumătate din oamenii tăi.

Dar, în mod normal, nu asta se întâmplă cu adevărat. Dacă iti urăsc țara, există modalități mai bune de a utiliza agenții patogeni biologici decât să-ti ucid oamenii.

Bolile sunt mult mai scumpe și mai greu de tratat decât decesele.

Dacă chiar vreau să fac rău unei țări, nu vreau un virus care să omoare pe toată lumea. Vreau un virus care să îmbolnăvească pe toată lumea, pentru că asta va ucide spitalele. Îți prăbușește sistemul de sănătate. Aceasta pune o presiune enormă asupra economiei dumneavoastră. Ar putea prăbuși întreaga economie.

Ar putea falimenta toate băncile, sistemul financiar al țării, sistemul de credit al țării.

Ar putea scoate 100 de milioane de oameni fără muncă.

Ar putea provoca atât de multe daune financiare încât s-ar putea să nu vă recuperați timp de 10 sau 20 de ani.

Deci, acest coronavirus se încadrează perfect în această formă, pentru că ceea ce face este să creeze o sumă enormă de daune financiare, de exemplu, cu Italia, fără a fi nevoie să distrugă țara.

Deci, într-un anumit sens, ați putea spune că virusul este fals în sensul că nu încearcă cu adevărat să omoare populațiile. Dar încearcă să facă altceva și va fi foarte eficient.

Companiile aeriene din SUA spun acum că au nevoie imediat de cel puțin 50 de miliarde de dolari în numerar doar pentru a supraviețui pe termen scurt.

Și deja majoritatea companiilor aeriene, marile companii aeriene internaționale, și-au redus capacitatea cu 80~90%.

Deci toată lumea suferă cu adevărat, foarte mult.

Unele companii aeriene au scăzut la 5%, 10% din capacitatea lor anterioară. Aproape că nu au pasageri.

Atât de multe dintre aceste afaceri sunt afectate foarte, foarte grav și cineva le va cumpăra la sfârșit.

M-ai întrebat ceva despre traiul în China.

Bonnie: Da.

Larry: Un gând pe care l-aș lăsa cu tine este că China este de fapt un tip de loc de viață mult mai blând decât este pictat în media occidentală în general.

Sunt din Canada, iar Canada este practic la fel cu SUA. Și ei pictează China ca un fel de loc dictatorial, autoritar, și de fapt este exact opusul.

Și vă voi da câteva exemple care nu au nicio legătură pentru a încerca să-i dau ceva aromă.

Într-o zi în urmă cu câțiva ani am venit acasă seara după cină și am descoperit că nu aveam curent electric. A fost doar un întrerupător pe care l-am resetat, nu mare lucru.

Dar mi-am întrebat cu voce enervata atunci prietenul meu dacă poate mi s-a întrerupt curentul pentru că am uitat să-mi plătesc factura.

Și mi-a aruncat cea mai ciudată privire și a spus: „Nu am auzit niciodată de așa ceva”.

Așadar, în Canada și în SUA și în multe alte țări, dacă nu îți plătești factura de energie electrică până pe 12 ale lunii, descoperi că nu ai energie electrică și ajungi să plătești taxe de conectare și multe alte lucruri.

În China, asta nu s-ar întâmpla niciodată. Nu te-ar pedepsi niciodată.

Bonnie: Este foarte interesant, pentru că sunt întotdeauna stiri . . Citim despre sistemul de credit social din China și despre cum încearcă să spioneze pe toată lumea. Și dacă te plimbi si traversezi strada pe unde nu’I trecere pietoni si primești o amendași apoi nu mai poți merge cu autobuzul sau așa ceva.

Larry: Nu. De fapt, este foarte obișnuit să mergi pe jos sau să traversezi un semafor roșu chiar și cu un polițist în picioare acolo.

Sistemul de credit social există de fapt pentru că China nu are modalități de a pedepsi oamenii, așa cum facem noi în Occident, pentru multe dintre ceea ce am putea numi încălcări civile. Nu există legi care să se ocupe de asta.

Deci, ceea ce încearcă să facă este să aibă acest sistem care să înlocuiască, cred, sau să înlocuiască, legi de diferite tipuri.

În Occident am putea arunca o persoană în închisoare pentru că a provocat o tulburare. Am putea produce un fel de taxă generică.

China nu are așa ceva.

Deci, dacă există oameni care provoacă multe probleme sociale, sau dacă au datorii pe care refuză să le plătească desi sunt capabili să le plătească, se vor găsi în acest sistem de credit social și nu vor putea cumpăra bilete de avion sau bilete de tren de primă clasă și își fac viața incomodă până încep să se comporte corect.

Dar asta nu din cauza supravegherii sau din cauza unui stat autoritar. Pentru că nu există legi care să pedepsească oamenii pentru lucruri care sunt foarte comune în S.U.A.

Adică, în SUA avem de obicei pedepse pentru toate aceste lucruri.

În China, acele pedepse nu există. Deci acesta este cu adevărat scopul. Este foarte diferit.

Alt fel de lucru: în Canada sau în SUA, nimeni nu a depasit niciodată pe polițistul de pe autostradă care conducea cu limita de viteză.

Bonnie: Ha, ha, ha. Este adevărat.

Larry: În China, se întâmplă tot timpul.

Și i-am menționat asta o dată prietenului meu și el a spus: „De ce să-mi fie frică de el? El este slujitorul meu, nu stăpânul meu.”

Bonnie Oh!

Larry: Atitudinea aici este total diferită.

Stăteam odată pe peronul trenului Maglev de la Aeroportul Pudong și mă uitam la un bărbat și soția lui având un fel de discuție aprinsă cu un polițist.

Nu eram suficient de aproape ca să știu despre ce era dezbaterea lor, dar cearta s-a încheiat cu soția bărbatului care l-a lovit pe polițist în tibie.

Am gandit atunci: „Mă pot gândi la multe orașe occidentale în care gestul asta nu ar fi fost o idee bună”.

Bonnie: Ha, ha, ha, nu glumesti?.

Larry: Deci aici este cu adevărat, foarte diferit.

Poți să faci atât de multe lucruri în China cu adevărat, în special lucruri mici, să încalci regulile și nu există pedepse, nici sancțiuni.

Viața aici este de fapt mult mai liberă decât ar fi pentru mine în Canada sau în S.U.A. Am mai multă libertate aici decât în orice alt loc.

Poate fi greu de crezut, dar este cu adevărat adevărat. Este la 180 de grade față de modul în care este prezentat în mass-media occidentală. Este un loc plăcut, fericit de trăit.

Bonnie: Stimate Larry Romanoff Mulțumesc foarte mult.

Larry: Cu plăcere.

Bonnie, am vorbit cu Larry Romanoff. Emisiunea de azi: COVID SUA. Larry Romanoff este cercetător, jurnalist și autor. Este pensionar consultant de management și om de afaceri.

A deținut funcții de conducere în cadrul unor firme internaționale de consultanță și a deținut o afacere internațională de import-export.

A fost profesor invitat la Universitatea Fudan din Shanghai, prezentând studii de caz în afaceri internaționale la cursurile de MBA pentru executive senior.

Domnul Romanoff locuiește în Shanghai și scrie în prezent o serie de 10 cărți legate în general de China și Occident.

Articolele sale sunt postate la Moon of Shanghai + Blue Moon of Shanghai

Articole exclusive pentru și The Saker Blog.

*

Despre autor:

Scrierile dlui Romanoff au fost traduse în 30 de limbi, iar articolele sale au fost postate pe peste 150 de site-uri de știri și politică în limbi străine din peste 30 de țări, precum și pe peste 100 de platforme în limba engleză. Larry Romanoff este un consultant de management pensionar și om de afaceri. A deținut funcții de conducere în cadrul unor firme internaționale de consultanță și a deținut o afacere internațională de import-export. A fost profesor invitat la Universitatea Fudan din Shanghai, prezentând studii de caz în afaceri internaționale la cursurile EMBA de nivel superior. Domnul Romanoff locuiește în Shanghai și scrie în prezent o serie de zece cărți legate în general de China și Occident. El este unul dintre autorii care contribuie la noua antologie a lui Cynthia McKinney „When China Sneezes”.

Arhiva sa completă poate fi văzută la:

https://www.bluemoonofshanghai.com+ https://www.moonofshanghai.com/

El poate fi contactat la:

2186604556@qq.com

Guns and Butter este produs de Bonny Faulkner, Uro Marko și Tony Randal. Vizitați-ne la www.gunsandbutter.org  pentru a asculta programele anterioare, pentru a comenta emisiunile sau pentru a vă alătura listei noastre de e-mail pentru a primi buletinul nostru informativ care include emisiuni și actualizări recente.

Trimiteți-ne un e-mail la faulkner@gunsandbutter.org.

Urmărește-ne pe Twitter @gandbradio.  

Sursa, transcript: https://www.bluemoonofshanghai.com/politics/2098

Traducerea: CD