RO — LARRY ROMANOFF: Imprastiind democratia in felul american

Imprastiind democratia in felul american

 De Larry Romanoff,  07, aprilie 2023
 Traducerea: CD

DACA TU NU VII LA DEMOCRATIE …

 

DEMOCRATIA VA VENI LA TINE …

             ENGLISH   ROMANIAN  

 Aceasta este o listă a tuturor „democrațiilor” pe care SUA le-au instalat în alte țări de-a lungul anilor:

 

    1. ____________________
    2. ____________________
    3. ____________________

Aceasta este întreaga listă. Puteți vedea că este goala. Dar cum poate fi asta?

 

Știm cu toții că SUA au eliberat zeci de națiuni de guvernele lor rele și represive și au instalat democrații iubitoare în care oamenii au trăit fericiți pentru totdeauna, copleșiți de libertăți și copleșiți de drepturile omului. Știm asta pentru că l-am citit și auzit de sute, sau poate de mii, de ori. Este în toate cărțile de istorie ale SUA.

 

L-am văzut în atât de multe filme și chiar am citit-o în benzi desenate când eram copii. Trebuie sa fie adevarat. Deci de ce lista este goală? Cum poate fi asta?

 

Din păcate, lista este goală pentru că tot ceea ce ni s-a spus a fost o minciună.

 

Se spune adesea că dacă spui o minciună de cinci ori, majoritatea oamenilor o vor crede; SUA ca „apărător al democrației” este una dintre acele minciuni.

 

În Occident, timp de multe decenii, suntem supuși unui val neîncetat de declarații înalte despre „salvarea lumii de comunism” a SUA și promovarea democrației și libertății în întreaga lume. Dar aceasta a fost puțin mai mult decât o campanie de propagandă eficientă adresată celor neinformați și simpli la minte, deoarece chiar și o privire casuală asupra faptelor de la fața locului dezvăluie ceva cu totul diferit.

 

De fapt, în loc să promovăm democrația și libertatea, este adevărat opusul. În schimb, SUA au promovat dictaturi și iobăgie și cu mare succes de peste 60 sau 70 de ani. Avem mai jos o listă a 42 de țări în care SUA nu numai că au instalat și finanțat un dictator brutal, dar au trimis adesea și în mod repetat arme și trupe pentru a înăbuși revoltele și revoluțiile locale împotriva dictatorilor prieteni instalați.

 

Cu toate discuțiile despre promovarea democrației și libertății, nu există nici un exemplu – NICI un exemplu – în care SUA să fi înlăturat vreodată o dictatură și să o înlocuiască cu orice fel de guvern binevoitor, democrație electorală sau altfel.

 

S-ar putea să cunoașteți declarațiile generalului-maior Smedley Butler, care a susținut că, în cei 33 de ani ca marine american, a funcționat pur și simplu ca „un gangster pentru capitalism” și că toate războaiele au fost războaie ale bancherilor.

 

În ceea ce privește instalarea guvernului SUA de democrații în lume, Butler însuși a negat să fi avut loc vreodată așa ceva și a mai spus: „SUA au distrus în mod obișnuit democrația pe tot globul, în timp ce liderii săi pretindeau că răspândesc democrația”.

 

Dar dacă SUA nu au instalat „democrația” în toate acele locuri, ce au făcut?

 

Ei bine, în timp ce predica democrația, libertatea și drepturile omului acasă, guvernul SUA alerga de fapt în întreaga lume instalând dictaturi – aproximativ 50, la ultima numărare. Nu numai că, în timp ce se lăudau acasă cu apărarea democrației, CIA și armata subminau și distrugeau de fapt democrațiile funcționale și le înlocuiau cu dictaturi.

 

Există multe țări în care armata SUA și/sau CIA au finanțat și condus revoluții pentru a demonta democrațiile electorale și a instala un dictator, adesea prin asasinarea președintelui în exercițiu: Bolivia, Brazilia, Haiti, Spania, Filipine, Zaire, Guatemala, Iran, Grecia, Chile, Fiji, Nicaragua, Indonezia, Congo.

 

Iranul este unul dintre cele mai evidente dintre acestea, unde CIA a aranjat răsturnarea iubitului lider al unei democrații electorale care funcționa perfect și l-a instalat pe șah Reza Pahlavi drept unul dintre cei mai brutali dictatori din istoria modernă.

 

În 2000, secretarul de stat al SUA Madeleine Albright a declarat: „În 1953, Statele Unite au jucat un rol important în orchestrarea răsturnării popularului prim-ministru al Iranului, Mohammed Mossadegh. Lovitura de stat a fost în mod clar un eșec pentru dezvoltarea politică a Iranului. Și este ușor de înțeles acum de ce mulți iranieni continuă să fie supărați de această intervenție a Americii în treburile lor interne”. Da. Fara gluma.

 

Există Nicaragua, unde SUA au inițiat o revoluție și l-au instalat pe Somoza – un om cu adevărat brutal. Când în cele din urmă populația s-a ridicat în arme (lcu opeți și furci,) și l-a răsturnat Somoza și și-a format propriul guvern democratic cu alegeri adecvate, SUA au purtat unul dintre cele mai de neconceput războaie secrete din istorie împotriva acelei țări sărace.

 

Scopul declarat a fost de a „face economia să țipe”, iar Reagan a reușit asta cu pică. Nivelul de trai în Nicaragua a scăzut cu 90%; sute de mii au murit de sărăcie și de foame sau pur și simplu au fost masacrați de rebelii militari finanțați de SUA. Aceasta a fost pedeapsa lor pentru evacuarea stăpânului lor din SUA și acea poveste a fost repetată adesea. Nu lipsește documentația despre „echipele morții” pregătite și finanțate de CIA în America Centrală și de Sud.

 

Un alt exemplu tipic de reverență americană pentru sfințenia democrației este Grecia, unde în 1967 guvernul SUA a organizat o lovitură militară susținută de CIA cu două zile înainte de alegerile din țară. Guvernul lui Papandreou fusese ales în 1964 cu primul (și cred singurul) guvern majoritar din istoria Greciei, dar unul care nu a fost suficient de acomodant pentru afacerile americane și bancherii europeni și a trebuit să plece.

 

Pentru SUA, Grecia era doar o altă proprietate nedezvoltată care trebuia jefuită. Când ambasadorul grec s-a plâns președintelui Johnson că CIA americană și acțiunile militare au fost contrare parlamentului grec și au încălcat constituția greacă, răspunsul lui Johnson a fost să spună „F… parlamentul tău și mă f… in constituția ta”.

 

El a adăugat că corporațiile americane au planuri de investiții pentru Grecia și că „Dacă prim-ministrul tău îmi va vorbi despre democrație, parlament și constituții, el, democrația, parlamentul și constituția lui nu vor dura prea mult”. Și, de fapt, SUA nu numai că au distrus sistemul de guvernământ electoral elen, dar au forțat noua dictatură militară să adopte o legislație care interzice orice altă formă de guvernare. Asta e democrație, în stil american.

 

Înalți oficiali militari iranieni Hasan Toofanian și Bahram Ariana cu unii ofițeri israelieni în cartierul general al Forțelor de Apărare Israelului în 1975 (Statul Israel prin Wikimedia Commons). Source

 

În Filipine, președintele american Lyndon Johnson a pus CIA să aranjeze ca Ferdinand Marcos să preia puterea ca dictator-marionetă, un bărbat a cărui carieră politică a început la vârsta de 21 de ani pentru uciderea bărbatului care i-a bătut tatăl la alegerile locale.

 

În Iran, cu sprijinul președintelui SUA Eisenhower, CIA a răsturnat guvernul ales al doctorului Mohammad Mossadegh și l-a instalat pe Shahul Reza Pahlavi ca dictator. Cu încurajarea CIA, el a forțat toți oamenii să se alăture partidului său sau să meargă la închisoare. Mii de oameni au fost închiși sau uciși. Agenții săi au percheziționat o școală religioasă și au aruncat sute de studenți la moarte de pe acoperiș.

 

Agenția de poliție secretă a șahului, SAVAK, a fost creată în 1957 și condusă de CIA și Mossad-ul israelian la toate nivelurile operațiunilor zilnice, inclusiv alegerea și organizarea personalului, selecția și operarea echipamentelor și conducerea agenților. Metodele de tortură au inclus șocul electric, biciuirea, bătaia, introducerea de sticlă spartă și turnarea de apă clocotită în rect, legarea greutăților de testicule și extragerea dinților și a unghiilor. Iranul sub șah a devenit un aliat devotat al SUA și o bază pentru operațiuni de spionaj la granița Uniunii Sovietice.

 

O fotografie aeriană a centrului de detenție Parwan în 2009 (alias închisoarea militară Bagram). Source

 

Aici mergi dacă obiectezi la „democrația” în stil american, unitatea secretă de tortură de la Bagram în Afganistan. Nimeni nu pleacă niciodată de aici fără o apreciere adecvată a democrației și libertății. De fapt, nimeni nu pleacă niciodată de aici.

 

În Indonezia, Suharto a fost unul dintre cei mai brutali dictatori din istorie. Președintele american Johnson a autorizat o lovitură de stat organizată de CIA care l-a adus pe Suharto la putere în 1965, susținându-i domnia timp de 32 de ani. Suharto și-a continuat atrocitățile sălbatice sub sprijinul a șapte președinți americani: Johnson, Nixon, Ford, Carter, Reagan, Bush Sr., Clinton.

 

Populații întregi de orașe și sate au fost adunate în locații centrale și masacrate. Sub îndrumarea CIA, peste trei milioane de oameni au fost uciși cu macete, în cel mai mare și mai sălbatic măcel din istoria politică modernă. Dar Indonezia era acum în siguranță să fie jefuită de multinaționalele americane.

 

În Pakistan, Muhammad Zia-ul-Haq, susținut de SUA și CIA, și-a executat predecesorul ales, Zulfikar Ali Bhutto, în 1979, iar până în 1984 Pakistanul furniza 70% din heroina de calitate superioară din lume. În același an, George Bush s-a adresat unui grup de oficiali pakistanezi și a lăudat guvernul președintelui Zia pentru programul său anti-narcotice.

 

Henry Kissinger a numit Pakistanul un „stat de prima linie care apără oamenii liberi de pretutindeni”, în ciuda istoricului său de narcotice și torturare a dizidenților. Pakistanul, sub Zia, a fost cel mai mare beneficiar al ajutorului SUA, din care peste jumătate a fost pentru arme. Dar, din moment ce marionetele americane sunt doar „Președinte pe viață”, Zia a murit într-un accident aviatic misterios (indus de CIA) în 1988.

 

Încă în Pakistan, un alt „activ” politic și dictator susținut de SUA, Khan a inițiat o campanie masivă de genocid, vizând Musulmani, hinduși, intelectuali bengalezi, studenți și activiști politici. În timp ce președintele Nixon a privit în altă parte, trei milioane de oameni au fost uciși în câteva luni împreună cu alte 400.000 de femei care au fost violate.

 

America Centrală și de Sud nu au fost mai bune în niciun fel, cu Somoza din Nicaragua și o listă lungă de ucigași patologici similari.

 

SUA s-au amestecat constant în afacerile interne ale Haitiului de peste 100 de ani, răsturnând guvernele alese și înlocuindu-le cu dictatori, invadând Haiti de șase sau șapte ori pentru a confisca veniturile guvernamentale în numele a ceea ce este acum Citibank. De mai multe ori, pușcașii marini americani au invadat țara, au pătruns în banca centrală a națiunii și i-au furat toți banii, inclusiv toate depozitele de aur din Haiti.

 

Când Haiti a refuzat să-și predea băncile către Citibank și căile sale ferate unei companii americane, SUA au lansat o invazie masivă în timpul căreia au rescris constituția Haitiului, au predat aproape toată industria firmelor americane, au desființat armata țării și au înlocuit-o cu o forță de poliție militară a SUA, a măcelărit zeci de mii de civili și a înrobit sute de mii de alții pentru a construi o cale ferată care să ducă resursele Haitiului către navele americane.

 

SUA a condus țara ca o dictatură militară timp de decenii și au suprimat cu brutalitate toată rezistența locală. În cărțile de istorie americană și propaganda guvernului SUA, armata a fost acolo doar „pentru a menține ordinea în timpul amenințării de insurecție” și, desigur, „pentru a proteja interesele americane”.

Președintele guatemalei Efrain Rios Montt vorbește în timpul unei conferințe de presă, Guatemala City, Guatemala, ianuarie 1983. (Foto de Robert Nickelsberg/Getty Images)

 

CIA a organizat răsturnarea guvernului ales din Guatemala pentru a instala Ríos Montt, un alt ucigaș patologic finanțat de SUA, și l-a sprijinit pe parcursul a 40 de ani de echipe ale morții pregătite și sponsorizate de CIA. Montt s-a specializat în tortură, dispariții, execuții în masă și cruzime inimaginabilă, soldând cu peste 200.000 de victime.

 

Acesta a fost unul dintre cele mai inumane evenimente ale întregului secol al XX-lea, în mare parte sponsorizat de președintele american Reagan. Și nu doar sponsorizat, ci lăudat; Montt a participat la inaugurarea prezidențială a lui Reagan și a fost unul dintre bunii săi prieteni. Dar dictatorul sprijinit de SUA dăduse practic toată națiunea sa bancherilor evrei și corporațiilor americane.

 

La acea vreme, singurii Rockefeller dețineau mai mult de 40% din terenul arabil din Guatemala, precum și întreaga rețea feroviară și sistemul telegrafic, precum și singurul port al țării. Anterior, când SUA se pregătea pentru invadarea Guatemalei, multe dintre documentele de planificare au fost transmise guvernului guatemalez care le-a publicat în mass-media și a cerut o explicație de la SUA.

 

Desigur, Departamentul de Stat a susținut că acuzațiile sunt „ridicole” și a adăugat în continuare: „Este politica Statelor Unite să nu se amestece în treburile interne ale altor națiuni. Această politică a fost reafirmată în mod repetat.” Iar Time Magazine, mereu de ajutor, a susținut că acele documente erau doar un complot rusesc pentru a face de rușine SUA. Și apoi CIA și-a continuat planurile de asasinare și răsturnare de parcă nimic nu s-ar fi întâmplat vreodată. Americanii nu se rușinează ușor.

În Peru, oamenii au ales un guvern socialist care a amenințat controlul aproape total al intereselor comerciale pe care le-au primit de la dictatorul instalat de SUA. SUA au trimis imediat CIA cu un depozit uriaș de arme și finanțare, au aranjat o răsturnare a guvernului și numirea unui nou dictator care a abolit imediat toate drepturile civile și a reimbratisat piețele libere în stil american, permițând multinaționalelor americane să continue liber jefuirea resursele națiunii.

 

Transferul trupului lui Getúlio Vargas de la Rio de Janeiro pentru înmormântare în orașul său natal, São Borja, Rio Grande do Sul, 26 august 1954. Arhivele Naționale.Source

În Brazilia, oamenii au înlocuit un dictator marionetă american care proteja interesele comerciale ale SUA cu un om care a început un program de reformă și dezvoltare, inclusiv naționalizarea industriei petroliere masive din Brazilia, înlăturând astfel firme americane precum Standard Oil, deținută de Rockefeller, din monopolul lor.

 

El a fost asasinat foarte repede de CIA și a fost numit un nou dictator marionetă american care a deschis din nou Brazilia exploatării fără restricții de către corporațiile americane. În Columbia, un nou președinte a planificat o reformă agrară și corporativă care a amenințat monopolurile criminale ale elitei bancare și corporative americane, ducând la violențe imediate inspirate de CIA, echipe ale morții și sute de mii de morți civili. CIA încă refuză să-și elibereze miile de documente pe aceste probleme, susținând interesele de securitate națională a SUA.

Source

Până în 1984, SOA a fost mutat la Fort Benning, lângă Columbus, în Georgia, deja locul unei baze militare uriașe. Sursă

Bărbații se aliniază în divizia a patra la Fort BenningCredit: AP: Associated Press

 

În El Salvador, guvernul SUA a organizat și încurajat masacrarea civililor în încercarea de a-și menține brutalul dictator la putere și a organizat în mod repetat alegeri false cu fraude electorale masive. Cetăţenii care organizau proteste sau greve au fost ucişi în mod deschis. Președintele SUA Reagan a oferit fonduri nelimitate, arme și alt ajutor militar și instruire, inclusiv temuta „Școală a Americilor”, unde toți dictatorii marionete americani și personalul lor au fost învățați cele mai recente tehnici din manualul CIA de represiune civilă și tortură.

 

Într-o campanie scurtă, peste 75.000 de civili au fost masacrați de echipele morții antrenate de CIA, care aveau să devină omniprezente în America. Toate schimbările sociale au fost blocate în timp ce corporațiile americane și-au păstrat libertatea nestingherită de a jefui resursele națiunii.

 

Într-un eveniment, când cetățenii au reușit o revoluție și au scăpat de dictatorul lor numit de SUA, SUA au lansat o invazie militară pentru a înlătura rebeliunea și a-și reinstala dictatorul. Din nou, democrație, în stil american. Și, desigur, cărțile de istorie americane menționează evenimentul ca trimitere a armatei SUA „pentru a proteja interesele americane în timpul instabilității politice”.

 

În 1970, Salvador Allende a fost ales președinte al Chile în cadrul unor alegeri curate, recunoscute universal, deși SUA au făcut un efort imens pentru ca alegerile să fie declarate nule sau „neconstituționale”. Edward Korry, ambasadorul SUA în Chile, i-a raportat lui Henry Kissinger că „Odată ce Allende va ajunge la putere, vom face tot ce ne stă în putință pentru a condamna Chile și chilienii la cele mai mari lipsuri și sărăcie”.

 

Când acest lucru a eșuat, Nixon a cerut CIA să organizeze imediat o lovitură de stat pentru a-l înlocui pe noul președinte al Chile. CIA l-a asasinat pe Allende și l-a instalat pe Augusto Pinochet ca dictator marionetă pentru a conduce, teroriza, tortura și măcelări compatrioții săi în număr mare, pentru a face Chile confortabil pentru multinaționalele americane care îi jefuiau cuprul și alte resurse.

 

În atât de multe țări, guvernul SUA a promovat revoluții împotriva democrațiilor care funcționează legitim cu scopul de a instala un dictator care ar fi mai conform cu interesele comerciale ale SUA – și comerțul și subjugarea, nu libertatea, au fost ideologia motrice din spatele politicii străine americane, o ideologie care a fost consecventă timp de multe decenii.

 

O țară care este ascultătoare și care respectă interesele de politică externă a SUA i se va permite, în general, să supraviețuiască. Dar acele țări care acționează în afara acestui cadru, acționând de fapt în interesul lor mai degrabă decât în cel al SUA, vor deveni foarte repede candidate pentru „schimbarea de regim” – precedate de atacuri mass-media voluminoase pentru a influența publicul american împotriva acelei națiuni.

 

Pe vremuri, ei erau condamnați ca comuniști; astăzi sunt „terorişti”, dar toate celelalte sunt la fel. SUA au promovat dictaturi, sărăcie, mizerie și iobăgie cu mare succes de peste un secol și nu numai că au răsturnat guverne, ci au trimis adesea și în mod repetat arme și trupe pentru a înăbuși rebeliunile și revoluțiile locale împotriva dictatorilor instalați.

 

SUA au dovedit în mod repetat că nu îi pasă prea mult ce fel de guvern este la putere, atâta timp cât este susceptibil de a fi controlat și va acorda frâu liber corporațiilor americane. Acest lucru a fost adevărat din în urmă cu peste 100 de ani, când SUA și-au trimis marina să deturneze Hawaii, astfel încât rudele lui Bob Dole să poată obține controlul asupra plantațiilor de trestie de zahăr și ananas.

 

A fost adevărat cu frații Dulles și United Fruit Company din America Centrală și a continuat până astăzi în Afganistan, Irak și Libia. Conform gândirii americane, cele mai bune două tipuri de guvernare sunt: 1) dictatorii pe care îi instalează și îi controlează (Suharto, Somoza, Shah Reza Pahlavi) și (2) democrațiile pe care le poate influența, intimida, submina și controla (Marea Britanie, Canada, Australia, Austria, Belgia, Ucraina, România, Cehia). Cel mai rău tip este sistemul de partid unic al Chinei, care nu se pretează la amestecul extern și subversiune.

 

Toate vorbele americane despre democrație sunt doar ipocrizie  pentru mase. În loc să răspândească democrația și libertatea, SUA au propagat întotdeauna frica, represiunea și moartea, semănând disidența și răsturnând guvernele legitime, o realitate răsturnată de mass-media pentru a eticheta victimele cu vina pentru opresiunea lor. SUA predică democrația, dar răsturnează democrațiile și instalează, finanțează și susțin dictaturi cu duzină.

 

În hotărârea sa îndelungată de a obține controlul global pentru stăpânii săi, SUA au îndepărtat în mod constant prin furt sau prin forță militară multe guverne funcționale acceptabile, doar pentru a le înlocui cu dictatori sălbatici, dar îngăduitori. Orice țară care dorea să-și dezvolte economia prin protejarea industriilor locale, prin dezvoltarea propriilor resurse naturale, prin redistribuirea pământului către săraci, prin inițierea de programe de îngrijire a sănătății, educație și securitate socială, a fost etichetată drept „comunistă” sau „socialistă” și aproape mereu răsturnat.

 

Și în toată această „promovare a democrației și libertății” la nivel mondial, nenumărate milioane au murit în mâinile trupelor americane, cu asistența CIA și a planificării militare americane, sau cel puțin cu permisiunea tacită a guvernului SUA. Cea mai frecvent acceptată estimare a morții din mâna americanilor este cifra de 30 de milioane, cu sute de milioane reduse la sărăcie, mizerie și migrație.

 

Și nu este vorba doar de decese, ci și de brutalitate și tortură, în mare parte realizată cu pregătire specifică primită de la CIA – care a fost activă în metodele de tortură de cel puțin 60 de ani. Abu Ghraib și Guantanamo Bay nu sunt știri; doar că SUA nu mai pot controla diseminarea informațiilor așa cum o puteau odinioară.

 

Chiar și detaliile oribile și inumane din Manuale de Tortură ale CIA au devenit publice, la fel ca și știrile despre infama „Școală a Americilor” – singura universitate din lume dedicată predării punctelor fine ale torturii și suprimării populației civile. În toată această promovare la nivel mondial a democrației și libertății, nenumărate milioane au murit în mâinile trupelor americane.

 

Acțiunile americane din Irak, Iran, Afganistan, Nicaragua, Congo, Vietnam, Chile, Angola și o multitudine de țări din întreaga lume au dus direct sau indirect la moartea a zeci de milioane de oameni. „De exemplu, CIA a conspirat cu forțele coloniale belgiene în asasinarea lui Patrice Lumumba, liderul ales democratic, dar în general pro-sovietic al Congo-ului, ceea ce a dus la ascensiunea unui dictator brutal și în cele din urmă la o serie de războaie civile și foamete. care a ucis aproximativ 5 milioane de oameni.”

 

În cele mai multe cazuri, SUA au răsturnat guvernele cu scopul de a instala un dictator care ar fi mai conform cu interesele comerciale ale SUA – și comerțul, nu libertatea, a fost ideologia motrice din spatele politicii externe a SUA, o ideologie care a fost consecventă de multe decenii.

 

O țară care este ascultătoare și care respectă interesele de politică externă a SUA va avea în general permisiunea de a supraviețui, dar țările care acționează în afara acestui cadru, acționând de fapt în interesul lor, mai degrabă decât în cel al SUA, vor deveni foarte repede candidate pentru „schimbarea regimului”. ” – precedat de atacuri mass-media voluminoase pentru a influența publicul american împotriva acelei națiuni.

 

Pe vremuri, ei erau condamnați ca comuniști; astăzi sunt „terorişti”, dar toate celelalte sunt la fel. Orice țară care dorea să-și dezvolte economia prin protejarea industriilor locale, prin redistribuirea pământului către săraci, prin inițierea de programe de îngrijire a sănătății, educație și securitate socială, a fost aproape întotdeauna răsturnată pentru că amenința profiturile corporative și bancare americane.

 

Nu este un secret faptul că imperialismul american a produs profituri enorme și creștere economică pentru SUA, menținând în același timp acele țări sărace timp de mai bine de un secol. De fapt, o cauză majoră a supremației economice americane de astăzi este tocmai colonizarea sa activă militară și politică a unei mari părți a lumii – jefuirea efectivă a atâtor țări, garantată de instalarea atâtor dictaturi militare brutale – și toate sub propagandă. pretext de a proteja democrația și libertatea în lume.

 

 

Acesta este motivul pentru care SUA a fost atât de mult timp listată drept cea mai urâtă națiune din lume. Fostul președinte al SUA Jimmy Carter a spus: „Am trimis pușcași marini în Liban și nu trebuie decât să mergeți în Liban, în Siria sau în Iordania pentru a fi martor direct la ura intensă dintre mulți oameni pentru Statele Unite, deoarece am bombardat și bombardat și fără milă. a ucis săteni total nevinovați – femei și copii, fermieri și gospodine – în acele sate din jurul Beirutului.

 

Drept urmare, am devenit un fel de Satan în mintea celor care sunt profund dezamagiți”. Și nu este doar în Liban, Siria și Iordania; SUA sunt urâte amar în Orientul Mijlociu, Africa, Asia și America de Sud și Centrală. Există puține părți ale lumii astăzi în care americanii sunt bineveniți ca popor și din motive foarte întemeiate.

 

Dictaturi sprijinite de SUA

SUA au avut întotdeauna o afecțiune pentru dictatorii represivi, tiranii și președinții marionete corupți, care au fost ajutați, sprijiniți și răsplătiți cu generozitate pentru loialitatea lor față de interesele SUA. Acești bărbați ajung de obicei la putere prin lovituri sângeroase susținute de ClA și conduc prin teroare și tortură. Trupele lor primesc arme, instruire și sfaturi de la CIA și alte agenții americane.

 

Sprijinul militar al SUA este cel care le garantează stăpânirea puterii – și faptul că oferă acces gratuit corporațiilor americane pentru a exploata resursele țărilor lor. Nu există ocazii în care guvernul SUA a fost vreodată responsabil în vreun fel pentru instalarea, sprijinirea și protejarea unora dintre cei mai mari încălcatori ai drepturilor omului din lume.

 

SUA au instalat, de-a lungul anilor, finanțat, susținut cu bani și arme aproximativ 50 de dictatori sângerosi. În multe dintre aceste cazuri, SUA au răsturnat în mod ipocrit o democrație pentru a-și instala unul dintre propriii dictatori, care ar fi mai flexibil la politica externă a SUA. Există, de asemenea, multe cazuri în care populația unei țări s-a revoltat și l-a răsturnat pe dictatorul instalat de SUA, asupra căruia SUA și-au trimis navele de război pentru a înăbuși revoluția și a-și reinstala dictatorul la putere.

 

Republica Dominicană îmi vine în minte ca fiind unul dintre cele mai rușinoase episoade din istoria SUA. Și mai rău, SUA au trimis adesea echipe de lovitură ale CIA pentru a asasina un lider ales democratic care dorea să elimine colonialismul și să-și elibereze țara de sub controlul SUA.

 

Mai jos este o listă incompletă a națiunilor în care SUA au răsturnat un guvern pentru a instala o dictatură care era controlabilă și le-ar permite multinaționalelor americane să jefuiască în mod liber resursele, fără conștiință sau moralitate, și cu o uimitoare și ipocrită lipsă de îngrijorare pentru oricare ” libertate” sau „drepturile omului”.

 

Acestea sunt națiunile care au devenit colonii militare subjugate ale SUA; finanțat, instruit și controlat de guvernul SUA, CIA și Departamentul de Stat. Acesta este doar un act al unei piese continue care a fost pe scenă de peste un secol și toate acestea sunt fapte ale istoriei, care nu sunt contestate de nimeni, nici măcar de Departamentul de Stat al SUA. SUA nu numai că au instalat, dar au protejat în fiecare caz, atât din punct de vedere politic, cât și militar, și au susținut cu arme, numerar și pregătire militară, dictaturile corupte ale:

Abacha, General Sani —————————-Nigeria
Amin, Idi———————————————Uganda
Banzer, Colonel Hugo —————————-Bolivia
Batista , Fulgencio———————————Cuba
Bolkiah, Sir Hassanal —————————-Brunei
Botha, P.W. —————————————South Africa
Branco, General Humberto ———————Brazil
Cedras, Raoul ————————————-Haiti
Cerezo, Vinicio ———————————–Guatemala
Chiang Kai-Shek ———————————Taiwan
Cordova, Roberto Suazo ————————Honduras
Cristiani, Alfredo ——————————-El Salvador
Diem, Ngo Dihn ———————————Vietnam
Doe, General Samuel —————————-Liberia
Duvalier, Francois ——————————–Haiti
Duvalier, Jean Claude—————————–Haiti
Fahd bin’Abdul-‘Aziz, King ———————Saudi Arabia
Franco, General Francisco ———————–Spain
Hitler, Adolf —————————————Germany
Hussan II——————————————-Morocco
Marcos, Ferdinand ——————————-Philippines
Martinez, General Maximiliano Hernandez —El Salvador
Mobutu Sese Seko ——————————-Zaire
Noriega, General Manuel ————————Panama
Ozal, Turgut ————————————–Turkey
Pahlevi, Shah Mohammed Reza —————Iran
Papadopoulos, George ————————–Greece
Park Chung Hee ———————————South Korea
Pinochet, General Augusto ———————Chile
Pol Pot———————————————Cambodia
Rabuka, General Sitiveni ————————Fiji
Montt, General Efrain Rios ———————Guatemala
Selassie, Halie ————————————Ethiopia
Salazar, Antonio de Oliveira ——————–Portugal
Somoza, Anastasio Jr. ————————–Nicaragua
Somoza, Anastasio, Sr. ————————-Nicaragua
Smith, Ian —————————————-Rhodesia
Stroessner, Alfredo —————————–Paraguay
Suharto, General ———————————Indonesia
Trujillo, Rafael Leonidas ———————–Dominican Republic
Videla, General Jorge Rafael ——————Argentina
Zia Ul-Haq, Mohammed ———————-Pakistan

 

Iată câteva țări în care armata americană și/sau CIA au finanțat și condus revoluții pentru a demonta democrațiile electorale și a instala un dictator, în mai multe cazuri prin asasinarea președintelui în exercițiu: Bolivia, Brazilia, Haiti, Spania, Filipine, Zair, Guatemala, Iran, Grecia, Chile, Fiji, Nicaragua, Indonezia, Congo.

 

*

Scrierile dlui Romanoff au fost traduse în 32 de limbi, iar articolele sale au fost postate pe peste 150 de site-uri de știri și politică în limbi străine din peste 30 de țări, precum și pe peste 100 de platforme în limba engleză. Larry Romanoff este un consultant de management pensionar și om de afaceri. A deținut funcții de conducere în cadrul unor firme internaționale de consultanță și a deținut o afacere internațională de import-export. A fost profesor invitat la Universitatea Fudan din Shanghai, prezentând studii de caz în afaceri internaționale la cursurile EMBA de nivel superior. Domnul Romanoff locuiește în Shanghai și scrie în prezent o serie de zece cărți legate în general de China și Occident. El este unul dintre autorii care contribuie la noua antologie a lui Cynthia McKinney „When China Sneezes”. (Cap. 2 — Dealing with Demonis).

Arhiva lui completă poate fi văzută la

https://www.bluemoonofshanghai.com/  + https://www.moonnofshanghai.com/

El poate fi contactat la:

2186604556@qq.com

 

Copyright © Larry Romanoff, Blue Moon of Shanghai, Moon of Shanghai, 2023