RO — LARRY ROMANOFF: Guvernul SUA declara razboi Americii — Partea a II-a – Arme Biologice

Guvernul SUA declara razboi Americii

Partea a II-a – Arme Biologice

De Larry Romanoff, April 03, 2023

Traducerea: CD

 

Un semn de avertizare care autorizează utilizarea forței mortale atârnă pe un gard din jurul terenului Dugway al Armatei SUA pe 15 august 2017.George Frey / Getty. Sursa

 

ENGLISH   ROMANIAN

 

Edgewood Arsenal

Dugway Proving Ground – Dugway Terenul de incercari

Boala Lyme și Plum Island – Insula Prunei

Virusul West Nile

 

Edgewood Arsenal

 

Dr. Seymour D. Silver (față), director al laboratoarelor de cercetare la Edgewood, Maryland, și personalul său (din stânga) Col. Henry T. Uhrig, director al laboratoarelor de cercetare medicală, Col. Joseph R. Blair, director adjunct pentru medical științe și Lt. Col. James Ketchum, șeful departamentului de cercetare clinică, pozează în fața clădirilor care alcătuiesc „Capitala gazelor nervoase a Americii”, la 23 septembrie 1969. La acest vechi post retras al armatei erau 7.000 de oameni, cobai umani care au fost folosiți la testarea armelor de război chimic. (AP Foto/Bob Daugherty, dosar). Sursa

 

 

Din 1948 până în 1975, Corpul Chimic al Armatei SUA a efectuat o serie lungă de cercetări umane clasificate de top secret la Arsenalul Edgewood din Aberdeen Proving Ground – Terenul de incercari al armatei americane din Maryland.[59] Scopul declarat a fost acela de a evalua efectul agenților de război chimic și de a testa îmbrăcămintea de protecție, dar chiar și o examinare superficială a faptelor duce doar la concluzia că acesta a fost un program de experimentare și testare de război biologic cu drepturi depline. Și, de fapt, o parte din teste a implicat un război psihochimic, care a fost determinat de necesitatea percepută de noi tehnici de interogare, așa cum a demonstrat un raport clasificat din 1949 al lui L. Wilson Greene, „directorul științific” al Edgewood, intitulat „Războiul psihochimic: un nou concept. de război”.[60] Raportul original pare indisponibil, dar avem câteva referințe la el.

 

Acest întreg efort de zeci de ani a fost denumit Programul de voluntariat pentru cercetare medicală și, într-adevăr, participanții au fost în mare parte voluntari, deși mai târziu au avut loc multe dezbateri cu privire la gradul de constrângere implicat în obținerea „acordului voluntar”, precum și întrebări serioase cu privire la măsura de informațiile pe care acești participanți le-au primit efectiv despre teste și, în consecință, cât de informat a fost acordul lor de a participa. Potrivit înregistrărilor, peste 7.000 de militari și peste 1.000 de civili au fost implicați în program, petrecând un total de aproximativ 14.000 de luni la Edgewood și au fost expuși la peste 250 de substanțe chimice și agenți biologici diferiți. Multe dintre toxinele testate au fost mortale, cum ar fi agenții nervoși VX și Sarin. Conform documentelor guvernamentale și proceselor de acțiune de grup, „voluntarii” au fost supuși nu numai gazelor nervoase Sarin și VX și diferitelor halucinogene precum LSD, mescalina și PCP, ci și altor agenți psihoactivi, gaz lacrimogen, gaz muștar, gaz CS, BZ. , antrax, botulism, ciumă, tularemie, febră Q, dioxine, diverse pesticide și mulți alți compuși.

 

Toți acești agenți biologici au fost explicați sau scuzați la acea vreme ca fiind în esență inofensivi sau benigni, dar mulți dintre voluntari au prezentat simptome medicale imediate grave, cu multe afirmații de boli pe termen lung și dizabilități care decurg din aceste teste. În urma unui scandal public uriaș de la o dezvăluire neautorizată a programului și a unora dintre rezultatele acestuia, întregul set de experimente a fost întrerupt brusc. Acuzațiile de etică abominabilă și denaturarea, ca să nu mai vorbim de ilegalități uriașe, au dus la un val de procese civile.

 

Unul dintre aspectele mai lipsite de etică ale programului a fost faptul că voluntarii au fost tratați pentru simptomele actuale și apoi au fost concediați, fără a fi efectuat vreodată urmărire pentru a determina efectele pe termen lung ale acestor agenți biologici – și au existat într-adevăr multe efecte neplăcute pe termen lung. Pentru a înrăutăți lucrurile, au fost păstrate înregistrări incomplete, mulți pretind în mod deliberat, iar altele au fost distruse, astfel încât chiar și eforturile sincere de a localiza supraviețuitorii au fost adesea inutile, Departamentul Apărării susținând incapacitatea de a localiza înregistrări care ar justifica participarea cuiva la teste. Au existat, desigur, audierile necesare ale Congresului, care au văruit/masluit în esență întreaga afacere și, în cele din urmă, au fost plătite compensații supraviețuitorilor doar a câtorva „voluntari” care au murit în timp ce participau. Desigur, o anchetă militară „nu a găsit nicio dovadă de răni grave sau decese” din program, dar a admis că „procesul de recrutare” ar putea „sugerat o posibilă constrângere”. De asemenea, bărbații au jurat să păstreze secretul și sub ordine militare stricte să nu discute niciodată cu nimeni nici despre Arsenalul Edgewood, nici cu experimentele desfășurate acolo, nici măcar cu propria lor familie sau cu medicii.

 

Raportul Congresului a menționat „un refuz de a îndeplini… obligațiile legale și morale de a localiza victimele experimentelor sau de a le oferi îngrijire medicală sau compensare, o distrugere deliberată a dovezilor și dosarelor (care au documentat) acțiuni ilegale… care au fost punctate de fraudă, înșelăciune și o nesocotită nesocotire față de valoarea vieții umane.” Cu toate acestea, în memoriile publicate ale unuia dintre oamenii de știință cheie din spatele acestui proiect, un Dr. James Ketchum, „Din cunoștințele mele, nicio [persoană] nu a murit sau a suferit o boală gravă sau o rănire permanentă. Statistic, cel puțin o persoană s-ar putea aștepta cadin  mii de tineri soldați aleși la întâmplare să expire în orice perioadă de un an. După această logică, Edgewood era probabil cel mai sigur loc militar din lume pentru a petrece două luni.” Nimic altceva s-a spus.

 

Pe 11 decembrie 2012, The American Conservative a publicat un articol de J. Arthur Bloom, în care scria, „… armata a pus în pericol viețile soldaților săi – în mare parte bărbați naivi, care au fost înșelați sau presați să se supună experimentelor riscante”. Soldaților nu li s-a spus niciodată ce li s-a dat sau care ar putea fi efectele specifice, iar Armata nu a făcut niciun efort să urmărească cum au procedat după aceea. Cei mai extremi critici ai lui Edgewood ridică spectrul rănilor în masă – o tragedie americană ascunsă. Medicii i-au informat pe voluntari în general și le-au cerut să semneze un formular de consimțământ – de obicei cu mult înainte de a fi anunțat vreun test specific. Formularele au fost concepute pentru a oferi câteva detalii; pe măsură ce a fost redactată o versiune, cuvintele „tulburări mintale sau inconștiență” au fost înlocuite cu „disconfiență”. Uneori, mai multe informații erau furnizate chiar înainte de începerea testului, dar nu întotdeauna. Van Sim a mărturisit mai târziu că cercetătorii care testează gazul nervos le-ar spune voluntarilor că medicamentul le-ar putea da „curgerea nasului” sau o „ușoară încordare în piept”.

 

Puțini oameni au vreo apreciere a letalității unora dintre acești compuși care au fost hrăniți în mod regulat atât militarilor americani, cât și civililor, uneori ca voluntari, dar mai des ca participanți involuntari la ceea ce ar fi trebuit denumit „Operațiunea Frankenstein”. Revista Yorker din 17 decembrie 2012 [61] a remarcat că armata americană a decis să urmărească gazul nervos Sarincare este de aproximativ 25 de ori mai mortal decât cianura și, de asemenea, VX – care este de aproximativ 100 de ori mai mortal decât Sarin. Yorker a remarcat, de asemenea, că aceste substanțe chimice sunt ușor transformate în aerosoli și sunt „practic imposibil de manipulat fără victime”, care de obicei includ personalul, precum și victimele. După un test care a eliberat vaporii în atmosferă, se pare că atât de multe păsări au căzut imediat moarte că personalul a trebuit să se urce pe acoperiș pentru a curati toate cadavrele.

 

Articolul din New Yorker se referea și la raportul lui Greene despre războiul psihochimic, afirmând că Greene „a vrut să debiliteze, în moduri care să inspire teroare”. Potrivit lui Greene, „Simptomele care sunt considerate a fi valoroase… includ următoarele: crize sau convulsii, amețeli, frică, panică, isterie, halucinații, migrenă, delir, depresie extremă, noțiuni de deznădejde, lipsă de inițiativă chiar și la lucruri simple, manie sinucigașă.” Ne putem întreba în mod legitim cum această descriere a scopului coincide cu pretenția armatei de a face doar cercetări defensive. Pentru a cita în continuare:

 

Edgewood era o cetate a secretelor. Programul de război psihochimic a fost o mică parte din cercetarea generală și, în multe privințe, a fost cea mai ciudată. Odată, Ketchum a intrat în biroul său și a găsit un butoi de mărimea unui butoai de petrol stând într-un colț. Nimeni nu a explicat de ce era în biroul lui sau cine îl pusese acolo. După câteva zile, a așteptat până seara și a deschis-o. În interior, a găsit zeci de fiole mici de sticlă, fiecare conținând exact câteo a măsura de LSD pur; și-a dat seama că era suficient pentru a face nebuni câteva sute de milioane de oameni – și mai târziu a calculat valoarea stradală a butoiului la aproximativ un miliard de dolari. La sfârșitul săptămânii, butoiul a dispărut la fel de misterios cum apăruse. Nimeni nu a maivorbit despre asta. El nu a aflat niciodată pentru ce este”. 

 

 New Yorker a mai remarcat că, la un moment dat, unitatea făcea cercetări pentru C.I.A. pe un alt medicament periculos de tip BZ care aparent a provocat delir timp de două săptămâni la un moment dat. Multe victime ale acestei substanțe chimice se pare că au experimentat „anxietate, agresiune, chiar teroare”, în măsura în care instalația a fost forțată să construiască celule capitonate pentru subiecții lor de testare pentru a preveni rănile grave. Potrivit New Yorker și alte surse, mulți subiecți au devenit atât de violenti încât nu au putut fi strânși. Articolul descrie un caz în care un subiect a scăpat, cu o notă în diagramă pe care scria: „Subiectul a spart un scaun de lemn și a spart o gaură în perete după ce a dărâmat un panou de căptușeală de 4 x 7 ft. Era clar. îngrozit…” Raportul menționa că patru bărbați erau necesari pentru a-l supune. Mai târziu, guvernul a anunțat că „Statele Unite nu vor folosi în mod ofensiv cele patruzeci și nouă de tone de BZ pe care le-au stocat…” Patruzeci și nouă de tone de substanță chimică. Asta pentru „cercetare defensivă”?

 

Am scris mai devreme că Big Pharma a fost implicată de la început în programele de arme biologice ale armatei SUA. New Yorker a extins și acest lucru, cu informația că „Edgewood a început să analizeze sute de substanțe chimice, multe furnizate de companii farmaceutice. Un ofițer a remarcat: „Caracteristicile pe care le căutăm la acești agenți sunt în general exact opuse față de ceea ce produsele farmaceutice. firmele doresc medicamente, adică efectele secundare nedorite.” Începând din 1959, arsenalul a urmărit agresiv fenciclidina – sau PCP – pe care Parke, Davis & Company o comercializase ca anestezic, dar a abandonat-o pentru că pacienții aveau halucinații și iluzii.

 

Ofițerii de comandă și personalul superior de la Edgewood au recurs chiar să se folosească unul pe altul ca victime involuntare. Au apărut povești documentate despre ofițerul de comandă al site-ului care a băgat in cafeaua de dimineață a unui alt ofițer LSD sau ceva mai rău. Se pare că LSD-ul fusese amestecat în cocktailuri la o petrecere de bază și în alimentarea cu apă a unității armatei. Dar nu a fost totul rău. Psihiatrul de bază și ofițerul militar James Ketchum, care a fost un om de știință cheie în această întreprindere și ale cărui memorii au fost menționate mai sus, a spus unui intervievator: „Fumam droguri și făceam sex în fiecare noapte”. Minunat.

 

Terenul de probă Dugway

 

Dugway Proving Ground – Terenul de Testare(DPG) este situat la 130 km sud-vest de Salt Lake City, în comitatul Tooele, Utah. Este o unitate principală de testare și o rază de acțiune a Departamentului de Apărare al SUA (DoD).Sursa

 

În Dugway Proving Ground din Utah [62], armata americană a efectuat aproape 1.200 de teste în aer liber cu muniții pline cu substanțe chimice letale, iar documentele obținute de Deseret News au relevat că cel puțin 250.000 litri, aproape 250.000 de kilograme, de VX și alte gaze nervoase letale au fost eliberate în atmosferă. Aceleași documente obținute de acest mediu de știri au relevat că în această zonă au fost efectuate peste 300 de teste de război biologic în aer liber, folosind versiuni letale ale antraxului, botulismului, ciumei, tularemiei și febrei Q. Aceeași zonă conține aparent unul dintre cele mai mari depozite de arme chimice din SUA, depozitând aproape 14.000 de tone de produse chimice și arme chimice în peste un milion de containere.

 

Oaia moartă și șmecheria sovietică

 

Doi fermieri care verifică cadavrele oilor moarte într-o fermă de lângă terenul de probă Dugway din Utah. Rolls Press/Popperfoto/Getty Images. Sursa

 

Martie 1968 a cunoscut unul dintre cele mai faimoase evenimente de la Dugway Proving Ground, când o aeronavă militară a eliberat câteva mii de kilograme de gaz nervos VX într-o zonă mare și locuită, iar a doua zi 6.000 de oi au murit. Și nu numai oi. Un supraviețuitor, un bărbat pe nume Ray Peck, a spus știrilor că foarte curând după aceea, un elicopter militar a aterizat în curtea lui, „degorgând oficialii care au colectat animale sălbatice moarte și au făcut teste de sânge familiei sale înspăimântate”. El a susținut că toți membrii familiei au început în curând să se confrunte cu dureri de cap violente, amorțeală, senzații de arsură, pierderea psihologică a controlului, cancer de piele și probleme cardiace. Un val de avorturi spontane a avut loc și în familiile din zonă imediat după acest test special. Un raport militar care a rămas clasificat și îngropat mai bine de 30 de ani a fost în sfârșit obținut și făcut public de Salt Lake Tribune. Raportul a afirmat că dovezile sunt „necontestabile” că gazul nervos VX al armatei americane a fost responsabil pentru uciderea oilor și pentru condițiile umane, dar chiar și cu aceasta, armata a refuzat să admită neglijența sau să accepte responsabilitatea pentru eveniment.[63][64][65]

 

Una dintre problemele serioase în cercetarea și documentarea unor astfel de evenimente este că există o adevărată armată de indivizi, mulți finanțați de armată sau diverse dintre „Think Tank-uri” sociopatice, dar alții cu o motivație nedeterminată, toți care par cu disperare hotărâți să discreditează dezvăluirile acestor atrocități. O astfel de persoană este Dr. Steven J. Allen, un editor aparent al ceva numit Capital Research Center – care primește finanțare de la milionarii Frații Koch – și care are tot ce trebuie să știi. Acest așa-numit centru de cercetare independent a devenit celebru cu câțiva ani în urmă pentru „studiile” sale publicate care condamnau lobbyiștii anti-tutun, când s-a dezvăluit că au fost primite fonduri substanțiale de la companiile de tutun.

 

În orice caz, dr. nostru Allen, care pare să fie un expert în aproape orice, a scris un articol despre aventura militară VX a uciderii oilor cu gaz nervos, intitulat „Gazul nervos, șase mii de oi moarte și șmecheria sovietică”. [66] A spune că a fost hotărât cu disperare să exonereze armata este puțin eufemizat, deoarece a produs cel puțin o monografie de aproximativ 50 de pagini pentru a trata un eveniment care a necesitat în cel mai bun caz câteva paragrafe. În cea mai mare parte, el a atribuit acuzațiile „total false” împotriva armatei americane „jurnaliştilor răvășitori”, diverșilor criminali civili care își ascunde păcatele dând vina pe armata americană și diferitelor alte persoane bine intenționate, dar incompetenți. Ca un exemplu, el a remarcat că „Un oficial guvernamental legat de programul (arme biologice) a declarat că, după testul VX cu gaz nervos, „malurile drumurilor erau doar acoperite cu carcase”, dar a respins această mărturie, așa cum a făcut-o cu alții, declarând că Omul „nu a fost un om de știință.” Prin urmare, trebuie să concluzionăm că numai „oamenii de știință”, după definiția Dr. Allen, sunt competenți să observe un număr mare de cadavre care se împrăștie pe marginea drumului.

 

Dar cea mai bună parte a disertației lui Allen a fost convingerea lui că numai rușii au ceva de câștigat punând vina pe armata americană pentru o ucidere masivă de oi, susținând că un cuplu de sabotori ruși echipați cu instrumente simple pe care le-ar putea achiziționa pe piața locală americană ar fi putut a reușit întregul episod de oaie – și de fapt așa a si fost făcut. Beneficiul pentru ruși, desigur, ar fi că „explozia de protest la nivel național” (despre oile moarte) „l-a șocat pe președintele Richard Nixon să pună capăt întregului program de arme chimice al SUA”, lăsând doar rușii cu acest avantaj armat. Așadar, în lumea deliranta a lui Allen, doi ruși au adus în SUA câteva mii de litri de gaz nervos VX (sau l-au cumpărat de la crasma), apoi l-au distribuit pe câteva mii de kilometri pătrați, poate folosind pistoale cu apă, au ucis toate oile (și oamenii) în timp ce scăpau în mod magic de contaminare, apoi au prins următorul avion spre Moscova. Toate fără a fi detectati.

 

Allen ne informează că, daca implicarea militară a SUA ar fi fost „plauzibilă”, armata „ar fi acceptat responsabilitatea în timp util”. Și, bineînțeles, știm cu toții că este adevărat, deoarece nici guvernul SUA, nici armata SUA, nici CIA nu au negat vreodată, vreodată, implicarea lor în asa ceva. Din păcate, doctorul nostru Allen este doar unul dintre foarte mulți oameni care se năpustesc febril asupra oricărei dezvăluiri despre conduita necorespunzătoare a guvernului SUA și fac tot posibilul să confunde, să înfunde, să copleșească cu irelevanțe și să contamineze în alt mod documentele istorice cu unicul scop de a induce în eroare a publicului. Mass-media se încadrează în general în această categorie, rareori angajându-se în ceea ce obișnuiam să numim jurnalism de investigație și, în schimb, cel mai adesea producând propagandă fățișă pentru a papagalici/raspandi povestea oficială – și în general incredibilă.

 

Boala Lyme și Insula Prunelor

 

 

 În 2004, Michael C. Carroll a publicat o carte intitulată „Lab 257: The Disturbing Story of the Government’s Secret Plum Island Germ Laboratory”. [67][68] Plum Island Insula Prunei este situată în largul coastei Long Island, New York, și este principalul depozit al armatei americane pentru unii dintre cei mai periculoși agenți patogeni animali din lume, destinați cercetării și utilizării ca materiale de război biologic. A fost mai întâi o bază militară, apoi s-a transformat într-un laborator guvernamental de boli ale animalelor operat de Departamentul Agriculturii al SUA, apoi a fost transferat la Departamentul de Securitate Internă. Scopul declarat al vieții sale ca centru de animale a fost aparent acela de a studia febra aftoasă la bovine, dar când armata SUA a transferat oficial instalația către „Departamentul de Agricultură”, a solicitat, întâmplător, finanțare Congresului de 75 de milioane de dolari „pentru modernizare. instalația la un statut de bionivel 4 în scopul expres de a restabili cercetarea în domeniul războiului biologic”.

 

Motivul finanțării a fost că, potrivit lui Carroll, în anii 1950, armata americană a planificat un proiect pentru a paraliza economia sovietică prin uciderea cailor, bovinelor și porcilor cu arme de război biologice dezvoltate din bolile animale exotice. Carroll a scris că „Potrivit lui Norman Covert, istoricul bazei și ofițer de informații publice la Fort Detrick, doar o mână de oameni de știință erau la curent cu acest proiect.” În multe cazuri, existau doar poate cinci oameni care știau ce se întâmplă în cercetarea armelor. Oamenii dintr-un laborator nu știau ce s-a întâmplat în laboratorul următor și nu au întrebat.” Detaliile acestor experimente pe animale de pe Plum Island au fost clasificate ca secrete până în 1993.”

 

 

 Nu este o surpriză faptul că insula Plum are o istorie întunecată ca laborator experimental de arme biologice extrem de secret, în mare măsură pentru că aici armata SUA i-a localizat pe mulți dintre oamenii de știință japonezi ca parte a Operațiunii Paperclip după al Doilea Război Mondial. Unul dintre puținii oameni de știință germani aduși în America și unul dintre locuitorii renumiți ai insulei Plum, a fost Dr. Erich Traub, care a fost șeful SS al cercetării în domeniul biorăzboiului la Reims, Germania, înainte de exfiltrarea sa în SUA, expertiza sa aparent fiind infectarea căpușelor și țânțarilor cu agenți patogeni biologici. Deși acest fapt nu este secret, un detaliu important întotdeauna omis din consemnarea istorică este că Traub și-a primit toată pregătirea la institutul medical Rockefeller din Princeton, New Jersey, unde și-a petrecut timpul cu experimente care implicau antrax, holera, hepatită și diverse virusuri. Dr. Kurt Blome, un alt cercetător de top în domeniul biorăzboiului de la Reims, a fost capturat de armata americană, care l-a invitat să-și reia cercetările și la renumitul laborator militar de animale de la Plum Island. Au existat, de asemenea, referiri recurente la diverși specialiști japonezi în bio-război de la Unitatea 731 a Dr. Ishii din China, în special cei care s-au specializat în entomologie ca arme – utilizarea insectelor infectate pentru a devasta populațiile civile. Și, de fapt, facilitățile Plum Island includ în mod special un laborator de cercetare a căpușelor.

Principalul nostru interes actual în Plum Island se referă la un focar de boală Lyme, despre care mulți cred că a avut originea aici, deoarece insula se află la doar câțiva kilometri de coasta Connecticut, unde boala a apărut pentru prima dată în 1970, apoi a explodat în jurul anului 1975. practic o boală fatală, deși ucide încet și dureros. Interesul nostru pentru boala Lyme este în primul rând pentru că este o boală de tip micoplasmă, tulpina specifică fiind „mycoplasma fermentens”, care este aceeași tulpină care infectează soldații care suferă de Sindromul Războiului din Golf. Atât victimele bolii Lyme, cât și veteranii războiului din Golf în mare parte, suferind de exact aceleasi simptome. Nu numai că, această tulpină specială de micoplasmă a fost creată la Plum Island și ulterior brevetată de armata SUA (brevetul SUA 5.242.820 eliberat pe 7 septembrie 1993). O altă legătură cu Insula Prunelor este că această micoplasmă este transmisă cel mai frecvent prin insecte – căpușe, în acest caz – care erau specialitățile atât ale lui Erich Traub, cât și ale Unității 731 a Dr. Ishii. [69][70][71] MSNBC a publicat un articol în care afirmă că CDC a admis că boala Lyme este o armă biologică, dar pagina pare indisponibilă. [72]

 

Un autor a remarcat că boala Lyme este „un agent biorăzboi ideal pentru că evită detectarea la testele de rutină, are o gamă enormă de prezentări diferite și poate imita totul… Personalul medical inamic nu ar ști niciodată ce i-a lovit, doar ca boala a lovit populația lor, mai degrabă decât o creștere inexplicabilă a zeci de afecțiuni cunoscute.”

 

Armata americană susține că toate animalele folosite pe insulă sunt ucise pentru a preveni răspândirea oricăror boli, dar criticii afirmă în mod concret că păsările și animalele trec în mod regulat între insulă și continent, făcând carantina o imposibilitate efectivă. Barbara J. Andrews a scris un articol foarte informativ pe această temă, din 4 ianuarie 2011. În el, ea a afirmat că:

 

„Fie armata americană nu știa nimic despre tiparele migratorii sau, așa cum este mai logic, cercetătorii armatei știau exact ce fac. Insula Plum se află pe calea de zbor din Atlantic, care merge de la coasta Floridei până la coasta de est până în Groenlanda. Un milion de păsări se odihnesc. pe insulă înainte de a zbura spre estuarele râului Connecticut din Lyme. Este posibil, dar îndoielnic, că armata a trecut cu vederea și faptul că căprioarele înoată în mod regulat între insulă și continent. De fapt, cercetătorii Plum Island cred că cerbul și păsările au fost recunoscute ca vehicule pentru teste de distribuție. Astfel, cercetările biologice ale Plum Island au crescut cu sau fără a ține seama de daunele colaterale care au urmat. Yankee Magazine, în temeiul Freedom of Information Act, a dezvăluit că munca lui Plum Island a inclus „focare de virusuri, crize biologice… și colonii experimentale de căpușe, crescute pentru cercetarea bolilor transmise de vectori”. Indiferent dacă căpușele infectate au fost sau nu eliberate în mod deliberat în comunitățile din jur… căpușele vector modificate genetic de pe Insula Prunelor au infectat populația umană.”

 

 O condiție cu adevărat ciudată, chiar și după mulți ani, este că acest subiect este aparent interzis pentru discuție. Guvernul refuză să discute problema, medicilor se pare că le este frică să diagnosticheze sau să trateze boala, iar casele de asigurări de sănătate refuză să acopere tratamentul, aparent pe motiv că boala nu există cu adevărat. Acestea sunt exact aceleași probleme existente cu soldații care suferă de Sindromul Războiului din Golf: subiectul este în esență interzis, guvernul și armata refuză să vorbească despre el sau să-i recunoască însăși existența, iar companiile de asigurări refuză să acopere boli „inexistente”. . În conformitate cu această atitudine, profesioniștii medicali care încearcă să trateze sau să discute problema sunt hărțuiți și sancționați, intimidați până la tăcere.

 

Barbara Andrews a declarat în articolul său că Journal of Degenerative Diseases din 6 august 2002 a dezvăluit că Plum Island a fost cu siguranță sursa bolii Lyme și că boala conține același agent patogen (mycoplasma fermentens) găsit în Boala Războiului din Golf. Mai mult decât atât, a descris „un efort la nivel universitar de a descuraja medicii de la diagnosticarea și tratamentul bolii Lyme cronice și de a împiedica asigurarea” pentru boală. Andrews a raportat cazul unui doctor Joseph Burrascano, care a efectuat cercetări intensive și foarte respectate asupra bolii Lyme și care în 1993 a depus mărturie în fața unei comisii din Senat pe această temă. Andrews a spus că dr. Burrascano și-a riscat cariera declarând public ceea ce alții se temeau să discute și criticând academicieni care aparent au publicat lucrări eronate și înșelătoare pentru a preveni adevărul real să apară. Potrivit lui Andrews, Burrascano a declarat în mărturia sa:

 

„… Direcțiile de sănătate de stat au început să investigheze, într-un mod foarte amenințător, medicii care (diagnosticează și tratează boala)… Într-adevăr, trebuie să mărturisesc că simt că îmi asum un mare risc aici astăzi, afirmând public aceste puncte de vedere, de teamă că aș putea suferi unele repercusiuni negative, în ciuda faptului că multe sute de medici din întreaga lume sunt de acord cu ceea ce spun aici.” Burrascano l-a caracterizat Lyme drept o „boală politică” și, într-adevăr, a fost făcut un exemplu, acuzat de abatere profesională. Au durat șapte ani până când a fost în sfârșit exonerat și în timpul acelei lungi încercări, cazul doctorului Burrascano a fost urmărit pe furiș, dar cu atenție de comunitatea medicală.” Andrews a remarcat în cele din urmă că medicii consideră boala Lyme în același mod ca și sindromul Războiului din Golf – un „ boală steag roșu”.

 

În cele din urmă, ar trebui să remarc că CIA și armata americană trebuie să aibă sute de oameni (cel puțin) care lucrează în mass-media pentru a publica volume uriașe de trivialități irelevante, declarații înșelătoare, informații false și multe altele, doar pentru a deruta mintea publicului și pentru a elimina capacitatea de a se concentra asupra principalelor probleme. O așa-numită „documentare medicală” a susținut că boala Lyme nu este nouă, că a fost „documentată pentru prima dată ca o erupție cutanată în Europa în 1883”. Abordări ca aceasta sunt foarte inteligente, dar evită să discute despre modul în care cetățenii din Lyme, Connecticut și soldații din Kuweit au ajuns să fie infectați cu aceeași tulpină de micoplasmă pe care a brevetat-o guvernul SUA.

 

Virusul West Nile

 

 

Virusul West Nile a fost încă un nou agent patogen din Africa, care a apărut brusc în SUA în 1999, apoi sa răspândit pe Coasta de Vest, infectând în cele din urmă peste 30.000 de oameni în majoritatea statelor americane. Dar, la fel ca Zika și alții, acest virus era ușor și părea să nu facă un rău mare în locația sa inițială, în timp ce în SUA același virus a devenit un fel de infecție permanentă care aparent provoacă leziuni ireparabile ale sistemului nervos multor victime.

 

Și, ca și în cazul Zika, povestea oficială a fost că acest virus a fost introdus în America de Nord de către un călător din Africa sau Orientul Mijlociu sau „prin intermediul unui țânțar rătăcit într-un avion” sau, mai frecvent, a ajuns în transporturi de anvelope de automobile. . Dar, de fapt, armata americană a făcut cercetări în SUA cu privire la virusul West Nile de zeci de ani și nici măcar nu este un secret că acest virus, împreună cu mulți alți agenți patogeni, pot fi achiziționați gratuit dintr-un catalog din diverse surse americane și a fost de zeci de ani. Sute de laboratoare din întreaga lume fac aceste achiziții în mod regulat, agenții patogeni fiind vânduți în mod deschis pentru cercetarea medicală, o sursă fiind Colecția Națională de Cultură a Tipurilor din SUA din Rockville, Maryland, foarte aproape de laboratoarele de război biologic ale armatei de la Fort Detrick. Cu toate acestea, de fiecare dată când un alt agent patogen apare pe tărâmul public, povestea oficială implică călători sau cauciucuri, iar media conformantă papagaliceste această prostie, știind că este aproape sigur fals. Chiar și o scurtă cercetare asupra operațiunilor masive de bio-război ale armatei americane ar informa cetățenii interesați despre adevărul că germenii ucigași și bolile de proiectare sunt puse la vânzare în mod activ în SUA, inclusiv cele despre care, precum virusul West Nile, se presupune că au apărut „în mod misterios” și au fost larg răspândite în populație.

 

Dr. Alan Cantwell a scris un articol despre virusul West Nile în care a subliniat câteva puncte foarte interesante, dintre care unul a fost că, în timp ce multe boli infecțioase au fost alungate din lume, multe boli noi au apărut pentru a le înlocui, inclusiv HIV, boala Lyme, hepatita C, boala legionarului, așa-numita „boala vacii nebune”, hantavirusul, febra hemoragică și Ebola. El a scris:

 

„Oficialii din domeniul sănătății dau vina pe creșterea călătoriilor globale și globalizării, creșterea și mișcările populației, programele de defrișare și reîmpădurire, sexualitatea umană (în cazul HIV) și contactul uman crescut cu mini-pădurile tropicale și alte habitate sălbatice care sunt rezervoare pentru insecte și animale care adăpostesc agenți infecțioși necunoscuți. Nicăieri în lista oficială a cauzelor nu se află faptul că timp de multe decenii milioane de animale și nenumărate fiole de material infecțios au fost expediate în întreaga lume în scopuri comerciale și de război biologic.” „Epidemiologii bănuiesc că virusul West Nile a fost izolat pentru prima dată [în 1999] la oameni sau animale din emisfera vestică, dar virusul și-a găsit de zeci de ani casa în mai multe laboratoare de cercetare din SUA, inclusiv Universitatea Rockefeller din Manhattan și Yale. Universitatea din New Haven, Conn. De fapt, cercetătorii de acolo au fost primii care au crescut și au studiat virusul West Nile în Statele Unite. Lucrările au început în anii 1950, când probele virale neidentificate din întreaga lume au ajuns la Rockefeller în mod constant. ” – (Din un articol din Newsday din 29 septembrie 1999, intitulat „Laboratoarele din zonă au studiat mult timp virusul / Yale, Rockefeller a început testele în anii ’50”)

 

Dr. Cantwell a remarcat, de asemenea, că în cazul virusului West Nile, ca și în cazul altor agenți patogeni, armata americană a brevetat chiar și procesul de utilizare a țânțarilor pentru a răspândi boala. În lucrarea sa, dr. Cantwell a citat un articol de la Associate Press care spunea parțial: „În testele armatei de la Fort Detrick din Frederick, Md., s-a descoperit că japonicus este „cel mai competent vector” [transmițător] pentru virusul West Nile. într-un cadru de laborator, în comparație cu alți țânțari”. din Registrul Federal: 22 martie 1996 (Volumul 61, Numărul 57, Pagina 11812) Numărul de serie al cererii de brevet S.U.A. 08/348.882, depusă la 28 noiembrie 1994 și intitulată „Clone cDNA infecțioase ale virusului encefalitei japoneze atenuate de virusul și virusul encefalitei japoneze Făcut din clone”.

 

El a concluzionat scriind că, odată cu acest comerț mondial larg răspândit, cuplat cu progresele în tehnologia de îmbinare a genelor, a dus la producerea de noi boli de laborator care au potențiale capacități de război biologic, afirmând că „implicațiile tuturor acestor „progrese” științifice au condus în mod natural. mulți să suspecteze sau să tragă concluzia că aceste noi epidemii care apar în mod repetat sunt create de om”. Este dificil să nu fii de acord cu această concluzie, deoarece suspiciunea apare în mod natural atunci când un agent patogen care a fost cercetat activ de armată de mai bine de 30 de ani scapă brusc în public și este pus pe seama unui țânțar dintr-o anvelopă de mașină japoneză.

 

Nu cunosc sursa acestui virus care a apărut în SUA și nici nu am făcut concluzii despre metoda de introducere și răspândire a acestuia în statele americane, dar nu trebuie să fii om de știință (și nici un teoretician al conspirației) pentru a ști că povestea oficială creată la Casa Albă și promulgată de mass-media, este aproape sigur neadevărată. Suspiciunile noastre sunt trezite și mai mult atunci când ancheta publică asupra sursei și metodei de dispersare a acestor agenți patogeni pare a fi cenzurată în mod voluntar, fără niciun mijloc de știri sau reporter care să manifeste vreun interes în a contrazice o poveste oficială care este în cel mai bun caz neplauzibilă și aproape sigur frauduloasă.

 

*

Scrierile domnului Romanoff au fost traduse în 32 de limbi, iar articolele sale au fost postate pe peste 150 de site-uri web de știri și politică în limbi străine din peste 30 de țări, precum și pe peste 100 de platforme în limba engleză. Larry Romanoff este un consultant de management pensionar și om de afaceri. A deținut funcții de conducere în cadrul unor firme internaționale de consultanță și a deținut o afacere internațională de import-export. A fost profesor invitat la Universitatea Fudan din Shanghai, prezentând studii de caz în afaceri internaționale la cursurile EMBA de nivel superior. Domnul Romanoff locuiește în Shanghai și scrie în prezent o serie de zece cărți legate în general de China și Occident. El este unul dintre autorii care contribuie la noua antologie a lui Cynthia McKinney „When China Sneezes”. (Cap. 2 — Confruntarea cu demonii).

 

Arhiva lui completă poate fi văzută la:

https://www.bluemoonofshanghai.com/ și https://www.moonnofshanghai.com/

El poate fi contactat la:

2186604556@qq.com

 

*

NOTE (Toate în limba engleză)

[59]Experimentele umane Edgewood Arsenal

https://military-history.fandom.com/wiki/Edgewood_Arsenal_human_experiments

[60]Wilson Greene, „Războiul psihochimic: un nou concept de război”; Operațiunea Delirium

https://www.newyorker.com/magazine/2012/12/17/operation-delirium

[61]New Yorker Magazine decembrie 2012, gazul Sarin al armatei americane; Operațiunea Delirium

https://www.newyorker.com/magazine/2012/12/17/operation-delirium

[62]În interiorul terenului de probă extrem de secret Dugway – în imagini

https://www.theguardian.com/us-news/gallery/2017/aug/17/dugway-proving-ground-utah-top-secret-in-pictures

[63]TESTARE DE OAILE UCISE DE DUGWAY

https://www.deseret.com/1992/6/30/18991954/testing-by-dugway-killed-sheep

[64]Gazul nervos la Dugway

https://en.wikipedia.org/wiki/Dugway_sheep_incident

[65]Oaia moartă la Dugway.

http://capitalresearch.org/2014/03/a-mighty-wind-nerve-gas-six-thousand-dead-sheep-and-soviet-trickery/

[66]Dr. Steven J. Allen; „Gazul nervos, șase mii de oi moarte și șmecheria sovietică”

https://capitalresearch.org/article/a-mighty-wind-nerve-gas-six-thousand-dead-sheep-and-soviet-trickery/

[67]Laboratorul 257: Povestea tulburătoare a laboratorului secret de germeni al guvernului

https://www.amazon.com/Lab-257-Disturbing-Governments-Laboratory/dp/006078184X

[68]Laboratorul 257: povestea tulburătoare a laboratorului secret de germeni Plum Island al guvernului

https://archive.org/details/lab257disturbing00carr

[69]Laboratorul 257: Povestea tulburătoare a laboratorului secret de germeni de pe Insula Prunelor Guvernului

https://www.amazon.com/Lab-257-Disturbing-Governments-Laboratory/dp/0060011416

[70]Boala Lyme

http://www.thedogpress.com/Editorials/Plum-island-LymeDisease_Andrews1.asp

[71]Guvernul SUA admite că boala Lyme este o armă biologică

http://rense.com/general69/lyme.htm

[72]Boala Lyme

http://www.msnbc.msn.com/id/10039154/

 

Copyright © Larry Romanoff, Blue Moon of Shanghai, Moon of Shanghai, 2023