RO — LARRY ROMANOFF: Statul subteran al Americii

Statul subteran al Americii

De Larry Romanoff, February 24, 2023

Traducerea: CD

ENGLISH   LITHUANIAN   ROMANIAN

 

 Sub îndrumarea oamenilor invizibili, mulți membri ai grupurilor de reflecție ale establishmentului susțin din ce în ce mai mult și mai deschis că democrația americană de astăzi este „incapabilă să facă față provocărilor cu care se confruntă țara”, concluzionand că SUA au nevoie de o noua „de sus în jos” soluţie care sa fie exercitată de puterea executivă independentă de Congresul ales. Mai multe persoane, inclusiv editorialistul NYT Thomas Friedman, au susținut că „puterea ar trebui să treacă de la organisme alese controversate, diverse din punct de vedere ideologic, supuse presiunii din partea „ordinelor inferioare”, către „experți” acreditați care operează la Washington, Bruxelles sau Națiunile Unite”. Poate că trebuie să se precizeze clar că „organele conflictuale, diverse ideologic” sunt Congresul ales și camera inferioară, iar „ordinele inferioare” care sunt destituite cu o pufă de dispreț sunt, desigur, oamenii. Guvernul secret/subteran promovează acum în mod deschis un guvern ales care să fie exclus ca fiind controversat și irelevant, puterea transferată acelorași bancheri europeni sionişti – „experții acreditați” – care controlează deja o mare parte a lumii în culise. Acum am devenit atât de îndrăzneți încât democrația este respinsă în mod deschis, în timp ce guvernul de facto iese încet din umbră ca o dictatură autoritara controlată din Europa.

 

Dacă vă amintiți, acestea sunt exact sentimentele exprimate de Lippman și cu aproape 100 de ani mai devreme, susținând că „turma năucită” avea nevoie de îndrumare și consimțământul creat din partea „putinilor inteligenți”. Acest lucru reflectă, de asemenea, concluziile din raportul Comisiei Trilaterale privind criza sa a democrației, afirmând din nou cu îndrăzneală că americanii trebuie să fie „îndoctrinați în mod corespunzător” pentru a limita (sau elimina) implicarea publicului în democrația politică. În ceea ce privește prostia nebunească despre democrația în stil american care necesită o populație foarte educată, cred că Andrew Bacevich a fost cel care a scris în „The Limits of Power: The End of American Exceptionalism” – “LimitelePuterii: SfarsitulExceptionalismului American”: „Pentru democrația în stil american, este important ca candidații să fie nu numai incompetenți, ci la fel de neinformați ca alegătorii. Numai din această ignoranță fundamentală „înțelepții”, intelectualii politici care formează guvernul secret/subteran, sunt capabili să controleze Casa Albă și Congresul”.

 

Guvernul secret al lui Bernays și bancherii europeni au prețuit acest plan al unei dictaturi fasciste americane timp de multe decenii, un plan care aproape a reușit când un grup de finanțatori evrei și tatăl lui George H. W. Bush au făcut încercarea eșuată de a o lovitură de stat militară în 1934. Cu toate acestea, controlul clandestin al guvernului SUA este deja un fapt, chiar și în absența unei proclamații oficiale. Planul a fost dezvoltat în întuneric de zeci de ani de către bancheri, fundații și grupuri de reflecție și Grupul Bilderberg și iese din ce în ce mai mult la vedere. Poporul american nu are un control mai autentic asupra guvernului său decât oamenii din țările pe care le numim dictaturi, nici în politica externă, nici în problemele economice și sociale interne. Adevărul este că politicienii aleși ai Americii nu au nicio influență asupra celor mai importante activități ale guvernului secret/subteran care conduce America de astăzi. Cei care controlează ramura executivă operează adesea nu numai în totalitate în afara legii, ci în multe cazuri în totalitate în afara constituției însăși a Statelor Unite. Kanya D’Almeida a scris că „cel mai bogat unu la sută a deturnat însăși bazele democrației”, că capitalul corporativ a infectat corpul politic în ciuda constituției și a separării puterilor. Și, de fapt, au profitat de separarea puterilor concentrându-și eforturile pe transferul enorm de putere către Casa Albă pe care o controlează. După cum sa spus mai devreme, unul dintre instrumente a fost utilizarea directivelor prezidențiale, creând o vastă rețea de drept și politici secrete și private sub masca imperativelor de securitate națională.

 

Un articol de știri a raportat declarații ale unui fost oficial la nivel înalt al Departamentului de Justiție că Congresul știa că puterile din spatele Casei Albe și-au revizuit programele de control social și au implementat multe practici ilegale după 9-11 și că Congresul a încercat și nu a reușit să afle. cât de extreme au fost aceste programe și cât de gravă a fost încălcarea legii. Se afirma că Casa Albă a insistat să păstreze secretul, de fapt să ascundă de Congresul ales majoritatea informațiilor legate de zeci de directive prezidențiale care dictau nu numai politica de securitate națională a SUA, ci și cea mai mare parte a politicii externe. Conținutul și substanța acestor directive prezidențiale, care au putere de lege, sunt încă necunoscute, Casa Albă sfidând pur și simplu Congresul și refuzând să-și dezvăluie acțiunile.

 

În acest context, Thomas Drake a scris: „De când guvernul s-a dezlegat de constituție, după 11 septembrie, ne-a mâncat de viu democrația din interior spre exterior. Conducătorii Americii sunt elite despotice care trăiesc în frica și trepidarea de propriul lor popor și de puterea oamenilor din jurul lumii. lumea se ridică în rebeliune împotriva guvernării greșite a capitalismului”. Primarul New York-ului, John Hylan, a declarat puțin mai devreme: „Micul grup de bancheri internaționali puternici conduce practic guvernul Statelor Unite în propriile lor scopuri egoiste. Ei controlează practic ambele partide politice”.

 

În cartea sa “The New Freedom”, scrisă în 1913, Woodrow Wilson a scris: „De când am intrat în politică, mi s-au încredințat în principal părerile bărbaților în mod privat. Unii dintre cei mai mari bărbați din Statele Unite, în domeniul comerțului și producției, simt ca le este frică de ceva. Ei știu că există o putere undeva atât de organizată, atât de subtilă, atât de vigilentă, atât de interconectată, atât de completă, atât de răspândită, încât ar fi bine să nu vorbească mai presus de respirația lor când vorbesc pentru a condamna aceasta.” Senatorul William Jenner a scris în 1954: „Astăzi calea dictaturii totale în Statele Unite poate fi trasată prin mijloace strict legale, nevăzute și neauzite de Congres, Președinte sau popor. În exterior avem un guvern constituțional. în cadrul guvernului și sistemului nostru politic, un alt organism reprezentând o altă formă de guvernare – o elită birocratică”.

 

Președintele Theodore Roosevelt a scris în 1913: „Acești bancheri internaționali și interesele Rockefeller-Standard Oil controlează majoritatea ziarelor și coloanele acestor ziare pentru a se supune sau ieși de la oficialii din funcțiile publice care refuză să facă cererea puternicelor clicuri corupte. care compun guvernul invizibil”. Congresmanul Louis McFadden, președintele Comitetului bancar și valutar din 1920 până în 1931, a scris în 1932: „Când a fost adoptat Federal Reserve Act, oamenii acestor State Unite nu au perceput că aici se înființează un sistem bancar mondial – un super-stat controlat de bancheri internaționali și industriași internaționali care acționează împreună pentru a înrobi lumea pentru propria lor plăcere. Fed a depus toate eforturile pentru a-și ascunde puterile, dar adevărul este că Fed a uzurpat guvernul.” Senatorul american Daniel Inouye, a declarat la sfârșitul audierilor Iran-Contra: „Există un guvern în umbră, cu propria sa Forță Aeriană, propria Marina, propriul mecanism de strângere de fonduri și capacitatea de a-și urmări propriile idei de interes național, liber. de toate controalele și echilibrele și liber de legea însăși”.

 

Am scris în altă parte despre Casa Albă, folosind Departamentul de Justiție pentru a impune băncilor să se conformeze, impunând sancțiuni economice ilegale asupra inamicilor politici, iar Departamentul susținând că nu are obligația de a divulga nimic guvernului ales. Întregul Departament de Justiție a fost deturnat și nu mai raportează Congresului. Departamentul de Comerț, Departamentul de Stat, CIA, NSA, FBI și armata, toate raportează guvernului secret/subteran prin intermediul Casei Albe.

 

Un articol media american recent despre spionajul NSA a declarat: „O încercare de a întrerupe finanțarea pentru colectarea de date telefonice de către NSA a suferit o înfrângere surprinzător de îngustă, 217 la 205. Modificarea nu era în pericol să devină lege – Senatul ar fi uciso. și, dacă toate celelalte ar fi eșuat, președintele Obama ar fi pus veto. Dar a anunțat serviciile de informații: speriații nu decid cât de departe este prea departe. Un cititor online a produs o rezumare excelentă a ceea ce el a numit „această bijuterie a raționamentului”. Comentariul lui:

 

„NSA a operat de ani de zile un sistem masiv, secret, de aspirare a datelor la nivel mondial, împotriva tuturor legilor interne și internaționale. Când a fost descoperit, legiuitorii americani au prezentat un proiect de lege pentru a întrerupe finanțarea NSA. Proiectul de lege a eșuat, dar nu contează, pentru că chiar dacă trecuse de Camera deputatilor, Senatul l-ar fi ucis. Și dacă Senatul nu l-ar fi ucis, Casa Albă l-ar fi respins. Puterea Legislativă în mod evident nu mai are nici un control rămas asupra unor probleme atât de serioase din punct de vedere politic care afectează fundamentele. de drepturi personale, intimitate, încălcare a legii la scară masivă, crearea unui sistem polițienesc-stat, relații internaționale și, bineînțeles, cheltuieli. Acest exemplu remarcabil al absenței totale și înfricoșătoare a controlului legislativ demonstrează că „poporul este responsabil”. Am înțeles.”

 

În martie 2012, Kenneth Lieberthal și Wang Jisi au publicat un important document de poziție pentru Institutul Brookings pe tema „neîncrederii strategice” SUA-China, pentru care au pretins contribuția multor „lideri americani de top”, dar care a omis reprezentanții aleși ai guvernul SUA, făcând Congresul evident prin absența sa, cel puțin din definiția „liderilor de top”. Cel mai grăitor punct al lucrării în acest context a fost o declarație a lui Lieberthal conform căreia în cele mai vitale probleme care afectează nu numai SUA, ci și lumea, Congresul nu a jucat niciun rol activ, ci a fost „capabil să-și facă simțită preocupările” cu privire la activitățile întreprinse de Casa Albă și guvernul adevărat. Așadar, într-o „democrație” imaginară în care reprezentanții aleși ai poporului sunt presupus supremi, cel mai bun lucru pe care îl pot face este să-și „facă simțită preocupările” celor care controlează cu adevărat țara.

 

Ce recunoaștere mai mare am putea avea despre un Congres emasculat care a fost practic lipsit de funcțiile sale, împins cu forța la o parte ca un fel de organism consultativ neplăcut? Elemente precum bugetul și comerțul sunt nesemnificative aici; ceea ce contează în acest context sunt CIA, NSA, armata, Libia și Irakul și Iranul, FED și bancherii și justiția, iar în aceste chestiuni, Congresul a devenit aparent irelevant. Din nou, acestea nu sunt semnele unei democrații, nici măcar ale uneia de basm. Americanii se laudă cu ardoare cu multele controale și echilibre din lăudata lor democrație, dar acest mit nu a fost niciodată real și cu siguranță nu este real astăzi. Menținem pretenția unei democrații, organizând alegeri pentru un Congres care nu mai păstrează nicio putere reală, dar oamenii continuă să predice religia în timp ce Dumnezeu este deja mort. Doar biserica a fost păstrată pentru a menține iluzia.

 

 Un exemplu izbitor este Parteneriatul Trans-Pacific (TPP) care este promovat astăzi. Congresul SUA are autoritate exclusivă asupra politicii comerciale, dar guvernul secret a elaborat documente și a comandat desfășurarea negocierilor nu numai în secret, ci cu refuzul de a lăsa Congresul să aibă cunoștință de conținut. Unui congresman i s-a permis să vadă doar câteva secțiuni ale acestui acord comercial și abia apoi într-o cameră izolată, fără cameră, computer sau chiar creion. Există multe temeri legitime cu privire la ilegalitatea unei mari părți a acestei legislații și a încercărilor sale de a emascula suveranitatea națională a tuturor națiunilor participante, totuși Casa Albă pretinde securitatea națională ca bază pentru a cere Congresului să adopte această legislație masivă fără informații cu privire la ea, la continuturi. Concentrarea puterii la Casa Albă și predarea simultană a Congresului la irelevanță au atins o măsură care ar fi invidia majorității dictatorilor.

 

Luați în considerare din nou TPP. Acest program extrem de ambițios de supraacoperire imperială nu a fost conceput nici de Obama, nici de Departamentul de Comerț, ci de oamenii invizibili care trag sforile marionete și care folosesc Casa Albă și Cabinetul ca un front fals pentru a-și atinge obiectivele comerciale. Nici Obama, nici secretarul său de Comerț nu au imaginația sau lăcomia beligerantă de a fi inventat o astfel de schemă, nici orgoliul de a presupune că ar putea îngrădi Congresul să adopte proiectul de lege fără să cunoască conținutul acestuia. Nici Obama, nici Departamentul de Comerț nu sunt atât de bătăuși patologici încât să ceară ca națiunile din Pacific să semneze acordul pe nevăzute. Nu, acest lucru a fost conceput în întregime de către papușarii folosind Casa Albă și structura guvernamentală ca instrumente pentru a-și promova propriile ambiții hegemonice personale. Acesta nu a fost rezultatul unui președinte puternic care a dictat un Congres slab și și-a asumat cu îndrăzneală puterile interzise lui de Constituție, ci un președinte slab și ambițios a fost manipulat de bunăvoie de puterea din spatele tronului și de un Congres amenințat, hărțuit și mituit pentru a asculta.

 

În mod similar, nu am avut „războiul lui Bush” sau „războiul lui Obama”, ci mai degrabă războiul secret al guvernului condus prin Casa Albă fără referire la Congres, după ce a folosit Casa Albă ca front și armata SUA ca instrument pentru a-și realiza activitatea comercială și obiective politice. Luând în considerare doar Irakul și Libia, guvernul secret a folosit armata SUA ca o armată personală pentru a conduce un război privat împotriva a două națiuni nevinovate din care au fost jefuite peste 100 de miliarde de dolari pentru profitul personal al câtorva bancheri puternici și proprietari de corporații, într-un loc. destul de departe încât nimeni să nu știe ce se întâmplă și fără nicio supraveghere, fără raportare către Congres și fără socoteală lumii pentru moarte și distrugere.

obama full sitting reuters.jpg

Președintele SUA, Barack Obama, așteaptă să ia cuvântul în timpul ceremoniei naționale de comemorare a ofițerilor de pace de la Capitol Hill, la Washington, 15 mai 2012. Obama a onorat ofițerii de poliție care au fost uciși la datorie anul trecut. REUTERS/Larry Downing (STATELE UNITE – Tags: POLITICĂ)

 

 Niciun președinte nu are autoritatea să întreprindă astfel de aventuri militare devastatoare după capriciul său, dar, când Obama a fost împins să lanseze distrugerea militară a Libiei de luni de zile, acea parodie a fost planificată și lansată în totalitate fără referire la Congres, o admitere deschisă a irelevanței sale. Numai Congresul are autoritatea să declare război sau să permită angajamente militare beligerante, dar în fiecare caz puterea din spatele Casei Albe a rescris pur și simplu regulile și a redefinit termenii. Cei din guvernul secret/subteran au procedat apoi să-și îndeplinească agenda fără un scâncet de obiecție din partea Congresului, o mărturie tăcută a puterii AIPAC și a lobby-ului evreiesc care nu numai că dorea războaiele și aranja finanțarea acestora, dar asigura indirect finanțarea campaniilor electorale, a majorității senatorilor și congresmenilor. Mai mult decât atât, într-o perioadă în care guvernul SUA punea personalul în vacanțe forțate neplătite și atracțiile turistice din toată țara erau toate închise din lipsă de fonduri, guvernul secret nu a avut nicio dificultate în a găsi banii pentru a distruge Libia și alte 100 de miliarde de dolari pentru tentativă asupra Siriei.

 

Victoria Nuland and Geoffrey Pyatt, Kiev, 10 December

Victoria Nuland și Geoffrey Pyatt au vizitat împreună tabăra opoziției de la Kiev în decembrie 2013

 

În mod similar, ne putem aminti de angajata Departamentului de Stat, Victoria Nuland, lăudându-se cu cele 5 miliarde de dolari cheltuite pentru destabilizarea Ucrainei și răsturnarea guvernului acesteia în aceeași perioadă de conturi bancare goale. Avem, de asemenea, conversația ei despre Ucraina, care a fost postată online pentru întreaga lume, unde celebra a respins obiecțiile Europei la răsturnarea forțată și violentă a guvernului Ucrainei spunând: “Fuck the Eu” – „La naiba cu UE” și a continuat să decidă noii conducători marionete ai acelei țări.  Rețineți că nu Casa Albă a decis cine va fi acceptabil ca noi lideri ai Ucrainei, nici Congresul SUA și, cu siguranță, nu poporul ucrainean a cărui așa-zisa „democrație” nici măcar nu se califică drept farsă. Soțul lui Nuland este Robert Kagan, care activează la Brookings Institute și la Carnegie Endowment for Perpetual War, ambii fiind evrei sionişti neoconiști care joacă monopol cu țări reale, iar Nuland a luat acele decizii, un semn al faptului ca se află in adevărata putere.

 

A fost la fel de adevărat și cu multitudinea de crime corporative comise de aceiași oameni invizibili, aceiași suspecți care populează fiecare astfel de listă, prea mari pentru a eșua și prea puternice pentru a fi urmărite penal. Imunitatea lor politică și impunitatea legală sunt atât de înrădăcinate astăzi încât sunt aproape de neatins. Devastarea financiară din 2008 nu a fost un accident, ci un transfer de bogăție criminal planificat cu îndrăzneală, de o asemenea amploare încât să merite reclasificarea drept trădare, dar doar victimele nevinovate vor plăti. Amenzile relativ minore și ușor de recuperat aplicate băncilor nu vor face altceva decât să pedepsească acționarii nevinovați. Zecile de milioane care și-au pierdut casele nu vor primi nimic, în timp ce vinovații se bucură de sutele lor de miliarde de profituri și bonusuri. Încă o dată, nici un scâncet de obiecție din partea aleșilor Congresului Poporului. Directorii corporațiilor financiare și ale altor corporații gigantice au imunitate penală de facto pentru toate acțiunile lor. În ce altă sferă redefinesc infractorii legile pentru a-și exclude actele ilegale în timp ce autoritățile privesc în tăcere și neputincioase, iar când se întâmplă că infractorii au puterea de a defini legalitatea așa cum o fac astăzi în SUA, nu sunt cumva infractorii care sunt acum responsabili?

 

În urmă cu câțiva ani, Paul Findley a scris o carte intitulată „Îndrăznesc să vorbească”, detaliind influența și controlul evreiesc asupra guvernului SUA. În cartea sa, Findley l-a citat pe senatorul american William Fulbright, pe atunci președintele Comisiei de Relații Externe a Senatului, care a condus investigații asupra controlului străin asupra guvernului națiunii sale și care a scris în 1973:

 

 „Israelul controlează Senatul… aproximativ 80% (din senatorii SUA) sunt complet în sprijinul Israelului, iar influența evreiască în Camera Reprezentanților este și mai mare. Orice dorește Israelul Israelul va obține….Israelul este capabil să înăbușe libertatea de exprimare, să controleze Congresul și chiar să dicteze politica externă”. Într-un interviu CBS TV, Fulbright a declarat în continuare: „Israelienii controlează politica în Congres și Senat. Sunt conștient cât de aproape imposibil este în această țară să duci o politică externă [în Orientul Mijlociu] neaprobată de către Evrei… un control extraordinar pe care evreii îl au asupra presei de știri și barajul pe care evreii l-au construit asupra congresmenilor.  Sunt foarte îngrijorat de fapt că influența evreiască aici domină scena completă și face orice să convinge Congresul să facă orice. Ambasada Israelului dictează practic congresului prin intermediul unor evrei influenți din țară.”

Fulbright a declarat în repetate rânduri că Senatul SUA a fost „subordonat” Israelului și evreilor, ceea ce a împiedicat guvernul să aplice orice presiune asupra Israelului în atrocitățile sale față de poporul palestinian. El a susținut că SUA dețin suficientă pârghie asupra Israelului, deoarece „furnizăm toate mijloacele – sau o mare parte din mijloacele necesare – pentru a finanța sau pentru a plăti pentru tot ceea ce face Israelul”, dar a adăugat că pârghia nu a putut fi aplicată deoarece „Israelul controlează Senatul”. El a mai spus: „Senatul este supus Israelului, după părerea mea mult prea mult. Ar trebui să ne preocupe mai mult interesul Statelor Unite decât să facem cererea Israelului. Aceasta este o evoluție foarte neobișnuită. Marea majoritate a Senatului Statele Unite – undeva în jur de 80 la sută – sunt complet în sprijinul Israelului. Acest lucru a fost demonstrat în repetate rânduri și asta a îngreunat guvernul nostru”.

 

Mai mulți autori au scris că manifestarea constantă de credință a Congresului față de evrei și Israel, în loc de SUA, a fost atât jenantă, cât și nepatriotică, mai ales având în vedere că Israelul este aproape total dependent de ajutorul financiar și militar american. Mulți au remarcat, în plus, că mass-media controlată de evrei prezintă o astfel de „prezentare părtinitoare și simpatică” a Israelului și împiedică în continuare orice păreri opuse sau adevăruri despre suferința amară a palestinienilor, că aparent doar 4% dintre americani sunt deloc conștienți de Ocupația militară brutală de 70 de ani de către evrei a poporului palestinian. Istoria lungă a sprijinului Congresului SUA pentru Israel l-a determinat pe fostul secretar de stat James Bakerto să numească Congresul „Micul Knesset” după Knesset (parlamentul) Israelului de la Ierusalim. Un senator american a deplâns că are dreptul să-și critice propriul guvern, dar nu are un astfel de drept de a critica guvernul Israelului, chiar dacă acțiunile sale erau împotriva interesului național al SUA. Paul Craig Roberts a scris „Când lumea se uită la America, ceea ce vede este o colonie israeliană”, iar fostul candidat la președinție Pat Buchanan a descris Capitol Hill drept „teritoriu ocupat de Israel”.

 

În acest context, și într-o combinație uluitoare de patologie utopică, propagandă, îndrăzneală și ironie, mass-media americană a produs un mic zgomot în persoana senatorului evreu-american Barbara Boxer, care a proclamat ascultător că a fost avertizată de FBI că „Cetățenii chinezi sau oficialii guvernamentali ar putea încerca să contacteze biroul ei „în efortul de a influența politica externă a SUA””. „Oficialii chinezi” ar putea încerca să influențeze politica externă a SUA? Și care sunt eforturile evreilor de a influența politica externă a SUA? Nici o privire de la ea. Așa cum a subliniat un scriitor, „Că un astfel de material dublu standard poate fi publicat fără intenție ironică este un rechizitoriu arzător al mass-mediei americane și al sistemului politic actual”.

 

Amiralul Thomas Moorer, care a fost președintele Statului Major al Statelor Unite ale Americii, a declarat în 1983: „Nu am văzut niciodată un președinte să se ridice împotriva evreilor. Ei obțin întotdeauna ceea ce își doresc. Dacă poporul american ar înțelege ce stăpânire au acei oameni ce au ajuns la guvernul nostru, s-ar ridica în arme”. A fost același amiral Moorer, cel mai înalt ofițer militar al Americii, care nu a putut obține o investigație sinceră a atacului israelian din 1967 asupra USS Liberty.

 

Armata evreiască a atacat o navă de spionaj americană neînarmată în apele internaționale, sperând să o distrugă și să pună vina pe Egipt. Liberty a fost atacat în mod repetat pe o perioadă de câteva ore de avioane cu reacție și torpiloare, ucigând 34 de americani și rănind alți 174, dar nu a reușit să scufunde nava. Israelienii au atribuit atacul eșuat unei identificări greșite accidentale, dar toți supraviețuitorii au susținut că steaguri americane fluturau în mod clar pe navă în timpul atacului și că, prin contactul radio, israelienii identificaseră Liberty ca o navă americană. Acesta a fost în mod clar un alt fals. – operațiune cu steag care a eșuat în misiunea sa, lăsând supraviețuitorii să depună mărturie despre adevăr. Dar Casa Albă, la cererea evreilor săi, a aruncat afacerea sub covor, în măsura în care tuturor supraviețuitorilor li s-a interzis să discute vreodată problema sub sancțiunea penală și celor mai mulți le era prea frică să vorbească chiar și după ce s-au pensionat din armata SUA. La acea vreme, un purtător de cuvânt al Casei Albe a declarat că „(Președintele) Johnson nu va începe un război pentru câțiva marinari morți”.

 Walt și Mearsheimer au scris o lucrare definitivă despre războiul din Irak, documentând că, în cuvintele lor, „lobby-ul evreiesc” a vrut – și a obținut – războiul. Libia a fost la fel și doar evreii doresc invazia și distrugerea Siriei și Iranului și cel mai probabil, au furnizat arme chimice așa-zișilor rebeli sirieni și au oferit ședințele foto ca dovadă. Obama a făcut tot posibilul să-și oblige manipulatorii cu o invazie a Siriei, chiar dacă propriii săi lideri militari au discreditat ideea drept nebună. Apoi, pentru a salva fața când complotul eșuase în mod clar, el a propus să supună problema la votul Congresului, unde a murit. Se știa deja că Congresul a fost împotrivă cu 80% și că un vot nu va trece niciodată, la fel ca în Marea Britanie. Toate aceste angajamente militare nu s-au bazat doar pe minciuni absurde, ci au fost reprobabil de ilegale și imorale, dar nici păpușile, nici păpușarii nu au fost trași la răspundere. Mai mult decât atât, numele păpușarilor nu vor fi înregistrate nicăieri, un adevărat guvern invizibil/subteran.

 

In this July 22, 2016, file photo, convicted spy Jonathan Pollard, left, with his lawyer, Eliot Lauer, leaves federal court in New York following a hearing.

Spionul condamnat Jonathan Pollard (stânga) părăsește tribunalul federal în 2016 împreună cu avocatul său, Eliot Lauer. Pollard a fost arestat în 1985. | Foto AP/Larry Neumeister

 

În 2001, la Radio Israel a fost difuzată o reuniune a cabinetului israelian, în timpul căreia a apărut un dezacord între prim-ministrul israelian Ariel Sharon și ministrul său de externe Shimon Peres. Peres îl avertizează pe Sharon că Israelul ar trebui să țină seama de cererile americane în relațiile lor cu palestinienii și că încăpățânarea lui Sharon va pune în pericol interesele israeliene și „întoarce SUA împotriva noastră”. Sharon i-a răspuns lui Peres: „De fiecare dată când facem ceva, îmi spuneți că americanii vor face asta și vor face asta. Vreau să vă spun ceva foarte clar, nu vă faceți griji pentru presiunea americană asupra Israelului. Noi, poporul evreu, controlăm America. , iar americanii știu asta.” Tot în 2001, premierul evreu Netanyahu a batjocorit în mod deschis SUA la televiziunea israeliană, spunând „Știu ce este America. .” Și îl avem din nou pe Netanyahu când îl vizita pe Jonathan Pollard, evreul american care a fost condamnat ca trădător și spion pentru că a divulgat Israelului volume de secrete militare ale SUA. La ieșirea din celula din închisoare a lui Pollard, Netanyahu a fost citat că a spus: „Odată ce scoatem tot ce putem din Statele Unite, aceasta se poate usca și exploda”.

 

În iulie și august 2014, când Israelul conducea încă o ofensivă sălbatică împotriva palestinienilor, Wall Street Journal a raportat că oficialii Casei Albe și Departamentului de Stat au fost luați prin surprindere să afle că armata israeliană a asigurat provizii mari de arme și muniție. direct de la prietenii lor din Pentagon, fără știrea sau aprobarea Casei Albe. Atât oficialii evrei, cât și americani au spus că acesta este încă un indiciu al cât de puțină influență au Casa Albă și Departamentul de Stat în ceea ce privește extracțiile pe care evreii le pot face din SUA, președintele și personalul său de la Casa Albă găsindu-se, în esență, în exterior, uitându-se în interior. Jurnalul a raportat că oficialii israelieni l-au considerat pe Obama ca fiind slab și naiv și doar îl ocoleau pentru a trata direct cu Pentagonul și Congresul pentru a le satisface dorințele. Se pare că ei au spus că nu sunt îngrijorați de tensiunile cu Casa Albă sau de eșecul de a obține aprobarea lui Obama pentru nimic, deoarece oricum ar fi plecat în curând și ar putea pur și simplu să-l depășească. Au mai avut loc și alte incidente de acest gen, unul în care lobby-ul evreiesc a reușit să intre în posesia singurei escadrile de avioane cele mai dezvoltate americane care fuseseră obținute pentru armata SUA cu cheltuială mare și lobby intern. Se pare că un oficial al Departamentului Apărării le-a spus israelienilor că expedierea acestor aeronave în Israel ar fi imposibil din punct de vedere politic, având în vedere circumstanțele foarte dificile ale achiziției lor. El a susținut că răspunsul israelian a fost să spună: „Pregătește avioanele. Ne vom ocupa noi de Congres”. Și au făcut-o. Avioanele au fost expediate în Israel, iar americanii au ramas fără.

 

29/03/1979-New York, NY: Senatorii Daniel P. Moynihan (l) și Jacob Javits privesc cum prim-ministrul Israelului Menachem Begin primește aplauzele înainte de a se adresa unei reuniuni de lideri evrei.

 

 Pe 25 noiembrie 1977, presa evreiască a publicat un articol intitulat „Politica externă a SUA se bazează acum pe modul în care țările străine își tratează evreii nativi”. Ca fundal, un evreu rus numit devenise sedițios și supărător pentru guvernul rus și fusese închis. Evreii strigau după eliberarea lui. Articolul menționa că senatorii americani Moynihan și Javits din New York, doi sioniști înfocați, au notificat guvernul sovietic că transporturile de cereale din SUA vor fi anulate dacă rușii nu reușesc să-l elibereze pe Sharansky. A fost eliberat și deportat în Israel. Luați în considerare pentru un moment adâncimea influenței evreiești care ar avea ca rezultat ca doi senatori să-și asume autoritatea de a decide și de a dicta un mandat serios de politică externă a SUA unei alte națiuni pe o chestiune banală și fără autorizație legislativă sau executivă.

 

Helen Thomas  merge în sdreapta președintelui Richar Nixon și a unui grup mare în China la 1 februarie 1972.

 

Jurnalista americană Helen Thomas, a fost un reporter și autor american și un membru îndelungat al corpului de presă de la Casa Albă, care a acoperit Casa Albă timp de mai bine de șase decenii, a fost forțată să demisioneze din funcția ei la Hearst News după ce a spus într-un interviu că evreii ar trebui „să ia naibii din Palestina”. Într-un interviu publicat, Thomas a spus că evreii au „control total” asupra Casei Albe și asupra Congresului SUA si că „nu este un secret. Este foarte deschis… Toată lumea este în buzunarul lobby-urilor israeliene, care sunt finanțate de bogați. susținători, inclusiv cei de la Hollywood. Același lucru cu piețele financiare. Există control total. Suntem deținut de propagandiștii împotriva arabilor. Nu există nicio îndoială despre asta. Congresul, Casa Albă și Hollywood, Wall Street, sunt deținute de sioniști Suntem împinși într-o direcție greșită din toate punctele de vedere.”

 

Este chiar mult mai rău decât sugerează paragrafele de mai sus. Astăzi, este practic imposibil ca un politician să fie ales în SUA fără să-și declare mai întâi loialitatea lui nemuritoare față de Israel și evrei și, cu siguranță, orice sugestie de critică a Israelului sau a evreilor va garanta sfârșitul carierei sale politice. Nu cunosc vreun senator sau congresman american în ultima vreme care să fi fost ales fără să proclame mai întâi sprijin necondiționat și loialitate față de SUA, ci Israel. Acest lucru este atât de adevărat încât la ultimele alegeri prezidențiale din SUA, candidații la președinția americană făceau campanie nu în SUA, ci în Israel. Mitt Romney făcea o campanie puternică în Israel, sperând să câștige alegerile din SUA în acest fel, iar alți politicieni americani au făcut același lucru.

 

Candidatul democrat la președinție Hillary Clinton vorbește în timpul Conferinței de politică AIPAC de la Washington, în martie 2016. (Jim Watson / AFP / Getty Images)

 

În mod similar, Hillary Clinton, care a avut speranțe de a deveni președinte al SUA, și-a început campania pregătitoare la Comitetul evreiesc american și AIPAC, unde și-a prezentat drept acreditări eforturile ei trecute de a ajuta Israelul să-și protejeze supremația militară în Orientul Mijlociu și prin aparenta ei dorință. să înceapă al Treilea Război Mondial atacând Iranul pentru a îndepărta ultimul obstacol al Israelului în calea supremației militare.

 

Președintele Shimon Peres i-a acordat președintelui Obama medalia prezidențială de distincție pentru contribuția sa unică la securitatea statului Israel.

 

În martie 2013, într-o etapă uluitoare de putere arogantă, președintele israelian Shimon Peres i-a înmânat președintelui american Obama cea mai înaltă onoare civilă a țării, medalia prezidențială de distincție, președintelui american Obama pentru că a fost un băiat bun. Și fiecare președinte al SUA trebuie să apară la ședința foto obligatorie în timp ce poartă un yarmulke la zidul plângerii, fiind defilat umilitor ca o maimuță performantă pentru amuzamentul împăratului.

 

La începutul anului 2014, Jeff Blankfort a scris un articol intitulat „Redarea către AIPAC”, în care a inclus acest paragraf: „La începutul campaniei lor, fiecare candidat viabil de pe biletul democrat sau republican va primi o vizită de la un membru al personalului AIPAC care solicită o declarație care să descrie poziția sa actuală în relația dintre SUA și Israel. Pentru cei care nu au cuvinte, AIPAC va oferă cu plăcere asistență. Aceste declarații sunt apoi puse la dispoziția donatorilor pro-Israeli din districtul candidatului, precum și unei lungi liste de donatori din întreaga țară. În schimbul a ceea ce este invariabil un angajament de loialitate față de Israel, AIPAC va vedea că candidatul nu va avea lipsă de voluntari și de fonduri, deși acestea nu vor veni direct de la AIPAC. A fost, totuși, spectacolul de a-l urmări pe Obama, Hillary Clinton și McCain, cei trei indivizi care se luptau pentru a deveni liderul singurului candidat din lume, la care s-au alăturat liderii Camerei și Senatului ambelor partide, umilindu-se în fața audienței AIPAC, care l-a determinat pe veteranul jurnalist, Arnaud de Borchgrave, să dezvăluie cititorilor un adevăr elementar despre procesul politic din SUA și despre parametrii decizionali disponibili următorului președinte american.”

 

„Adevărul” lui Arnaud de Borchgrave din articolul din Times a fost următorul: „O dată pe an, lobby-ul israelian din Washington, cunoscut sub numele de AIPAC, ține convenția anuală în care oricine este oricine în lumea politică vine să ofere credință, mai degrabă decât un omagiu. ( Pentru cei care nu știu, „fealty” este supunerea subordonată și loialitatea unui țăran față de stăpânul său feudal: Ed) A devenit un rit politic de trecere, ca un contract medieval… Oricine nu trece de testul turnesol poate uita de a deveni președinte al Statelor Unite, sau senator sau chiar congresman.”

 

Blankfort a detaliat, de asemenea, cum, într-o altă manifestare fulgerătoare a puterii politice evreiești și a controlului asupra politicii americane, proprietarul miliardarului evreu de cazinou Sheldon Adelson i-a „convocat” pe câțiva candidați cei mai probabili pentru următoarele alegeri prezidențiale, pentru a “,” unul dintre ei. Blankfort a remarcat că toți s-au supus somației și s-au grăbit în fața domnului lor, „făcând tot posibilul să se vândă ca niște candidați la un interviu de angajare”. Se pare că Adelson a interogat fiecare candidat ambițios și a cerut fiecăruia „În primul rând și mai presus de orice, ascultare oarbă și necondiționată față de guvernul altui stat: Israelul”.

 

 Acest lucru ne aduce din nou înapoi la Bernays, care, în cartea sa „Propaganda”, a scris cu aproape 100 de ani în urmă, „… este binecunoscut că (un candidat la Președinție) poate fi hotărât de o jumătate de duzină de oameni care stau în jurul unei mese în o cameră de hotel”. Adevărul prost este că „oamenii” din America nu au avut niciodată vreo influență utilă asupra prețiosului lor proces democratic, datorită puterii partidelor politice care sunt controlate de același guvern secret/subteran. După cum am menționat în altă parte, votul în sine este irelevant, deoarece toată puterea rezidă în cei care selectează candidații care sunt la rândul lor preselectați pentru ideologia lor și dorința lor de a fi controlați. Ar trebui să fie clar că, dacă am puterea de a selecta candidații, voturile voastre vor fi lipsite de importanță în ceea ce privește rezultatul final, fie pentru politica internă, fie pentru politica externă. Americanii trăiesc într-o iluzie de mitologie alimentată de generații de propagandă extinsă, crezând cu fermitate în supremația unui sistem politic care este puțin mai mult decât o piesă de teatru prost gestionată, dependentă pentru succes de o populație necugetată și ignorantă. Nu oamenii deștepți venerau sistemul politic occidental multipartit, ci cei neinteligenti și neinformați, ignoranții și simpli la minte, care au fost copleșiți de propagandă și infectați în final cu o teologie falsă.

 

Nu numai selecția finală a candidaților și asistența materială și sprijinul financiar necesar pentru asigurarea alegerilor sunt cuprinse în aceasta; poate și mai importantă sunt capacitatea – și determinarea vicioasă – de a asigura pierderi în alegeri și înlăturarea candidaților aleși care nu reușesc să mulțumească stăpânilor lor evrei. Orice membru ales al Congresului care îndrăznește să vorbească împotriva politicilor brutale ale Israelului, care atrage o atenție nefavorabilă evreilor sau care contestă lațul Israelului în jurul gâtului Washingtonului va fi, așa cum a remarcat Blankfort, fie intimidat la tăcere, fie își va inversa pozițiile sau va fi invariabil. ales la următoarele alegeri. Senatorul Fulbright, pe care l-am menționat mai sus, a atras atenția nefavorabilă prin mărturia și declarațiile sale despre controlul evreiesc asupra aleșilor americani, fiind descris de AIPAC drept „consecvent nepoliticos cu Israelul și susținătorii noștri din această țară”, și a fost învins în următoarele alegeri, când adversarul său selectat de AIPAC a atras atenția covârșitoare din partea presei evreiești, precum și banii de campanie. Există și alte exemple notabile de politicieni americani care au provocat furia AIPAC pentru nerespectarea dorințelor evreilor și, ulterior, au fost „țintiți de AIPAC și învinși la următoarele alegeri”.

 

 Atât de mulți americani trăiesc în amăgirea că ei, și singuri, decid cine câștigă și cine pierde, când, de fapt, sunt jalnic de irelevanți pentru proces. Apoi avem mass-media, practic în întregime sub control evreiesc și care, cu excepția cazurilor extreme, poate determina de la sine rezultatul oricărei alegeri și soarta oricărui politician. După cum a remarcat Ben Bagdikian, puterea mass-media este putere politică în sensul că doar câțiva indivizi controlează în totalitate modul în care politicienii vor fi prezentați – sau NU – publicului care votează. Prin urmare, devine aproape imposibil ca candidații electorali să supraviețuiască dacă agenda și ideologia lor nu sunt conforme cu cele ale evreilor.

 

Blankfort a povestit că la doar câteva luni după ce a devenit președinte, Obama a primit scrisori care fuseseră vehiculate de AIPAC și care fuseseră semnate de aproximativ trei sferturi din toți congresmenii și senatorii, sfătuindu-l să se adapteze dorințelor Israelului și ale evreilor. Scrisoarea, care aparent conține o etichetă AIPAC pentru a dezvălui adevărata sa origine, „a fost în mod clar concepută pentru a trimite un mesaj președintelui că, în ceea ce privește Congresul, dorințele Israelului le depășesc pe cele ale Statelor Unite”. Potrivit lui Blankfort, toate mass-media au primit copii ale scrisorii și toate au ales să o ignore. Mulți președinți, senatori și congresmeni americani au primit astfel de comunicări care, în cele din urmă, i-au convins să-și „reevalueze” pozițiile și să aleagă o poziție politică mai favorabilă evreilor. A fi „prietenul lui Israel” este o condiție prealabilă necesară pentru o funcție politică în majoritatea națiunilor occidentale, inclusiv nu numai SUA, ci și Canada, Marea Britanie, Australia și multe altele. Nu este nici un secret, nici o surpriză faptul că evreii, fanaticii sionişti şi alţi susţinători ai Israelului sunt „profund încorporaţi la toate nivelurile în structura vieţii politice” şi, prin urmare, funcţionează în inimile acestor guverne. Acest lucru este atât de adevărat încât prim-ministrul Canadei Stephen Harper a respins cu prostie o apariție la ONU de dragul de a apărea la o întâlnire a unui grup evreiesc nedescris din SUA pentru a primi premiul „Omul anului” pentru loialitatea sa nemuritoare față de Israel și evrei.

 

Evreii se laudă deschis cu influența și puterea lor politică, publicațiile evreiești lăudându-se că l-au făcut pe Obama ceea ce este, iar un sionist evreu susținând celebru că „Barack Obama este primul președinte evreu”. James Petras a scris un articol util.

 

Mark Dubowitz

 

Acești oameni îi datorează loialitatea, iar primele sale acte în funcție au fost să umple Casa Albă și multe agenții importante cu sioniști radicali, dintre care majoritatea erau evrei, și, de asemenea, să curețe aceste agenții de oricine nu a reușit să-i facă pe plac lui AIPAC.  Procesul este foarte larg și profund și include cei mai vizibili politicieni și oficiali guvernamentali. Referindu-se la Obama, secretarul de stat Hillary Clinton și secretarul Apărării Robert Gates, Petras a remarcat că sunt atât de profund infuzați cu ideologia Israelului, încât au fost „zombi sionizati”. aș fi de acord. Cu adevărat, puțini oameni realizează adâncimea influenței și controlului evreiesc la Washington, în special în ceea ce privește politica externă a SUA. Israelul nu numai că vrea să distrugă Iranul din punct de vedere militar pentru a elimina o amenințare la adresa supremației sale militare, dar dorește ca SUA să-și distrugă inamicii și, prin puterea sa de lobby a SUA, dictează de fapt condițiile în care armata SUA. asa o sa fac. Sionistul evreu radical Mark Dubowitz, care nu este nici un oficial guvernamental ales, nici numit, a fost cel care a scris o mare parte din legislația referitoare la sancțiunile împotriva Iranului.

 

Nu Congresul ales și nu Casa Albă, ci guvernul secret reprezentat în mare parte de prietenii săi din AIPAC, determină și dictează politica SUA pentru Israel și Orientul Mijlociu și pentru o mare parte a lumii, cu siguranță față de Europa de Est și mai ales Rusia și Ucraina. AIPAC nu este puterea din spatele tronului; mai degrabă este fața publică a acelei puteri, care face licitații de nume care nu vor fi niciodată menționate. În acest sens, nu este diferit de ceea ce se numește vag „lobby-ul evreiesc”, fiind doar o săgeată într-o tolbă care include Consiliul pentru Relații Externe, Comisia Trilaterală, Fundațiile Rockefeller, Carnegie și Ford, FED-ul SUA și Banca Angliei împreună cu alți bancheri, finanțatori precum George Soros, studioul de la Hollywood și proprietarii mass-media, diverse alte așa-zise ONG-uri și multe corporații multinaționale. Toți sunt membri ai aceluiași cor și toți cântă același cântec, cu aceleasi versuri, cât și melodie scrise de finanțatorii internaționali evrei din Europa.

 

Președintele Joe Biden și vicepreședintele Kamala Harris, alături de membrii cabinetului prezidențial, pozează pentru un portret al cabinetului joi, 1 aprilie 2021, în Marele Foyer al Casei Albe. (Fotografia oficială a Casei Albe de Adam Schultz).

 

O parte importantă a acestui peisaj politic este alcătuită din organizații precum deja menționată Comisie Trilaterală, care este o ramură a „Consiliului pentru Relații Externe” (CFR) cu sediul în SUA, pe care Rothschild-ii europeni l-au creat ca versiunea americană a UK- bazată pe „Masa rotundă”. CFR a fost creat în SUA pentru familia Rothschild de către vechiul nostru prieten Lippman și de către colonelul Edward Mandell House, care a fost membru al guvernului secret al lui Bernays și păpușarul evreu al președinților Wilson și Roosevelt. CFR este format în mare parte din membri ai clasei conducătoare de elită a Americii și ai guvernului secret și exercită o influență uluitoare asupra aproape tuturor aspectelor vieții americane, ca să nu mai vorbim despre o influență omniprezentă și pernicioasă asupra politicii americane. Acest lucru este atât de adevărat încât practic toți candidații americani la președinție sunt membri ai CFR și, de fapt, calitatea de membru și aprobarea lor generală sunt condiții prealabile pentru candidatura prezidențială. Niciun președinte american nu va fi ales și nici nu va fi permis să candideze fără permisiunea CFR. Un congresman american a declarat:

 

„CFR este instituția. Nu numai că are influență și putere în pozițiile cheie de decizie la cele mai înalte niveluri de guvernare pentru a aplica presiune de sus, dar și finanțează și folosește indivizi și grupuri pentru a face presiuni de jos, pentru a justifica deciziile la nivel înalt pentru convertirea SUA dintr-o republică constituțională suverană într-un membru servil al dictaturii Noii Ordini Mondiale”.

 

Acest așa-zis consiliu este încă o subsidiară a Mesei Rotunde europene a lui Rothschild, care a fost creată inițial de Cecil Rhodes ca un mecanism de dominare a lumii și dată Rothschild-ului pentru a continua, și este încă controlată de aceiași bancheri europeni sionişti cu ” a lor “. influență pernicioasă și omniprezentă asupra Europei la fel de mult ca și asupra SUA.

 

Potrivit unei declarații oficiale, „Comisia Trilaterală a fost înființată în 1973 de cetățeni privați din Europa de Vest, Japonia și America de Nord pentru a încuraja o cooperare mai strânsă între aceste trei regiuni pe probleme comune. Ea urmărește să îmbunătățească înțelegerea publică a acestor probleme, să sprijine propunerile de soluționare. sună bine, dar „cetățenii privați” erau un grup secret de șaptesprezece oameni foarte puternici, care includea pe David Rockefeller, Zbigniew Brzezinski, McGeorge Bundy și alții din New World Order Bilderberg Group care s-a întâlnit la moșia lui Rockefeller din New York pentru a planifica acest monstru. Comisia nu a fost creată în niciun fel pentru a „rezolva probleme”, ci pentru a face o inginerie socială și politică grea, să se ocupe de „criza democrației” și să pregătească o trecere către fascismul autoritar. Mass-media americană, din nou aproape în întregime deținută de evrei, tace asupra CFR și a Comisiei Trilaterale și asupra influenței și puterii lor în națiune.

 

Nu cu mult timp în urmă, prim-ministrul israelian Netanyahu a încercat să crească presiunea asupra lui Obama pentru a trata dur cu Iranul, ocolind cu totul Casa Albă și guvernul SUA și apărând într-o emisiune TV de duminică pentru a atrage direct publicul american. Introducându-se direct în politica americană, susținând că nu vrea să se introducă în politica americană, Netanyahu a insistat că americanii trebuie să acționeze rapid și cu forța pentru a elimina toate amenințările la adresa supremației militare evreiești din Orientul Mijlociu. Iranul, desigur, este una dintre aceste amenințări, Israelul susținând de zece ani că Iranul este la două zile distanță de a avea arme nucleare. Presa americană controlată de evrei tăce, desigur, cu privire la singurul punct esențial, care este să se întrebe de ce este în regulă ca Israelul să aibă arme nucleare și să fie o amenințare existențială pentru Iran, dar nu este în regulă ca Iranul să aibă singurul mijloc de descurajare adecvat. de propriile sale arme. Netanyahu a vorbit elocvent despre securitatea Israelului, dar a ignorat faptul că prezența militară a Israelului și belicositatea extremă amenință securitatea oricărei alte națiuni din Orientul Mijlociu. Lobby-ul evreiesc are suficientă influență încât Netanyahu a cerut uneori și a primit permisiunea de a ocoli Casa Albă și de a se adresa direct Congresului SUA, pentru a face mai clare așteptările sale de la ei. Aceasta nu a fost nici prima, nici ultima dată când un prim-ministru israelian a trecut peste capul unui președinte și a făcut apel direct la Congres sau la poporul american.

 

Nimic din toate acestea nu este nou. Influența evreiască asupra politicienilor americani și în special asupra Casei Albe a existat cel puțin cea mai mare parte a secolului trecut. Nu există lipsă de documente ale diverșilor președinți americani care conferă personalului lor că gestionatorii lor evrei îi vor informa în scurt timp despre deciziile adecvate și cursurile de acțiune care trebuie luate. Un alt citat din cartea lui Findley:

 

„Când locuiam în America, am aflat că personalitățile evreiești, majoritatea donatori bogați ai partidelor, aveau acces ușor la președinte. Obișnuiau să-l contacteze dincolo de șeful secretarului de externe și al reprezentantului Națiunilor Unite și al altor persoane. oficiali. Ei erau adesea în situația de a modifica întreaga linie politică printr-o singură conversație telefonică…”

 

Având în vedere toate acestea, a trecut de mult timp ca toată lumea să înceteze să pretindă că evreii nu controlează guvernul SUA, în ciuda condamnării inevitabile ca antisemit pentru acest lucru. Orice examinare a scenei politice americane este obligată să recunoască faptul că SUA este mai aproape de a fi un stat evreu decât unul american, mai ales având în vedere, dar în niciun caz limitat la, credința trădătoare a congresului SUA jurată Israelului și evreilor. Un câine nu servește doi stăpâni.

 

Puterea financiară este crucială pentru succesul acestei influențe. Un articol recent a remarcat că, la alegerile din 2012, aproximativ 30% – aproape o treime din toate contribuțiile politice „dezvăluite” au provenit de la doar 31.000 de donatori, sau 0,0001 din populație, mai puțin de unu la zece mii. De asemenea, a menționat că niciun membru al Camerei sau Senatului nu a fost ales fără asistență financiară din partea acestui grup și aproximativ 85% dintre acești politicieni au primit mai mulți bani de la acest grup minuscul decât de la toți micii donatori la un loc. Această minoritate minusculă, dar bogată și puternică de oameni sunt „gardienii politicii politicii americane”. Ei decid ce candidați sunt acceptabili pentru ei, care au opiniile și ideologiile „corecte” și care vor vota așa cum dorește elita să voteze. Nu publicul american este cel care selectează candidați pentru a le reprezenta interesele, ci această mică clică care cumpără politicieni în care se poate avea încredere că își vor îndeplini agenda. Poporul american nu poate face mai bine decât să voteze pentru una dintre cele două clone preselectate, alegerile lor fiind atât lipsite de importanță, cât și irelevante. După orice definiție a cuvântului, democrația în America este un mit.

 

Această influență s-a extins pentru mult timp la numirile într-o selecție vastă de posturi executive importante în cadrul multor departamente ale guvernului și, mai des decât dorim să știm sau să admitem, implică elemente de extorcare sau șantaj. Puțini americani, și chiar mai puțini alții, sunt familiarizați cu numirea lui Louis Brandeis la Curtea Supremă a SUA, un eveniment salutat în privat de evrei ca fiind primul judecător „al lor” de la Curtea Supremă. Președintele Wilson a fost abordat de un avocat evreu, Samuel Untermeyer, care a susținut că are o clientă care avea mare nevoie de 40.000 de dolari și care deținea o colecție de scrisori de dragoste pasionale și indiscrete trimise de Wilson când erau iubiți ilegali și amenința că va face scrisorile publice. Untermeyer, știind că Wilson nu avea acces la o sumă atât de mare, s-a oferit să plătească cei 40.000 de dolari din propriul buzunar în schimbul unei favori: Wilson ar fi de acord să recomande o persoană aleasă de Untermeyer la următoarea deschidere la Curtea Supremă. a fost Brandeis și, peste obiecțiile publice obscure, Wilson a împins cu forță până când numirea a fost confirmată. Untermeyer a păstrat scrisorile de dragoste lui Wilson „pentru a se asigura că nu vor cădea niciodată în mâini greșite”, dar și pentru a-și asigura viitorul control asupra lui Wilson. Este probabil adevărat că numirea multor evrei în posturi guvernamentale a fost făcută de bunăvoie sau numai pe merit, dar este, de asemenea, adevărat că au existat mulți de alt fel.

 

Mike Lofgren

 

Mike Lofgren a fost un membru al personalului la nivel înalt al Congresului SUA, care a petrecut 28 de ani la Capitol Hill, slujind atât în comitetele bugetare ale Camerei, cât și în cadrul Senatului și care a scris la începutul lui 2014 o scurtă lucrare intitulată „Anatomia statului adânc/subteran”, dezvăluind in acumularea sa observații despre puterea din spatele tronului guvernului SUA. Există multe nume pentru această entitate secretă care a existat cel puțin în ultimii 100 de ani. Am urmat exemplul lui Bernays numindu-l „Guvernul Secret”; Lofgren folosește termenul „deep state”; sunt la fel. El a început prin a afirma: „Folosesc termenul pentru a însemna o asociere hibridă a elementelor guvernamentale și părți ale finanțelor și industriei de nivel superior, care este efectiv capabilă să guverneze Statele Unite fără referire la consimțământul celor guvernați, așa cum este exprimat prin forma formală, proces politic”. Am inclus mai jos câteva dintre comentariile lui Lofgren, editate pentru concizie. Intenția și conținutul lui sunt neschimbate.

 

„Există guvernul vizibil de la Washington, și apoi mai există un alt guvern, mai întunecat, mai indefinibil, care nu este explicat în Civics 101 sau observabil pentru turiștii de la Capitoliu. Prima este politica partizană tradițională de la Washington: vârful aisbergului care este teoretic controlabil prin alegeri. Partea subterană a aisbergului pe care o numesc Deep State, care funcționează conform propriei sale direcții de busolă.(Este) un alt guvern ascuns în spatele celui care este vizibil, o entitate hibridă de instituții publice și private care guvernează țara, dar controlată doar intermitent de, statul vizibil ai cărui lideri îi alegem. Analiza mea asupra acestui fenomen nu este o dezvăluire a unei cabale secrete, conspiraționale; statul din interiorul unui stat se ascunde în cea mai mare parte la vedere, iar operatorii acționează în principal în lumina zilei. În ceea ce privește domeniul său de aplicare, resursele financiare și extinderea globală, statul hibrid american, Deep State, este într-o clasă în sine, (și protecția sa față de personalul său de rang superior permite ca ei să scape de consecințele acțiunilor lor.”

 

„Deep State nu este format din întregul guvern. Este un hibrid de agenții de securitate națională și de aplicare a legii: Departamentul de Apărare, Departamentul de Stat, Securitatea Internă, CIA, Departamentul de Justiție, anumite domenii cheie ale sistemului judiciar și un fel de Congres de grup format din conducerea Congresului și unele dintre comitetele de apărare și informații. Toate aceste agenții sunt coordonate de Biroul Executiv al Președintelui prin intermediul Consiliului Național de Securitate. Statul Adânc nu este format doar din agenții guvernamentale, ce sunt numite eufemistic „întreprinderi private”, este o parte integrantă a operațiunilor sale. Fire invizibile de bani și ambiție se conectează Washingtonul la alte noduri. Unul este Wall Street, care furnizează banii care mențin mașina politică inactivă și funcționând ca o marionetă de diversiune. În cazul în care politicienii își uită replicile și amenință status quo-ul, Wall Street inundă orașul cu bani și avocați pentru a-i ajuta pe angajați să-și amintească propriile interese.”

 

Lofgren a inclus Departamentul de Trezorerie din Deep State din cauza jurisdicției sale asupra fluxurilor financiare, a aplicării sancțiunilor internaționale și a simbiozei sale organice cu Wall Street. El a continuat să scrie: „Nu este prea mult să spunem că Wall Street ar putea fi proprietarul suprem al Statului Adânc și al strategiilor sale”. Și aici, desigur, a avut absolut dreptate; bancherii interni și străini sunt într-adevăr „proprietarii definitivi” ai Statului Adânc/Subteran, dar în aceasta el nu a reușit să includă FED-ul SUA și proprietarii săi europeni care determină și dictează atât politica financiară, cât și politica celorlalți.

 

Jurnalistul chinez Lee Fang a produs câteva fapte uimitoare pentru un raport de cercetare în care a documentat că indivizii primesc adesea bonusuri de mai multe milioane de dolari atunci când părăsesc Wall Street-ul secret pentru a intra în guvernul activ și vizibil. Potrivit lui Fang, multe corporații mari care doresc să influențeze politica publică oferă directorilor bonusuri uriașe dacă își iau locuri de muncă în cadrul guvernului. Printre aceștia se numără Goldman Sachs, Morgan Stanley, JP Morgan Chase, Blackstone Group, Fannie Mae, Northern Trust. Citigroup acordă chiar și plăți suplimentare de pensionare la plecare pentru a ocupa o „poziție la nivel înalt cu normă întreagă la guvernul SUA sau organismul de reglementare”. Bank of America i-a oferit lui Stefan Seelig peste 9 milioane de dolari bonus atunci când a fost nominalizat pentru a deveni subsecretar pentru Comerț pentru Comerț Internațional, iar Michael Froman a primit peste 4 milioane de dolari când a părăsit Citigroup pentru a deveni actualul reprezentant comercial al SUA. “Vulpea este îngrijită pentru coșul de găini, iar Deep State se îngrașă de prada.”

 

Sir Montagu Norman, agent Rothschild și guvernator al Băncii Angliei de mulți ani, a fost considerat cel mai influent bancher din lume. În 1924, el a spus acest lucru într-un discurs adresat bancherilor din orașul New York: „Capitalul trebuie să se protejeze în toate modurile posibile, atât prin combinare, cât și prin legislație. Datoriile trebuie colectate, ipotecile executate cât mai repede posibil. , oamenii de rând își pierd casele, vor deveni mai docili și mai ușor de guvernat prin brațul puternic al guvernului aplicat de o putere centrală a bogăției sub conducerea finanțatorilor.Aceste adevăruri sunt binecunoscute printre principalii noștri oameni, care acum sunt angajați în formând un imperialism care să guverneze lumea.”

 

Lofgren a avut dreptate când a susținut că Deep State este o ideologie care este un fel de corporatism, dar când a catalogat-o drept fără nume, el nu a conectat prea bine toate punctele. Are într-adevăr un nume – Noua Ordine Mondială. Statul Adânc este extrem de de dreapta, în primul rând evreu și fervent sionist. Mulți oameni au descris porțiuni din ea, dar abordează din prea multe puncte de vedere: dominație corporativă, drepturile omului, banca, supraveghere, politică. Sunt toate acestea și niciunul dintre ele. Este vorba la fel de mult despre deținerile enorme ale lui Bush din Brazilia sau despre înființarea unei noi bănci de către Rothschild pentru a deține terenuri extorcate din țările în curs de dezvoltare, cât este vorba despre îngrijirea sănătății sau criza locuințelor sau NSA și DHS. Este vorba despre un grup mic de puternici. indivizi care lucrează constant pentru a construi o fermă în care oamenii lumii sunt vitele. Statul Adânc, Guvernul Secret, Noua Ordine Mondială, sunt toate nume și chipuri ale aceleiași entități care este în nucleul ei o dictatură fascistă internațională, cu statul de securitate și lagărele sale de internare formând o parte din ce în ce mai integrantă.

 

Lofgren a scris: „Acum, actorii din această dramă tind să se ferească de problemele sociale. Ei pretind a fi slujitori neutri ai statului, oferind cele mai bune sfaturi posibile cu privire la securitatea națională sau la probleme financiare. Poza lor preferată este cea a politicii politice, tehnocrat neutru care oferă sfaturi bine gândite bazate pe o expertiză profundă (dar) asta este o prostie (din moment ce) sunt profund colorați în nuanța ideologiei oficiale a clasei guvernamentale.” Luați în considerare cuvintele sale adiacente celor citate mai devreme, care susțin că „puterea ar trebui să treacă de la organisme alese controversate, diverse din punct de vedere ideologic, supuse presiunii din partea „ordinelor inferioare”, către „experți” acreditați care operează la Washington, Bruxelles sau Națiunile Unite”. Cuvinte diferite, dar același înțeles. Lofgren a afirmat în continuare că acești indivizi posedă o ideologie profundă pe care el a numit-o „firul roșu” care străbate atât consensul de la Washington, cât și războiul împotriva terorii, îmbrățișând financiarizarea și dezindustrializarea economiei SUA, externalizarea, dereglementarea și privatizarea, comercializarea forței de muncă și „excepționalismul american în străinătate, care este o cizma pe teren, peste tot; este dreptul nostru de a ne amesteca peste tot în lume. Și rezultatul acestuia este războiul perpetuu”. El a remarcat, de asemenea, că aceasta include apariția unei structuri sociale plutocratice și disfuncții politice și aș adăuga statul de securitate și suprimarea brutală a disidenței politice, precum și „războiul împotriva terorii” perpetuu pentru a justifica din ce în ce mai mult retragerea tuturor drepturilor.

 

„Statul Adânc este marea poveste a timpului nostru. (Este un guvern în cadrul unui guvern care operează de la guvernul vizibil și operează de la contribuabili. Dar nu pare să fie constrâns în sens constituțional de către guvern. Statul Adânc, bazat pe doi piloni ai imperativului securității naționale și ai hegemoniei corporative, a părut până de curând de neclintit. Este atât de puternic înrădăcinat, atât de bine protejat de supraveghere, putere de foc, bani și capacitatea sa de a coopta rezistența încât este aproape. impermeabil la schimbare.”

 

 Lofgren a continuat spunând că expansiunea fizică a statului adânc și consolidarea puterii „ar părea să-si bată joc de declarația frecventă conform căreia guvernarea la Washington este disfuncțională și ruptă”. În timp ce guvernul SUA concedia personal, forța vacanțe neplătite, închidea toate facilitățile turistice din lipsă de fonduri, nu au lipsit banii ca să distrugă Libia sau să încerce distrugerea Siriei, nici cele 2 miliarde de dolari pentru construirea centrului de stocare a datelor NSA. El a scris: „Că Statul Adanc secret și inexplicabil plutește liber deasupra blocajului… este paradoxul guvernului american în secolul 21: lovituri cu drone, mine de date, închisori secrete și control asemănător Panopticonului, pe de o parte; și pe de alta parte instituțiile parlamentare vizibile ale autoguvernării care declina la statutul de republică bananieră pe fondul prăbușirii treptate a infrastructurii publice.” El a spus că este adevărat că guvernul SUA este disfuncțional și stricat, că nu mai funcționează, „dar cumva Obama poate totusi merge în Libia. El poate asasina cetățeni americani. El poate colecta toate înregistrările noastre telefonice. Poate chiar să doboare un avion care transportă un președinte al unei țări suverane, fără a cere permisiunea nimănui. Și nimeni nu pare să conecteze cele două, eșecul statul nostru constituțional vizibil și acest alt guvern care funcționează în conformitate cu nicio regula constituționala sau nicio constrângere a celor guvernați.”

 

Dar acești oameni nu sunt interesați nici de guvernare, în sensul tradițional al sensului acestor cuvinte. În schimb, ei organizează extragerea parazită a bogăției din populație și doresc ca oamenii să rămână sub control. Dincolo de asta, au puțin interes. Acești oameni sunt vampiri. Sunt paraziți. Sunt venali și extractivi. Lofgren spune din nou:

 

„Statul Adânc a extras valori de la poporul american în mod asemănător unui vampir. Deși pare să plutească deasupra statului constituțional, natura sa esențial parazitară, extractivă înseamnă că este încă legat de procedurile formale de guvernare. Ei extrag venituri de la poporul american de peste tot pot găsi un flux de venituri: școli publice, locuințe, închisori, infrastructură, conducte, fracking, explorare de petrol și gaze, securitate socială, privatizarea asigurărilor de sănătate și asistenței medicale.”

 

Nu ar trebui să mergem mai departe fără să remarcăm aici că acest stat profund sau guvern secret este sursa distrugerii contractului social care a guvernat SUA după cel de-al doilea război mondial. Acești oameni sunt responsabili pentru eviscerarea economiei americane, pentru externalizarea, dezindustrializarea, distrugerea forței de muncă, eviscerarea clasei de mijloc și multe altele. Ei sunt cei care au fost responsabili, prin deținerea FED din SUA (și a băncilor centrale ale altor națiuni) pentru toate boom-urile și crizele economice din ultimii peste 100 de ani, extragând bogăție enormă din populație la fiecare ciclu. ei care au lansat războiul de clasă asupra tuturor, cu excepția elitelor din SUA, Canada și toată Europa de Vest. Ei sunt cei care au aranjat investiția de 5 miliarde USD în răsturnarea guvernelor succesive din Ucraina și ei sunt cei care doresc încă o dată distrugerea. a Rusiei. Ei sunt, de asemenea, responsabili pentru aproape toate interferențele în afacerile interne ale Chinei și eforturile de a deraia progresul Chinei. Există pericole care pândesc aici atât de mari încât par să fie aproape imposibil de supraestimat, iar să le ignori sau să le respingi ar fi extrem de nesăbuit.

 

Puterea Lobby-ului

 

Frederic Bastiat a scris „Când jefuirea devine un mod de viață pentru un grup de bărbați care trăiesc împreună în societate, ei își creează în decursul timpului un sistem juridic care îl autorizează și un cod moral care îl glorifiază”, o declarație care descrie perfect SUA astăzi. Nu cu mulți ani în urmă, apelurile adresate guvernului pentru a se opune, propune sau modifica legislația sau reglementările erau chestiuni publice desfășurate în mod deschis și înregistrate. Vizitele clandestine la membrii aleși ai unui guvern sau înalții funcționari ai acestuia cu intenția de a modifica legislația și reglementările în termeni favorabili vizitatorului erau denumite „trafic de influență” și considerate o infracțiune, în general, recompensată printr-o pedeapsă cu închisoarea. Nu mai este asa. Astăzi, traficul de influență este industria cu cea mai rapidă creștere din America și nu mai este o crimă, ci o profesie cu salarii mari care și-a schimbat numele în „lobby”.

Jack Abramoff

 

Unul dintre cei mai puternici creatori de jocuri politice și lobbyiști ai Americii, Jack Abramoff, a fost în cele din urmă trimis la închisoare pentru activitățile sale imaginative de lobby, una dintre acestea a implicat colectarea de aproximativ 80 de milioane de dolari în taxe de lobby de la triburile de indieni americani, în timp ce colecta alte taxe pe părțile opuse ale grupului cu aceleași probleme, înșelându-i pe toți în mod egal. Un articol de știri recent a remarcat că majoritatea firmelor americane de lobby angajează membri ai familiei senatorilor și congresmenilor americani pentru a-și crește rata de succes, aproape jumătate dintre politicienii care eșuează la realegere devin lobbyiști. După cum a scris cineva atât de frumos, „Aceasta înseamnă că soția face lobby față de soț, tatăl face lobby asupra fiului său, iar prostituata face lobby pentru clientul ei”. Aceasta este una dintre adevăratele fete ale democrației în toate națiunile occidentale de astăzi.

 

Legalizarea lobby-ului a fost menită doar să simplifice procesul de influență și corupție ale oficialilor americani, permițând influențelor coruptoare să funcționeze deschis în lumină. Puțini par să recunoască că aceasta a fost o influență degenerativă substanțială la toate nivelurile guvernamentale din America, corupând nu numai Casa Albă și politicienii din Congres, ci majoritatea oficialilor de la nivel de stat și practic toate organismele de reglementare, FDA cu siguranță printre aceștia. Guvernul secret, cu armata sa de lobbyști care transportă grămada de bani, a reușit să submineze aproape fiecare departament semnificativ al guvernului SUA. Lobbyiștii plătiți ai Monsanto au reușit ca Congresul să creeze o legislație care interzice informații privind conținutul de alimente modificate genetic pe ambalajele de consum. Lobbyiștii puternici ai General Motors și ai unor mari companii petroliere au reușit ca Casa Albă a lui George Bush să se alăture procesului împotriva statului California pentru a distruge viitorul automobilelor electrice din SUA.

 

Prin aceeași rețea de lobby, FED și bancherii au reușit ca Clinton și Congresul să elimine toate reglementările bancare, ceea ce a rezultat nu numai că profiturile obscene au fost eliminate de la vederea publicului, dar le-au permis să profite până la trilioane de dolari din criza financiară din 2008, precum și salvarea. Robert Rubin, secretarul evreu-american al Trezoreriei al lui Clinton, a jucat un rol esențial în abolirea actului Glass Steagal care a permis băncilor comerciale și de investiții să fucționeze in trei directii diferite. Unul dintre cei mai mari beneficiari ai modificării a fost CitiGroup, care a intrat prompt în sectorul bancar de investiții și l-a angajat pe Rubin ca „consilier”, plătindu-i peste 125 de milioane de dolari pentru eforturile de vânzare sterline în numele lor. Aceiași lobbyiști, cu asemenea numere și influență politică, au reușit apoi să obțină 7,7 trilioane de dolari pentru a salva băncile după implozie, lăsând oamenii să se descurce singuri.

 

Același guvern secret și lobbyiști lor corporativi au ținte fiscal si au permis să se externalizeze cea mai mare parte a industriei americane, profitând enorm ei înșiși, golind întreaga națiune și dislocând definitiv zeci de milioane de locuri de muncă. Acești oameni au acționat cu răzbunare și poftă uimitoare pentru a distruge ceea ce ar fi fost ultima speranță a unui plan universal de asistență medicală pentru americani, doar pentru a-și umple propriile buzunare. Acesta este motivul pentru care corporațiile publice sunt acum clasificate drept oameni care vor asuma vină și vor plăti penalități (dacă există) pentru infracțiunile cu guler alb, scuzând elitele și managerii lor corporativi care ar să fie spânzurați pentru infracțiuni și trădare. În primul rând, din lobby-ului puternic al ANR, SUA este societatea cea mai puternică înarmată, cu cel mai abominabil număr de crime cu arme. Acești lobbyiști au reușit să elibereze industria farmaceutică de orice răspundere, chiar și pentru ceea ce ce echivalează cu o crimă în masă și chiar și atunci când studiile lor de droguri se dovedesc a fi total fabricate.

 

 Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente a fost total coruptă de lobbyiști și de stăpânii lor, la fel ca majoritatea organismelor de reglementare cu responsabilitate pentru orice, de la siguranța auto până la servicii bancare, de la burse la agricultură, de la medicamente și medicamente până la standarde de construcții și aeroporturi. Departamentul pentru Agricultură al SUA a abandonat aproape toată responsabilitatea pentru siguranța publică și nimeni nu mai este atent la contaminarea chimică a apelor subterane din Est sau la distrugerea nesăbuită și în curând fatală a acviferelor din sud-vestul arid al SUA. Majoritatea industriilor, nu doar bancare, ci și mai important alimentația și medicamentele, sunt acum „auto-reglementate”, ceea ce înseamnă nicio reglementare și cu libertatea de a comite crime și de a jefui societatea cu ocolirea legilor sau a reținerii morale.

 

Desigur, lobby-ul evreiesc este recunoscut pe scară largă ca fiind cel mai răspândit și puternic din SUA, cu cea mai mare influență nu numai asupra Casei Albe și Congresului, ci și în comunitățile militare și de spionaj, justiție și alte domenii. Lobby-ul evreiesc nu numai că controlează politica externă a SUA în Orientul Mijlociu, dar asigură primirea continuă de către Israel a mai mult de 3 miliarde de dolari în fiecare an în numerar și subvenții militare. Numai acest ultim amanunt servește pentru a asigura amenințarea militară generalizată a Israelului asupra întregului Orient Mijlociu, precum și o sursă bogată de cele mai noi tehnologii americane de arme. Fără această sumă enormă de bani, Israelul nu ar avea o consecință politică mai mare decât Dubaiul. Lobby-ul evreiesc, împreună cu prietenii săi de la FED, bancherii și industriașii americani în mare parte evrei, a contribuit probabil cel mai mult la externalizarea și golirea afacerilor americane și, cu siguranță, la dezastrul financiar din 2008. A fost documentat în mod adecvat. că acest lobby evreiesc a fost în întregime responsabil pentru distrugerea militară a SUA atât a Irakului, cât și a Libiei, armata SUA fiind folosită ca o armată privată pentru acest grup de lobby și pentru guvernul secret.

 

AIPAC a fost menționat mai devreme ca fiind cel mai mare și cel mai vizibil dintre grupurile de lobby evreiești, dar există multe zeci, dacă nu sute, în SUA, care operează la toate nivelurile țării. Datorită lobby-ului unuia sau altui grup evreiesc, toate urmele Crăciunului, inclusiv chiar și un brad de Crăciun, sunt îndepărtate din școlile publice americane, pe motiv că evreii sunt „ofensati” de celebrarea festivalurilor creștine. Având în vedere penetrarea extinsă în fiecare aspect al guvernului și organismului de reglementare american și progresul său de-a lungul generațiilor, este probabil imposibil de urmărit efectele totale ale acestui singur grup asupra națiunii. Cu siguranță, o mare parte din această influență a fost atât costisitoare, cât și dezastruoasă pentru SUA și oameni, doar războaiele și datoriile justificând condamnarea, ca să nu mai vorbim despre faptul că, prin acest lobby puternic, SUA finanțează și furnizează arme pentru o tragedie imensă în Palestina. Americanii nu au niciun motiv de mândrie să susțină această deturnare complet diabolică a unei națiuni și genocidul lent al poporului ei, pur și simplu pentru a le face pe plac evreilor care formează mai puțin de 2% din populația SUA.

 

Nu există nicio modalitate de a argumenta că această dezvoltare a lobby-ului secret și chiar mai mult banii secreti este de vreun beneficiu pentru SUA ca națiune, deoarece împiedică efectiv orice luare în considerare a binelui țării sau al poporului său. Alții au scris că guvernul SUA este practic paralizat de toată presiunea și plățile din această cultură de lobby, îndreptându-se din ce în ce mai mult doar în beneficiul unui număr relativ mic de bancheri și industriași care devin bogați dincolo de visele avariției în timp ce distrug gâsca care este. depunând ouăle de aur. Mulți scriitori, inclusiv eu, susțin că SUA au astăzi cel mai disfuncțional guvern din lume, dar această acuzație nu este strict exactă. Scriind despre moartea lui Trayvon Martin, Robin Kelley a spus că justiția îl va scăpa întotdeauna pe Martin, nu pentru că sistemul a eșuat, ci pentru că a funcționat, iar Bonnie Kerness a susținut exact același punct în scris despre sistemul închisorii private. În mod similar, nu este că sistemul de guvernare al SUA nu funcționează; problema este ca functioneaza exact asa cum s-a dorit. Intenția, de la sfârșitul anilor 1970, a fost de a concentra puterea la Casa Albă în timp ce emascularea Congresului, apoi de a prelua controlul deplin asupra Casei Albe și, prin urmare, asupra întregului sistem guvernamental. Guvernul secret a creat simultan două seturi de legi – unul pentru el însuși și altele pentru societate, eliberându-se în același timp de orice răspundere fiscală, juridică și morală. Obiectivul general a fost jefuirea economiei americane și a poporului american, drenând cu avariție jgheabul public și bunurile cetățenilor, fără limită sau reținere aparentă.

 

Pentru a fi și mai clar, intenția, de la bun început, a fost de a secătui atât guvernul SUA, cât și poporul american până la faliment, până la stadiul în care nu mai era nimic de furat. Nu a fost tocmai o încercare de eviscerare a clasei de mijloc americane, ci de a distruge toată America. Singurii supraviețuitori vor fi relativa mână de elite și grupul mic de conducere educat care funcționează ca locotenenți ai lor – MBA și avocații de la Monsanto și tinerii doctoranzi. la Carnegie and Ford Foundations sau Rand Corporation. Restul națiunii este de unică folosință. Prim-ministrul israelian Netanyahu a spus: „Odată ce scoatem tot ce putem din Statele Unite, se poate usca și exploda”. Cuvântul „suge” ar fi fost mai potrivit decât „strânge”, dar rezultatul este probabil același.  În această chestiune, ca și în atâtea altele, publicul este orb, nu atât față de cauzele multiplelor mizerii ale națiunii lor, cât față de intenție. Nu este atât faptul că oamenii nu pot vedea, cât nu vor să creadă ceea ce văd. Așa cum a spus corect Hitler când a comentat despre marile minciuni spuse de evrei despre poporul german, oamenii nu vor să creadă că alții ar putea face aceste lucruri și, chiar și atunci când se confruntă cu fapte incontestabile, se vor îndoi și vor șovăi și vor continua. să creada că poate exista o altă explicație.

 

Niciun american nu vrea să creadă că o corporație americană corectă din punct de vedere moral, precum Mattel sau Apple, GM sau P&G, ar face lobby în mod deliberat guvernului pentru o reducere fiscală offshore, în timp ce plănuiește în secret să distrugă milioane de locuri de muncă în SUA, distrugând propria țară de dragul profitului lor. Dar tocmai asta s-a întâmplat. Offshoring-ul și externalizarea locurilor de muncă americane nu au fost un accident; ei erau planul. Dacă ne gândim doar, nu putea fi altfel. În mod similar, criza financiară din 2008 nu a fost un accident, ci un plan, cu dovezile la vedere, oriunde vrem să ne uităm. Pentru americani, problema este una compusă, în sensul că nu trebuie doar să realizeze că propriile lor corporații celebre, în care se mândresc atât de patriotic, i-au trădat de fapt și că această trădare a făcut parte dintr-un plan deliberat, ci și că planul a fost conceput și executat în cooperare cu propriul guvern. Puțini americani au perspicacitatea sau curajul de a face față acestei realizări cele mai dificile – că guvernul lor a conspirat să-i trădeze și, de fapt, a făcut acest lucru de multe decenii. Nu degeaba George Bush Sr. a spus: „Dacă oamenii ar ști ceea ce făceam, ne spânzurau pe străzi”.

 

Mașina de propagandă a insuflat cu atâta succes prostia unei „democrații” sfințite moral, atât de adânc în psihicul american, încât a devenit o autodefiniție virtuală a conceptului de identitate americană, cu această credință stupidă formând singura ancoră a vieții. Să te confrunți acum cu o realitate în care democrația poporului echivalează cu trădarea poporului, este o amenințare existențială, o prăbușire a identității americane. Întreaga narațiune s-a bazat pe această religie politică isterică care a fost întotdeauna o minciună, cu dovezi în dovezi copleșitoare nu mai mult decât astăzi. David Brooks a scris în NYT că „Americanii și-au pierdut încrederea în credibilitatea sistemului lor politic, care este singura resursă pe care se bazează întregul regim. Oamenii sunt anxioși, pesimiști, rușinați, neputincioși și defensivi”. Desigur. Întrebarea este de ce acest proces a durat atât de mult.

 

*

Scrierile domnului Romanoff au fost traduse în 32 de limbi, iar articolele sale au fost postate pe peste 150 de site-uri web de știri și politică în limbi străine din peste 30 de țări, precum și pe peste 100 de platforme în limba engleză. Larry Romanoff este un consultant de management pensionar și om de afaceri. A deținut funcții de conducere în cadrul unor firme internaționale de consultanță și a deținut o afacere internațională de import-export. A fost profesor invitat la Universitatea Fudan din Shanghai, prezentând studii de caz în afaceri internaționale la cursurile EMBA de nivel superior. Domnul Romanoff locuiește în Shanghai și scrie în prezent o serie de zece cărți legate în general de China și Occident. El este unul dintre autorii care contribuie la noua antologie a lui Cynthia McKinney „When China Sneezes”. (Cap. 2 — Confruntarea cu demonii).

Arhiva lui completă poate fi văzută la

https://www.bluemoonofshanghai.com/andhttps://www.moonofshanghai.com

El poate fi contactat la:

2186604556@qq.com

Copyright © Larry Romanoff, Blue Moon of Shanghai, Moon of Shanghai, 2023